VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By wolfv
Ahoj, na displeji Wilca se mě zobrazuje TCAS OFF tak nevím jak se zapne, nikde sem nenašel tlač. Tcas on, off. Nevíte jak se to zapne? díky
By Pavel
Tam kde je odpovídač tak je příslušné točítko (na panelu rádia, cca uprostřed).
By wolfv
Tak sem to našel, a Tcas test je OK, tak díky, ale nejde to skoro přečíst je to strasně malé písmo, a teď tam mám napsaný TA ONLY a nevím co to je, nevíte?
By wolfv
Je možné aby se mě zobrazoval na displeji všechen provoz kolem mě, jako že jsou letadla -50, +30, +10, -60 ... ode mě vzdálená, nebo to zobrazuje jen kolizní stav +02,-01 a TRAFFIC od -10 do +10 a dál už to nesahá? Myslím že u Airbusů to zobrazuje vše kolem ale u Wilco to moc nepozoruji :-(, díky
By radbrad4
Neni Resolution Advisory v FSce nefunkcni? Jako traffic, traffic mi to rve co cvhily, ale nikdy nerekne co s tim :).
By Jindřich
Wilco má \"tilt\", tj. naklápění priority radaru nahoru a dolu, to má ale Airbuss také. Myslím, že max co to zobrazí je 9 hladin (+/-90). Při stoupání se přepne na ABV aby primárně zobrazoval provoz nad tebou, při klesání se přepne na BLW, aby zobrazoval co je pod tebou. Při letu v hladině se přepne na normal. Je možné, že Airbus má toto pole širší než klasic.
+/-10 a víc není žádná kolize, pokud traffic letí v ustálené hladině a ty taktéž. +02 a -01 je o držšťku :) V tom případě zasáhne resolution advisory a všechna letadla krom toho problémového zmiznou, současně ti TCAS křičí, jestli máš stoupat nebo klesat.
By Jindřich
[quote="radbrad4"]Neni Resolution Advisory v FSce nefunkcni? Jako traffic, traffic mi to rve co cvhily, ale nikdy nerekne co s tim :).[/quote]
Nene, křičí, "climb, climb", resp "descent", krom toho se na PFD zobrazí červený lichoběžník. Když je nejhůř křičí "increase rate" nebo tak něco. Dej si offline 100% traffic a zkus honit nějaké letadlo, uvidíš že to funguje :P
By wolfv
Tak se mě letadla okolního provozu v rozmezí od -90 do +90 nezobrazovala, jen letadla od -10 do +10 (traffic), a problém byl v tom, že sem neměl zmáčknutý točítko rozsahu (range), a neměl jsem zobrazený na displeji ty tři polokružnice, takže jakmile jsem zobrazil ty kružnice tak to funguje a zobrazuje se okolní provoz od těch -90 do +90, takže bez zobrazení těchto kružnic to ukáže jen žlutě traffic, traffic (tak to i zakřičí), no a když de do tuhýho tak se to zobrazí červeně a radí co mám dělat, takže bez kružnic to ukáže blízkou dopravu a se zobrazenými kružnicemi to zobrazí vše, takže v tom byla ta moucha, problém, jinak díky za rady