VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Čondra
Ahoj, mám problém s Boeingy 737 od PMDG.

Na FMC mam špatně udělanou klávesnici. Kliknu na 8 ukáže se 5, kliknu na 0 ukáže se 8 apod. Nevíte někdo, co s tím?
Mě se to stává taky, vždy to píše číslici, která je na klávesnici FMC o řádek výše. Pomáhá, když se tažením myší změní výška a šířka okna FMC.
By Slon
[quote="Čondra87"]Tak to nefunguje...[/quote]

Funguje to na 100%, prostě to FMC dole vem a minimálně 2, 3 cm to popotáhni ještě dolu a bude to OK :-)
By Dagger
Zdravím. Zkouším taktéž začít s PMDG 737NG (asi to vidim na -900), tak bych sem připojil pár dotazů, ať je to vše v jednom...

1. Kde je v kokpitu TO/GA?
2. Kde se nastavují minima přiblíženií?
3. Lze nějak nastavit automatické ladění frekvencí (jako jsem byl zvyklý u Wilca)?
4. Lze nějak nastavit spouštění Cold and Dark (jako u Wilca - nemyslím přes Cessnu)?
5. Jak moc funguje/nefunguje zadávání stojánek ve FMC? Zadávat dle scenery, nebo se to také nějak aktualizuje s novými AIRACY?
6. Lze nějak namapovat tlačítka pro joystik (v nastavení PMDG mi to nešlo, nevím, zda jsem něco nepřehlédl)?
7. Lze nastavit, aby při vkládání do FMC pomocí klávesnice se vkládaly číslice a logické hodnoty pomocí numerické klávesnice?

Zatím vše, děkuji za odpovědi
By straks
[quote="Dagger"]Zdravím. Zkouším taktéž začít s PMDG 737NG (asi to vidim na -900), tak bych sem připojil pár dotazů, ať je to vše v jednom...

1. Kde je v kokpitu TO/GA?
2. Kde se nastavují minima přiblíženií?
3. Lze nějak nastavit automatické ladění frekvencí (jako jsem byl zvyklý u Wilca)?
4. Lze nějak nastavit spouštění Cold and Dark (jako u Wilca - nemyslím přes Cessnu)?
5. Jak moc funguje/nefunguje zadávání stojánek ve FMC? Zadávat dle scenery, nebo se to také nějak aktualizuje s novými AIRACY?
6. Lze nějak namapovat tlačítka pro joystik (v nastavení PMDG mi to nešlo, nevím, zda jsem něco nepřehlédl)?
7. Lze nastavit, aby při vkládání do FMC pomocí klávesnice se vkládaly číslice a logické hodnoty pomocí numerické klávesnice?

Zatím vše, děkuji za odpovědi[/quote]

1+2)Obrázek
3)ne
4)nastav si ten cold and dark let jako defalutni a pak bude 737 vždycky cold and dark a budeš mít hned načtenej AIRAC atd... při spuštění FS9
5)funguje perfektně podle dat z AIRACU
6)mně osobně to nešlo leda přes click2key ale pak seš omezenej na 2D cockpit a ještě to bude fachat jenom na "hlavnim pohledu"
7)nevim
By Dagger
JM: Znám, ale přeci jen, u Wilca to bylo kratší a s obrázkama :D

PS: Děkuji mnohokrát :)

