VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By SenorAmigo
Ahoj,
chtěl bych zde rozvést diskusi o tomto addonu. Jaký je váš názor na něj?

Musím říct, že mě naprosto dostal. Celkem nenáročný na FPS, snad každé tlačítko se dá ovládat- ne jak u PMDG a taky
od tohoto měsíce jsou na něj pravidelné Airacy.
Je to krásně přehledný a fakt se mi líbí jak ty tlačítka nejsou jen namalovaný ale skoro všechno se dá ovládat.
Oproti většině addonů je to fakt potěšení s tím létat.

Jak se líbí vám? Našli jste nějaké závažné chyby?
By Pavel
Fakt takhle dobrý? Já na to právě slyšel dost negativní reakce co se propracovanosti systémů apod. týče... můžeš teda potvrdit, že třeba ty systémové displeje jsou alespoň srovnatelné s PMDG? Zatím jsem ho na svém PC nepřivítal, tak nemůžu hodnotit.
By CSA433
[quote="SenorAmigo"]Ahoj,
chtěl bych zde rozvést diskusi o tomto addonu. Jaký je váš názor na něj?

Musím říct, že mě naprosto dostal. Celkem nenáročný na FPS, snad každé tlačítko se dá ovládat- ne jak u PMDG a taky
od tohoto měsíce jsou na něj pravidelné Airacy.
Je to krásně přehledný a fakt se mi líbí jak ty tlačítka nejsou jen namalovaný ale skoro všechno se dá ovládat.
Oproti většině addonů je to fakt potěšení s tím létat.

Jak se líbí vám? Našli jste nějaké závažné chyby?[/quote]

Neumí to holdingy, teda umí, ale ne na fix kterej si vybereš, je to bug kterej asi odstraněj. Pak ten hroznej font v CDU, ale to je asi víc osobní než funkční výtka. Jinak addon dobrej, na ruku to létá pěkně.
By ASG29
Přemýšlím, že bych si tohle pořídil (kvůli BBJ), ale chci se zeptat: má to plně funkční přídavné nádrže? Co jsem tak koukal, tak v manageru sice je nastavení paliva v aux. nádržích, ale na ukazateli na palubní desce se nic nezobrazuje a ani v .cfg jsem neviděl, že by byly funkční...
By PBily
Hmmm, jsem zarytý PMDGista, ale teď jsem prošel jejich stránky a musím říci, že ty screenshoty jsou špičkové! Ještě by mě zajímala možnost namapování jednotlivých tlačítek na klávesy, popřípadě jiná externí začízení (ELITE PRO PANEL, atd...)
By Dr1v3R
PMDG neni na internetu funkcni ke stazeni, jsem na tohle velmi opatrny, vzdy si produkt radeji nekde stahnu a nasledne koupim, napr. corenado 182...s PMDG sem zkousel letat v FS9..Pekne letadlo, ale nekolik tlacitek(predevsim za pilotem proste byly rozmazane a nefunkcni). v iFly to je krasne vymodelovane ve 3D, vsechno jak ma byt. Opravdu nadhera. Uvidim jak opravi FPS patche.. Pry by se to melo opravit. Uvidim..Neuvidim - DOUFAM :-)fakt si nehodlam kupovat produkt kdyz s default letadlem mam 30-80FPS. A u iFly se to pohybuje 6-11fps.(jen vc) 2D cockpit, exterier pod 25nejde.
By Lapak
A nemáte někdo srovnaní co se funkčnosti týče? PMDG má docela funkční FMC i ostatní systémy, jenom mě štve par bugů při go-aroundech.
By Dr1v3R
Nekde jsem cetl ze ma problem s holdingem, ale pokud jsem letal s Cessnou, tak holding zvladnu i manualne..Mimo toho - ten patche by to mel opravit - letadlo melo skoro 850mb - patche ma skoro 500mb..
By PBily
Mají nějakou evaluation verzi? Taky bych to rád otestoval, než to koupím. Nebo jen nelegální kopie? PMDG znám do detailů, tak až to nainstaluju, pokusím se udělat srovnání....
By Michal Z.
Mam FS2004, letadlo pěkně zpracovaný až na detail že mám podvozek zabořenej po disky. co se týče FPS tak mam kolem 17-22 kdežto u pmdg 25-33 (stejné podmínky) dále S1 a S2 funguje zdá se být bez problemu. Let jsem jako takovej ještě nezkoušel.
Po instalaci to vše zabírá 2GB místa. Dále pěkně propracovaná konfigurace letadla - výběr ze 4 druhů motorů (různé výkony apod.) , možnost aktivovat přídavná okna na overheadu , taktéž jestli chcete winglety nebo ne.

