VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Aleš KL
Ahoj,
nevíte čím to může být prosim? Jednoduše mi letadla přistávají bokem, ať už vizuálem, nebo ils.Z kokpitu to tak moc poznat neni, ale když si pak pustim záznam, tak někdy je to fakt pomalu kolmo dráze :) Pak třeba vypnu před dráhou AP a huž to letí na trávu a musim dorovnávat.

Lítám CaptainSim 757 a Level-D 767

FSX, Active Sky Evol.

Díky za rady.
By amalka
[quote="domitea"]Pavel a Čonda: Kalkulačku v hlavě nemám, abych to z normálního počasí převáděl na uzle :([/quote]

Co dělit dvěma, to umíš?
By Aleš KL
Né, že by za bezvětří byl naprosto rovně ku dráze, ale asi je to tak v pořádku(mluvim o Level-D). Co je ale zvláštní je, že Captain Sim, mi automaticky po nastavení přiblížení v FMC, automaticky nastaví ILS kurz na rádiu mírně jinej, než je v mapě v FSX. Ale při tom přistání, s jeho nastaveým(odlišným) kurzem je v klidu, pěkně na dráhu.
Kde berete ILS data normálně vy?
By Čondra
1 m/s = 1,944 kts ~ 2

1 kt = 0,514 m/s ~ 0,5

EDIT:

S tou deklinací, co zkusit hned první zvýrazněný příspěvek v téhle sekci ? :)
By Pavel
Deklinace je pár stupňu. Tady dělá pilot něco blbě, proto říkám, pošli screen. Jinak - mě nešlo o převod ale o to, že když v metaru je 30kt, tak nemůžu napsat 30 metrů :-) To dělení dvěma je fajn, stejně jako feety na metry dělení třema apod.

PB
By Aleš KL
Přestante mě blbnout hlavu 30metrů 60metrů.... :) Screen je zbytečnej, prostě je letadlo o pár stupnů šejdrem.Ale jak řikám, možná nejsou úplně v pořádku kurzy v FSX. Podle AIRACU jsou trošku jinak.Teda aspoň myslim, že automaticky se to nastaví podle dat z AIRACu.
Já měl včera hlavně problém s dráhou šest.Zaboha se nedokázalo srovnat s dráhou a letělo úplně někam jinam, zkoušel jsem to 2x , až jsem nakonec přistál na rwy24.(šejdrem).

Možná by pomohlo tohle http://hsors.pagesperso-orange.fr/navaids.html

nevim...
By Čondra
[quote="Aleš KL"]Přestante mě blbnout hlavu 30metrů 60metrů.... :) [/quote]
Ale to je sakra rozdíl :)

[quote="Aleš KL"]Screen je zbytečnej, prostě je letadlo o pár stupnů šejdrem[/quote]

V prvním příspěvku jsi napsal "tak někdy je to fakt pomalu kolmo dráze". Tak už se rozmysli. A bez screenu Ti těžko poradíme.

[quote="Aleš KL"]Ale jak řikám, možná nejsou úplně v pořádku kurzy v FSX. Podle AIRACU jsou trošku jinak.Teda aspoň myslim, že automaticky se to nastaví podle dat z AIRACu.[/quote]
A stahl jsi si ten update tý magnetický deklinace ve FS? Mě to tohle dělalo taky, a tohle pomohlo ;)

[quote="Aleš KL"]Já měl včera hlavně problém s dráhou šest.Zaboha se nedokázalo srovnat s dráhou a letělo úplně někam jinam, zkoušel jsem to 2x , až jsem nakonec přistál na rwy24.(šejdrem).[/quote]
A už bude ten screen? Docela by nám to pomohlo k tomu, Ti poradit...

[quote="Aleš KL"]Možná by pomohlo tohle http://hsors.pagesperso-orange.fr/navaids.html

nevim...[/quote]

No, na to tě tu ale odkazujeme od začátku ;)
By Aleš KL
Už to je asi v pohodě, po tom updatu.Mimochodem, dosednout v půlce dráhy je asi prasárna co? :) Když ono často ne a né si sednout.
By Čondra
[quote="Aleš KL"]Už to je asi v pohodě, po tom updatu.Mimochodem, dosednout v půlce dráhy je asi prasárna co? :) Když ono často ne a né si sednout.[/quote]

No... Asi určitě. :)
By Lapak
Já měl stejný problémy, když jsem zkoušel lítat s PMDG737NG na FSX. Psal jsem o tom tady: http://www.vacc-cz.org/forum/viewtopic. ... 855#p79855 mrkni na ty screeny, jestli to máš stejný. Zkoušel jsem updaty deklinaci apod., ale problém byl právě v tom, že to letadlo prostě nebylo dělaný pro FSX. Ve FS9 už vše fungovalo správně. Jinak jestli to je letadlem zjistíš tak, že si to ILS zaletíš s defaultní cessnou...
By Aleš KL
Díky, ale mě neletí jakože mimo dráhu(to se mi stalo jenom u tý dráhy6).Letí defakto rovně, jenom prostě bokem.Ale mám zato, že to byl prostě boční vítr.Jenom mi to přišlo takový nepřirozený, když letadlo letí rovně, ale čumákem je namířený jinam.
By Čondra
Dokaď sem nedáš screeny, tak nejsme schopni ti poradit. Tak udělej screeny... Jinak se tu bavíme o (_._)
By Lapak
[quote="Aleš KL"]Díky, ale mě neletí jakože mimo dráhu(to se mi stalo jenom u tý dráhy6).Letí defakto rovně, jenom prostě bokem.Ale mám zato, že to byl prostě boční vítr.Jenom mi to přišlo takový nepřirozený, když letadlo letí rovně, ale čumákem je namířený jinam.[/quote]

Tak v tom případě na to žádný magnetický deklinace nemají vliv... Dej si na youtube hledat crosswind landing ;-)