VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Tommy
Ahoj, zajímalo by mě, jestli existuje nějaká možnost, jak v multiplayeru u FS9 mít radarovou obrazovku. Zajímalo by mě, jestli se takhle dá použít ten ATC klient na VATSIM nebo musím mít něco jinýho. O jednom vím, ale platit za něj 15 euro se mi nechce, protože je kvalita horší. Dík
By amalka
Ta otázka, tak jak je napsaná nedává smysl. Specifikuj prosím přesněji, čeho by si chtěl dosáhnout.

- multiplayer se nerovná vatsim
- FS9 je letecký simulátor, čeho radarovou obrazovku by jsi tam chtěl mít?
- ATC klient na VATSIM se jmenuje EUROSCOPE a s FS9 nemá nic společného, je to separátní program. Současně se připojit k vatsimu přes FS9 a EuroScope nejde (dvojí konexe). Lze se ale připojit přes EuroScope a pak do EuroScope připojit FSku a posadit se třeba přímo do věže v LKPR a sledovat (ve FSce) pohyb letadel na Ruzyňi nebo je přímo řídit (pokud jsi ATC).
By Tommy
Ahoj, jde mi o to, že se s jedním kámošem snažíme nějak vycvičit druhýho kámoše :) . Takže by jsme potřebovali radarovou obrazovku nejlépe LKAA abychom ho mohli navigovat. Na VATSIM ještě nechce, takže jen ten multiplayer. Jde mi pouze o multiplayer přes hamachi. Potřebujem jenom nějakej radar, kterej v FSce (9) není a my by jsme ho tam chtěli. Snad jsem to popsal.
By amalka
No jestli to chápu správně, tak si vlezte všichni na vatsim, na libovolné letiště, kde aktuálně není žádný řídící a můžete si tam v podstatě dělat co chcete. Kdo chce létat, připojí se FSkou, kdo chce vycvičovat, připojí se radarovým klientem?
By Tommy
No ještě nevím jak to provést, ale snad jo. Dík
By Tommy
Jo no ještě, stačil by VRC nebo je ten Euroscope lepší? Jinak dík moc.
By Tommy
Ahoj, nedávno jsem zkoušel něco s VRC a narazil jsem na tlačítko \"Start Multiplayer session\" (nebo tak něco) . Zkušel jsem to(bezvýsledně), ale neznám přesnou funkci.. myslím že jsem to našel i na EuroScopu... tak bych se Vás chtěl na to zeptat...asi je to to, o čem psal Amálka ve 2. příspěvku, ale nevím... Dík

EDIT: Ještě bych se Vás, pánů řídicích chtěl zeptat, jak je to s kurzem, já ho tam nemohu zaboha najít, nevím podle čeho se orientovat...abych toho kámoše nenaváděl někam jinam... jsem schopnej se orientovat, ale pouze lehce, vím jak je letiště atd. ale jinak nejsem schopnej mu říct kurz na větší vzdálenost... Dík
By Pavel
MPP session je o tom, že se informace o provozu na vatsimu přijaté radarovým klientem přenáší do FSky, kde se podle nich hýbou letadla. Využití cca pro pohled z věže v FSce když řídím (protože nemůžu být legálně zároveň připojen jako ATC i jako pilot).

Ta druhá část - nevim, mě tohle nepřipadně zrovna metodicky dobře abys bez ATC znalostí někoho (byť po private voice) řídil, takže sorry, ale nebudu zde dále rozvádět postupy, neboť se obávám toho, že bys ho to tim nenaučil dostatečně dobře a vznikl by v tom bordel. Navíc vše na co se ptáš je v manuálu popsáno.

PB