VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Marty
Nemáte někdo nápad jak se dá ještě přesně synchronizovat čas FSX? Nyní to mám přes FSCopilot a připojuji se přes SQB, ale pokud chci použít Wilco Boeing tak addon nefunguje. Potřeboval bych tip na nějaký jiný prográmek...
Díky za případné nápady...
By Lapak
Problém s Wilco Boeingem a FSCopilotem je lehce řešitelný, najdi si soubor dll.xml - teď nevím jestli je přímo v adresáři s FS, nebo v Users/uzivatel/AppData/... A v něm jsou zaregistrované jednotlivé addony a jejich moduly. Problém vyřešíš tím, že FSCopilot modul posuneš za (nebo před - teď nevím přesně, ale prostě opačně, než to máš teď) modul pro Wilco. Kdyby sis nevěděl rady, tak sem pošli celej obsah toho souboru dll.xml...
By tmx
FS Real Time

Mám ho koupený (pár dolarů a tuším že cena je dobrovolná), ale je i trial verze, která myslím funguje vždy 30 minut, takže to taky jde použít. A nemůžu si ho vynachválit na cestování časem. :)
By Lapak
[quote="Marty"]Máš asi na mysli tohle...
http://www.vacc-cz.org/forum/viewtopic. ... 485#p80485
Zkouším to ale stále se mě nedaří. Udělal jsem vše podle popisu, ale addon na to stále nereaguje. Všechny ovladače jsou neklikatelný a displeje černé..[/quote]

Jo to myslím, mě to tuším fungovalo i bez přesouvání toho copilota mimo FS. Zkus nám sem hodit celej ten dll.xml
By Marty
Tak tady to je, jestli tě něco napadne.....ještě jsem někde četl, že se dá FSCopilot spustit až když běží FSX, jestli by to pomohlo. V této konfiguraci se to spouští současně a addon je mrtvý. Když přeruším cestu k FSCopilot dll. tak vše pochopitelně funguje ale zase se rozbíhá čas. Jinak Vojtovi za tip děkuji, jen se zatím nechci smířit že tohle nejde vyřešit...:-)

Launch
dll.xml
False
False

FeelThere PIC737X Helper
False
FeelThere\\B737\\PIC737XH.dll

FsPassengersX
False
FsPassengers\\bin\\fspassengersx.dll

FSUIPC 4
False
Modules\\FSUIPC4.dll

Addon Manager
False
False
bglmanx.dll

ContrailsPro
False
False
C:\\Program Files (x86)\\FlightSimTools.com\\Contrails Pro\\ContrailsProFSX.dll

PMDG Options
False
PMDG\\DLLs\\PMDGOptions.dll

PMDG Events
False
PMDG\\DLLs\\PMDGEvents.dll

PMDG Sounds
False
PMDG\\DLLs\\PMDGSounds.dll

Object Placement Tool
True
False
..\\Microsoft Flight Simulator X SDK\\SDK\\Mission Creation Kit\\object_placement.dll

Traffic Toolbox
True
False
..\\Microsoft Flight Simulator X SDK\\SDK\\Environment Kit\\Traffic Toolbox SDK\\traffictoolbox.dll

Visual Effects Tool
True
False
..\\Microsoft Flight Simulator X SDK\\SDK\\Environment Kit\\Special Effects SDK\\visualfxtool.dll

FeelThere ERJX Helper
False
FeelThere\\Erj\\E145XH.dll

SquawkBox Transponder
False
False
C:\\Program Files (x86)\\SquawkBox\\sbtrans10.dll

SquawkBox AI Control
False
False
C:\\Program Files (x86)\\SquawkBox\\sbaicontrol10.dll

SquawkBox Internal Version
False
False
C:\\Program Files (x86)\\SquawkBox\\sbmod10.dll

VistaMare Core
False
False
VistaMare\\ViMaCoreX.dll

Captain Sim 767 Menu
False
Captain_Sim\\Captain_Sim.b767.menu.dll

FSUIPC 4
False
Modules\\FSUIPC4.dll

FeelThere EJetX Helper
False
FeelThere\\E170\\EJetH.dll

FSCopilot
False
H:\\Programy\\COPILOT\\FSCopilot.dll

By Lapak
Máš to přesně tak, jak bych to udělal taky. Já už tady teda FSX nemám, ale kdysi jsem řešil úplně to samý a vyřešil jsem to právě nějakým přehazováním pořadí v tomhle souboru - jak přesně, to už si nevzpomínám. Zkus případně ještě hodit toho copilota před to Wilco, ještě koukám, že tam máš FSUIPC dvakrát, ale to by nemělo asi mít vliv. FSCopilota podle mě zvlášť nespustíš, protože má i vlastní položky v menu atd. co se dá pustit zvlášť tak je FSInn, kterej běží jako externí aplikace...
Jo ještě to Wilco má nějakej patch pro správnou funkci ve W7.
By Marty
No tak končím, právě mě přestaly bavit výše uvedené hrátky se souborem dll. Nikam to nevede a přístroje wilco stále mlčí.
Napadlo mě tedy pro synchro času použít vasFMC a světe div se funguje to. Jen ho spustím a hodím na lištu, pak už mohu bez omezení využívat všechny addony. A možná je to jen subjektivní pocit ale frames se nepatrně taky zlepšil. Je ale třeba pochopitelně přerušit cestu v dll souboru k programu FScopilot a zakliknout v programu vasFMC synchro času.
By SWR2831
[quote="Marty"]No tak končím, právě mě přestaly bavit výše uvedené hrátky se souborem dll. Nikam to nevede a přístroje wilco stále mlčí.
Napadlo mě tedy pro synchro času použít vasFMC a světe div se funguje to. Jen ho spustím a hodím na lištu, pak už mohu bez omezení využívat všechny addony. A možná je to jen subjektivní pocit ale frames se nepatrně taky zlepšil. Je ale třeba pochopitelně přerušit cestu v dll souboru k programu FScopilot a zakliknout v programu vasFMC synchro času.[/quote]
Cau Martine, udelej si ve FSCopilotu (v nastaveni) klavesovou skratku pro TimeSynchro