PP: On to určitě dělal jenom kvůli mně narychlo, takže se mu to musí odpustit ;)
By Dagger
IH: No jo no....
Nipik: Ten používám. Ale nefunguje numerická klávesnice.
By straks
[quote="kopcimek"]Fuj taková konfigurace toho přistání...a ještě určitě přes váhu. Dehet a peří :([/quote]
Je to z netu ;) ja ted nemam FS9ku ani nainstalovanou čekam na NGX jestli se ho teda někdy dočkáme a mezi tim řádim s MD-11
[quote="Dagger"]Ten používám. Ale nefunguje numerická klávesnice.[/quote]
zkus přehodit na AJ klávesnici (ALT+SHIFT) a pak by to mohlo jít ěščřžýáíé stejně nikam do FMC nezadáváš
By Dagger
Ty čísla nad písmenkama fungujou, mě jde o num klávesnici, ale nevadí. Síla zvyku, no...
By Dagger
No jó, ale to aby se člověk na půl roku někde zabarikádoval a čet\', čet\' čet\'....
By amalka
[quote="Dagger"]No jó, ale to aby se člověk na půl roku někde zabarikádoval a čet\', čet\' čet\'....[/quote]

Heh. Ano. Přesně o tom ale létání je. Vzít do ruky joystick a mávat s ním umí každej blbec.
By Nathaniell
[quote="Dagger"]No jó, ale to aby se člověk na půl roku někde zabarikádoval a čet\', čet\' čet\'....[/quote]

Nějak podobně jsem začínal na VATSIMu :).
By straks
tak to se připrav na NGX 3300 stránek manuálu XD
By Lapak
Zdravim, taky si tedka hraju s pmdg 737 a to konkretne s autolandem. Zkousel sem to na LKPR na RWY31 a vsechno probehlo krasne, flare, thrust retard, pohodicka... Jedinej problem byl, ze to pristalo na trave vedle runwaye. Ale localizer to podle me melo chyceny dobre, protoze po celou dobu pristavani byla rucicka ILS trochu nalevo (asi tak max. o pul tecky - nevim kolik to dela v realu pri pristani), pripadlo mi to, jako by mel autopilot nastavenou nejakou toleranci, jak moc muze byt vedle loc paprsku, protoze to tak mel celou dobu pristavani a nejak nemel snahu s tim cokoliv delat... Nestkal jste se s tim nekdo? Jeste me ted napadla jedna teorie, a to jestli neignoroval loc paprsek a neletel proste primo za vysilacem? Podle me jsem pri priblizeni udelal vsechno podle manualu, priletel jsem normalne na HDG a ALT hold, pred chycenim loc jsem prepl na APP, jakmile se chytl loc tak se ap prepl, zatocil s letadlem, po chvili chytl glideslope, zacal klesat, samozrejme na oba dva AP, ja nastavil pristavaci konfiguraci, ap oznamil ze je pripravenej na flare, jenom proste celou dobu mel loc trosku nalevo...
By Jindřich
No půl tečky je přesně ta tráva. Konkrétní hodnoty teček (kolik metrů je tečka apod) najdeš buď v AOM nebo na naší Wiki. Ať už to způsobilo cokoliv, s půltečkou mimo bych autoland nejpozdějí na minimech zrušil a zahájil proceduru nezdařilého přiblížení. Pokud jsi viděl dráhu, měl jsi to vypnout (a zakřičet \"I HAVE THE AIRCRAFT\") :-) a jít na ruku.
Samozřejmě, že jsme se s tím setkali a to nejen u PMDG. Chybí jen dodat, jaký byl v ten okamžik zrovna vítr. Tato hodnota by to myslím celé rozlouskla. Tato hodnota je taky součástí approach a final checklist (landing data ............. received). Správně by člověk měl vědět, co s tím.
Jako poslední upozorňuju, že pravidla tohoto fora vyžadují u každé registrace doplnění reálného jména v profilu. Učiň tak, prosím.
By straks
Já sem s PMDG 737 zkoušel přistávat asi v 17g28kt xwindu zrovna na rwy31 a měl sem v FSku zaplý i ty turbulentní efekty na letadlo a drželo se to na ILS jak klíště (as real as it gets >.<). Ovšem musim říct že taky občas pozoruju to že PMDG ten loc \"jakoby nezachytí\" klesá v pohodě přesně po glideslope oba AP on ale vedle localizeru věčinou stačí dissconectnout ap pošoupnout ho lehce do směru znova zapnout a už je to v pohodě.