VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By wolfv
Ahoj, mám menší problém s Wilco 737-400 PIC s tím, že když dosednu tak se me automaticky nevytahne Airbrake/speedbrake, tak nevím jestli toto letadlo to podporuje, díky
By tmx
Určitě podporuje, spíš jde o to, jestli jí máš dobře zaarmovanou, svítí ti kontrolka?
By radbrad4
Když už o tom mluvíte- máte někdo zkušenost se speedbrake Airbus Wilco? Zdá se mi že i když jí dám za letu na EXT tam nemá efekt. (na zemi myslim dost výrazně brzdí, ale ve vzduchu nic...)
By Pavel
Wilco: ano, ve vzduchu brzdí, ale oproti boeingům brzdí méně.

K původnímu dotazu - máš jí před přistáním zaarmovanou? Některá letadla vyndavají brzdy při aktivaci reverzů i bez zaarmování (PMDG), ale nevím jestli to dělá i Wilco. Rozhodně zaarmovat!
By Stanislav Pour
PMDG vyhodí speedbreaky jen když s letadlem flákneš, když dáš měkký přistání tak nic. Vesměs je vždycky musím vyhodit ručně.
By wolfv
[quote="tmx"]Určitě podporuje, spíš jde o to, jestli jí máš dobře zaarmovanou, svítí ti kontrolka?[/quote]
Tak díky za rady, nejříve sem to zaarmování myslel že to je zalarmování, tak sem hledal rozsvícené alarmy, ale furt sem si říkal co je to za blbost, pak sem se podíval na Video na youtube a pak me to bylo hned jasny, a speedbrake sem povysunul trochu nahoru pak se me rozsvitila speedbrake armed u stavu paliva a hned sem byl doma, pak me to perfektne pri dotyku vyskočilo, tak díky moc za popíchnutí, jo a kčemu ten speedbrake vůbec slouží při dosednutí, je to k tomu aby letadlo neskákalo po dráze, jako že to je rušič vztlaku nebo to má jen brzdné účinky?
By radbrad4
Já bych řekl taky že dost zásadně brzdí, viz ta nehoda co je nezaarmovali a na mokrý dráze to nedobrzdily....
By Jindřich
Mnojo, když mají kola minimální adhesi při vyšší rychlosti, protože letadlo na klapkách bez speedbrake se po dosednutí pořád ještě docela dobře vznáší a tím odlehčuje... A jak se uzná, nejdůležitější je co nejvíc brzdit v prvotních chvílích po dosednutí, protože při vysoké rychlosti ta runway ubývá docela rychle.
Vážně, nejvíc brzdí kola a reverzy, po vypnutí reverzů už jen kola, na speedbraky není vzduch.
By Tommy
Cau,mám saitek X52 a mám problém s tím,že kdýž chci nastavit,u PIC 737(FS) plynulý ovládání speed braků tak mi vždy zůstanou uprostřed po chvíli sjedou a at s tim točítkem točim jak chci,tak se furt nechtěj na trvalo zatáhnout.Nevíte co stim?