Zatím hodnotim za 2- ... možná změnim názor až to rozběham na novym PC.
By Lapak
Tak jsem vyzkoušel jeden standartní let, a vůbec to nevypadá špatně. Doteď jsem lítal s PMDG 737 NG, tak můžu přispět s malým porovnáním... U iFly je nasimulováno o několik systémů víc a obecně je tam toho víc \"klikatelného\". Např IRS, Air Conditioning logika, pár stránek ve FMC. Po grafické stránce je hlavně externí model značně lepší (lighting, wing flex), VC nemůžu posoudit, protože ten je u mě nehratelný :) Grafika kokpitu je oproti PMDG víc \"omalovánková\" a asi záleží na vkusu, komu se co líbí. Obecně mi přijde, že je tam nasimulováno víc detailů než na PMDG, ale ještě jsem nezkoušel žádné speciality (ve kterých PMDG vůbec není špatné), takže teprve tam se asi ukáže, jestli má tenhle addon smysl :) Zatím jsem po cestě zkusil akorát direct-entry hold a tam nebyl žádný problém, ostatní vstupy do holdů to neumí...
Docela příjemně mě to potěšilo, takže si s tím asi ještě chvíli budu hrát a dám vědět, jak to vypadá...
By Lapak
Bojuju s nabindováním tlačitek na joyi na akce v ifly 737. FS9, iFly 737, joy Logitech Extreme 3D Pro. Přímo nabindovat tlačítka joye v setupu ifly nejde (dle předpokladů), tak se to snažím udělat tak, že v setupu ifly nastavím na ty akce nějaké klávesové zkratky a pak v té utilitce k joy (Logitech gaming profiles nebo tak neco) nastavuju jednotlivým tlačítkům na joy sekvenci kláves, který mám nastavený v ifly. U PMDG tenhle způsob bez problému fungoval, ale u ifly nefunguje. Zmáčknutí těch zkratek na klávesnici funguje správně, ale při stisku tlačítka na joyi se nic nestane. V té Logitech utilitce jsem zkoušel jak \"Keystroke\", tak \"Key sequence\", ale stále nic. Při nastavení tlačítka joye v nastavení FS vše funguje normálně. Takže problém bude nejspíš někde mezi logitech utilitou (která posílá stisky kláves) a nějakou ifly interface, která se stará o klávesový zkratky... Nenapadá vás, jak z toho ven?
By Lapak
[quote="Pavel"]Zkus HIDMacros, umí to emulovat keystroke i pro joysticky.

PB[/quote]

Dik za tip, bohužel ani s tím se mi to nedaří. Zkusil jsem i tu akci v ifly setupu nastavit na nějakou "obyčejnou" klávesu, třeba W a v té utilitce nastavit tlačítko na joy taky pouze na napsání znaku W. Třeba v notepadu to přes to tlačítko na joyi normálně píše, dokonce v nastavení ifly, když se mě to ptá, jakou klávesu na tu akci chci použít, tak při zmáčknutí tlačítka na joyi se tam dokonce napíše to W. Ale pak v samotným simu, když na klávesnici zmáčku W, tak ifly dělá co má, pokud ovšem zmáčknu to tlačítko na joyi, tak se nic nestane. Všechno pouštím s admin právy.
By torpy68
Tak mám problém so svetlami.Z VC mi landing lights,ani taxi lights neosvetlujú rwy.Z 2D to funguje, a z vonkajšieho pohladu tiež.Resp to jakkeby preblikne,a stratí sa to v dialke.
Doteraz to fungovalo v pohode,teraz som pridával nejaké scenerky,ale tie by to spôsobiť nemali.
Nestretol sa s tým niekto?
By Lapak
Netušíte jak u tohodle addonu nějak změnit hlasitost zvuků, který generuje přímo ten addon (cockpit, APU, atd.)? Google toho moc nepověděl, tak jediný co mě napadá je najít zdrojový soubory těch zvuků a \"natvrdo\" je zeslabit v nějakým zvuko-editoru... Já bych ATC fakt rád rozuměl :)
By Pavel
Není to v FMCčku v tý nastavovací části? U některých addonů ty zvuky vůbec nemusíš jako wav soubory vidět, mohou být zabaleny v .gau souborech, které nelze upravovat. Doporučuju koupit druhou zvukovku (klidně za 2 dolary i s poštovným zde: http://www.dealextreme.com/p/virtual-5- ... 22472#open full view) a sluchátka a máš vystaráno. Jinak v SB4 i FSInnu lze nastavit hlasitost voice výstupu, check it.

PB
By Lapak
Dik za odpověď, fsinn mám naplno, ty nastavení v FMC jsem prolezl, stejnětak v ifly menu a nikde po žádným volume ani stopa. V .ini souborech od ifly taky nic. Když ten addon vyvolává nějaký zvuky, tak to je právě v těch .gau souborech? Do toho teda nemám šanci nějak zasáhnout? Ifly má všechny zvuky normálně externě ve WAV souborech (16kHz PCM), takže ta varianta editace těch zvuků by asi zafungovala.
Ještě jsem našel jeden způsob, funkční teda jen na Win7, když člověk vleze do toho směšovače ve Win, tak tam se dá upravovat hlasitosti jednotlivých aplikací. A jelikož tam je FS oddělený od FSInnu, tak to jde poštelovat i tam... Jenom to není moc elegantní, protože to člověk asi bude muset nastavovat při každým restartu a samozřejmě tím tlumí celou FSku, ale lepší jak drátem do oka...

K té zvukovce - jestli to dobře chápu, tak myslíš mít puštěnej zvuk z FS v bedničkách a ATC ve sluchátkách? To by mě doma moc rádi neměli, ale nápad je to dobrej :)
By Pavel
Jo, může to být v GAU a pak do toho nešáhneš. Zeptej se na helpdesku PMDG.

Jinak jasně, dost lidí lítá tak, že máme zvuk do repro a ATC do headsetu - vždyť to nemusí řvát po celém baráku, stačí hlasitost jako u televize. A televizi si doma snad pustit můžeš :)

PB
By Lapak
[quote="Lapak"]Bojuju s nabindováním tlačitek na joyi na akce v ifly 737. FS9, iFly 737, joy Logitech Extreme 3D Pro...[/quote]

tak už jsem to vyřešil, kdyby někdo měl stejnej problém, řešení se jmenuje Registrovaná verze FSUIPC. Když se ve FSUIPC nabinduje stisk tlačítka joye na nějakou klávesovou zkratku a ta se pak přiřadí akci v ifly nastavení, tak to konečně už funguje... Ostatně FSUIPC řeši daleko víc problémů než jenom tohle...