VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By ihrdlicka
Dotaz ohledně wx radaru. Sice to řeším u TUčka, ale mohl by to být všeobecný problém..
Z důvodu naprosté nespolehlivosti aktualizace wx dat u AS6 jsem přešel na klasické stahování počasí přes FSinn. A tady nastal problém. Nefunguje mi wx radar u tučka. Když jsem používal AS6, tak bylo všechno OK.
Dotaz:
Funguje vám u TU154 wx radar když jedete počasí přes FSinn (SB)??
Jestli je to pouze v nastavení dejte tip..
Díky.
By Norman Ramsey Briggs
Možná nemáš ve weather setting nastavený správný počet layers. Dále: SB stahuje neúplná data, takže si o datech na Wx radarech můžeš nechat snít. Se správně nastavenými layers by to ale přes FsInn jít mělo.
By amalka
Jestli mluvíš o WX radaru, který doinstaluje AS při instalaci do všech letadel, tak ten pochopitelně bez puštěné AS nefunguje. Letadlo musí mít vlastní \"vestavěný\" wx radar, což jsem zatím viděl jen u Wilca. Pak je jedno co WX data poskytuje, protože tyto ten wx gauge bere z FSky. Samozřejmě pokud se použije SB, který v podstatě neumí nic, tak to počasí prostě ve FS není a tudíž ani není co zobrazit.
By ihrdlicka
Tučko ma svůj vestavěný wx radar. Podle mě by mohl být problém někde v nastavení??
Obrázek
By ihrdlicka
[quote="Norman Ramsey Briggs"]Se správně nastavenými layers by to ale přes FsInn jít mělo.[/quote]

Správně nastavené layers znamená konkrétně co?
By amalka
[quote="ADIO man"]Ten Wilco WX je spíš jen taková "blbůstka" na okrasu, protože vůbec nefunguje tak jak má.[/quote]

To je blbost... U některých letadel má i tilt a funguje.
By ihrdlicka
U TUcka tilt ma a celé to fungovalo v pohodě. Ještě jsem zapomněl zmínit asi podstatnou věc. FSinn mi jede na druhém počítači. Nicméně FSka načítá počasí v pohodě.
By ADIO man
[quote="amalka"]To je blbost... U některých letadel má i tilt a funguje.[/quote]

No tak nevím jak vám, ale mě 737PIC FS9 nefuguje tak jak má, respektive radar mi funguje jen při vzletu a to ještě jen do určité doby. Koukal sem do nastavení a nikde sem nic nenašel.
By amalka
[quote="ADIO man"][quote="amalka"]To je blbost... U některých letadel má i tilt a funguje.[/quote]

No tak nevím jak vám, ale mě 737PIC FS9 nefuguje tak jak má, respektive radar mi funguje jen při vzletu a to ještě jen do určité doby. Koukal sem do nastavení a nikde sem nic nenašel.[/quote]

Jsme trochu OT, ale budiž. Je potřeba nahrát tam tem wxgauge.dll bo jak se to menuje co nejnovější, ty starší jsou buglý.

Nicméně k problému radaru v Tu nevím. Podívej se do dokumetnace jestli to má zobrazovat počasí přímo ve FSce nebo jestli to zobrazuje něco externího. V prvním případě by mělo být úplně jedno co ti počasí do FSky cpe, jestli AS, SB nebo FSInn. Rozdíl mezi "kvalitou" počasí FSInnu a AS sice je, ale není tak výrazný aby tam chyběla bouřková jádra.
By Jindřich
[quote="ihrdlicka"]Z důvodu naprosté nespolehlivosti aktualizace wx dat u AS6[/quote]
V AS jsem v Options zaškrtl položku "Force Primary" v sekci "Server Selection" a od té doby mám počasí actualní.
By ihrdlicka
Já bohužel ne :-(
Mohl bys sem hodit screen nastavení pls.
dík
By amalka
Na funkčnost Wilco WX radaru si stěžovati nemohu. (FS9, -3% tilt)
ObrázekObrázek

Jinak AS6.5 mi dnes trvale hází bez ohledu na primary/secondary server počasí o 3h starší než je aktuální metar. Vzhledem k tomu, že fóra včetně HiFi fór jsou tohoto problému plná a HiFi jen mlží, mám za to, že jde o účelovou akci výrobce softwaru. U mě se povedla, donutilo mě to koupit ASE (funguje jak pro FS9 tak pro FSX)...

P.S. CSA promine livery... :P
By torpy68
No mne po nastavení primary serveru funguje počasí u ASV6 v pohode.odchýlka max 30min.A ked ešte zadám route tak sa to upraví úplne :)
By amalka
Ajo? Mě teď s primary to chodí taky... No nic, už mám ASE, tak co už...