VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By vanci
Mám problém s autopilotem v fs 2002. Lítám na 737-800. Kurz a rychlost v pohodě nastavím a když zadávám altitude, tak mi to prostě nefunguje, tudíž musím knipl držet dokud nepřistanu furt v ruce, což je na delších trasách docela opruz. Kolonka ALT na autopilotovi svítí. Občas to funguje, občas ne, teda spíše ne, tak v poměru 1:10. Díky za radu
By Pavel
To bez screenshotu nebo názvu toho addonu letadla nepude. Poslat screenshot palubky, nebo napsat o co se jedná (PMDG?).
By Tommy
[quote="amalka"]FS2002?[/quote]

To je obyč. čtyřstovka default. Já nevím ale s autopilotem jsem problém neměl.
By PavelS
O AP nevím nic, ale to letadlo je tak nevytrimovaný, že vůbec nemůže letět.
Začalo bych tam.
By vanci
[quote="PavelS"]O AP nevím nic, ale to letadlo je tak nevytrimovaný, že vůbec nemůže letět.
Začalo bych tam.[/quote]

Ten pitch trim(jestli myslíš toto) mi sjede hned na začátku dolu. V jaký teda pozici by měl být?
By PavelS
No jak \"sjede\" ?
Tím kolečkem se - předpokládám - letadlo vyvažuje.
Prakticky by mělo být kolem prostřední polohy, v závislosti na naložení (nevím, jak toto simuluje default) a tahu.
Prakticky se vyzkouší tak, že se vzlétne, bez připnutého AP, nebo aspoň ALT modu AP, letadlo se ručně srovná do horizontu (tj. že nestoupá ni neklesá) a pustí se knipl. Ten by se měl vrátit do střední polohy - letadlo začne klesat nebop stoupat a tento pohyb se vyrovná ne kniplem, ale právě trimrováním.
Výsledkem je, že ledalo bez držení kniplu letí cca vodorovně.

To je \"vytrimované letadlo\".
Pokud nemáte letadlo v tomto stavu, tak je to blbě a také veškeré další vaše kroky jsou špatně, tj. nic pak nefunguje, jak má.

Zapnutí AP v modu ALT (případně jeho deriváty u addonů (V/S, LVL CHNG) musí v takovémto režimu udržet letadlo v nastavené vertikální rychlosti, tj, pokud tam je 0000, tak v hoprizontu.
AP řídí vertikálně letadlo pomocí trimu, tj. neovládá knipl, ale hýbe s tím trimovacím kolečkem (v defaultu možná není vidět) a tím drží hladinu nebo udržuje rychlost kelsání-stoupání.

Podotýkám, že v reálu neplatí, že rozsvícené tlačítko znamená, že tento mod je aktivní, znamená , myslím, že rozsvíceným tlačítkem lze mod zrušit nebo takněco, nicméně u defaultů toto asi neni simulováno.
By vanci
Díky moc za radu, zkusím nějak vyřešit trim a doufám, že to půjde v pohodě.

EDIT: tak to funguje, ale musím držet tlačítko na joysticku jinak to sjede do tý polohy na prtscr a přestane fungovat
By PavelS
No tak se podívej do přiřazení kláves (i joysticku), kam máš namapovaný ovládání trimu a jak. Mělo by to být myslím PageUp a Page Down na klávesnici, což docela vyhovuje. Vyvažuje se těmi klávesami. nesmí to být na něčem na joysticku, jinak to může takto blbnout.