VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By tmx
Poslední dny se mi objevil zvláštní problém... Při pojíždění mi jde od kol černý dým. Respektive jsou to černé čtverce, zjevně chybějící textura vodní tříště, sněhu nebo tak něčeho, co se normálně vyskytuje při pojíždění, stejně tak místo zakouření po dosedu. Někdy se textura částečně objevuje, někdy vůbec. No a absolutně nemám ponětí, jak to fixnout. Nemá někdo nápad?

Obrázek

Obrázek
Jenom tohle jedno letadlo, nebo najednou všechna?
Dým při dosednutí (i popř. vodní tříšť nebo odskakující hlína při pojíždění) od kol je pro každé letadlo definován v Aircraft.cfg (SimObjects/Airplanes/model) pod kapitolou [EFFECTS]. Jsou tam názvy souborů, které má FS hledat ve stejnojmenné složce. Jestli se Ti najednou zbláznila všechna letadla, bude problém v Effects. Jestli jenom tohle jedno letadlo, bude to nejspíš v CFG blbě nadefinované.
Zrovna nedávno jsem si s tím hrál, aby mi pětitunové letadlo negumovalo jak Jumbojet ;) Výběrem souboru a číslem se definuje druh a velikost efektu. Tvůj cfg jsem neviděl, ale protože na screenu nemáš defaultní letadlo, tipnul bych si na neexistující efekt, na který se snaží odkazovat.

PS: výše uvedené je pro FSX, nemám tušení, jestli to má FS2004 stejně. Soudě z Tvých screenů ale mám pocit, že používáš FSX.
By tmx
Je to FSX a je to u všech, tady jsem si jen zapnul AI trafic, protože při vlastních přistáních dělám jiné věci ne screanování! :) Zkusím teda prolézt ten cfg...
By tmx
[EFFECTS]
wake=fx_wake
water=fx_spray
dirt=fx_tchdrt
concrete=fx_sparks
touchdown=fx_tchdwn, 1

Ale všechny tyto soubory ve složce Effects v kořenovém adresáři FSky mám... Může mi prosím někdo zabalit a poslat nebo někam upnout těchto 5 malých souborů?