VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By CSA222
Drazí kolegové, zajímalo by mě jak v FSce řešíte pushback třeba v Praze? Já to řeším neohrabaně pouze s shift+P a po nahození prostě zatáčkou. Na ivau se to řeší přes ten jejich IVAP, kde je přímo udělanej na to soft. V našem Squawkboxu to, bohužel není :(

Proto se ptám jak to řešíte, abych krásně odpushoval a zatočil na příslušnou pojížděčku?
By Luboš Kučera (LK 154)
Taky jsem mel problem, ze pri pushbacku letadlo nechtelo zatacet, ačkoliv manual k FSce tvrdi, ze to lze pomoci klaves 1 a 2. Pak jsem nasel, ze po pushi pomoci SHIFT P je treba pouzit horni radu cislic na klavesnici (cili symboly + a ě), danou klavesu stisknout dvakrat a hlavne pak pockat, protoze letadlo zatoci az za nekolik vterin. Jedine je tezke odhadnout, kdy zacit klavesu pro zatoceni mackat, protoze letadlo zahne az po nejake dobe. Je to to, cos chtel vedet?
By CSA222
Jo to má, ale funguje jenom s AESem nebo nevím jak na to. Jinak děkuju za ten odkaz něco takového jsem hledal.
By George_L
[quote="CSA222"]Jo to má, ale funguje jenom s AESem nebo nevím jak na to. Jinak děkuju za ten odkaz něco takového jsem hledal.[/quote]

No já nevím, ale mně funguje pushback normálně a o samotě.
By CSA222
To je divný, myslíš ten panel pushbacku, kterej je dole na prostředím panelu pod rádiem? Já na to zkoušel klikat a vůbec to nereaguje.
By George_L
[quote="CSA222"]To je divný, myslíš ten panel pushbacku, kterej je dole na prostředím panelu pod rádiem? Já na to zkoušel klikat a vůbec to nereaguje.[/quote]

Přesně tak, panel COM - kliká se levým i pravým (nevím teď pořadí, jsem u jiného PC), nastavíš vzdálenost a úhel a pak si jen vyžádáš p/b.
By CSA222
Já na to zkoušel klikat levou i pravou myškou a nic to nedělá. Neukazuje to ani číslice.
By George_L
[quote="CSA222"]Já na to zkoušel klikat levou i pravou myškou a nic to nedělá. Neukazuje to ani číslice.[/quote]

Nepsals to posledně Ty, že Ti nefunguje zatáčení podvozků? Pokud ano, tak máš to letadlo nějaké "nabourané". Až večer budu dělat p/b, napíšu sem postup, ale určitě Ti tam něco hapruje, mně se právě zobrazí čísla a nastavím si vše potřebné.
By CSA222
Jo to jsem psal, ale vyřešil jsem to tím, že jedu přesně podle checklistů a už to jde bez problému. Ale ten push prostě ne a ne :)
By George_L
[quote="CSA222"]Jo to jsem psal, ale vyřešil jsem to tím, že jedu přesně podle checklistů a už to jde bez problému. Ale ten push prostě ne a ne :)[/quote]

Dneska jsem se k počítači s FS vůbec nedostal, ale zítra snad už konečně pošlu postup.
By George_L
Takže jsem se konečně dostal k FS...

Na COM panelu (oblast p/b) - pravý klik myši - zobrazí se čísla

Obrázek

Pravým/levým klikem na otočných knoflících nastavit DIST (vzdálenost) a DEG (úhel + směr natočení letadla po p/b)

Obrázek

Pak už jen stačí \"levý klik\" na tlačítko uprostřed a začne komunikace s pozemním personálem. Po odbrždění začíná p/b.
By Petr0007
Já nevím vůbec jak se zatočí já dám jenom SHIFT-P a pak nevim
By Filip
SHIFT+P a pak hned zmáčknout 1 (do leva), nebo 2 (doprava). Nepoužívat numerickou klávesnici.
By Luboš Kučera (LK 154)
[quote="Filip"]SHIFT+P a pak hned zmáčknout 1 (do leva), nebo 2 (doprava). Nepoužívat numerickou klávesnici.[/quote]

A nečekat, že to zatočí hned. Točit to začne až po několika vteřinách. No a u mne se ta 1 nebo 2 musí zmáčknout rychle dvakrát po sobě, a i tak to nefunguje vždy a všude. Někdo vypozoroval, a můžu potvrdit, že to vždycky funguje, když se nejdřív nepatrně popojede dopředu, a pak se teprve dá SHIFT+P a 1 nebo 2.
By Filip
Mě normálně stačí zmáčknout tak cca po vteřině, funguje vždy a spolehlivě.
By Lapak
Pokud používáš FSInn + FSCopilot, tak součástí Copilota je někde v jeho menu položka Pushback a tam si můžes nastavit, jak daleko tě to má pushnout a jak tě to má na konci natočit. Což doporučuju, zbývá tak i víc času řešit startup.
By Jindřich
V MADDOGU taky je built-in ground ops, včetně P/B a dalších vykundifikací. Krom toho existují pushback panely, které se dají přidat do jakéhokoliv letadla.
By mipeba
FSInn utilitka Pushback je dobrá, ale jak odhadnout vzdálenost jakou je třeba nastavit?
By amalka
zvolit manuálně třeba 100m a ve vhodné chvíli dát pak rotate nebo co to tam je.
By mipeba
Teoreticky dobrý, ale blbý je to, že se mě to nainstalovalo tak nějak nešikovně, že mě to okno s ovládáním Pusbacku \"uteče\" do pozadí. Snad mi rozumíš jak to myslím.
By amalka
[quote="mipeba"]Teoreticky dobrý, ale blbý je to, že se mě to nainstalovalo tak nějak nešikovně, že mě to okno s ovládáním Pusbacku "uteče" do pozadí. Snad mi rozumíš jak to myslím.[/quote]

He?
By mipeba
- mám okno s FSX
- spustím Pushback a nastavím ho
- jakékoliv kliknutí zpět do okna FSX mi zpusobí že v popředí je FSX a Pushback je \"za tím\", spouštím motory a to vše je klikání do FSX a okno s Pushbackem vůbec nevidím
Musel bych v daný okamžik minimalizovat okno s FSX a pak bych teprve viděl Pushback okno a kliknout na to \"zatáčení\".
Teď lepčí?