By Luboš Kučera (LK 154) - 04 pro 2009, 21:00
- 04 pro 2009, 21:00
Chci se zeptat, zda někdo také používá tohle FMC v kombinaci s FS 2004. Mně totiž nefungují správně SIDy a STARy např. při odletu z LKTB (Bodal 1A), nebo LKKV (Baltu 8A). Další jsem zatím nezkoušel. Připadá mi, že problém je v tom, že si FMC špatně vytváří body, po kterých se má letět, a to proto, že nefunguje vytváření bodů v určité vzdálenosti od DME (DMETOINTERCEPT) a následný let s určitým headingem a zachycení radiálu. V důsledku toho jsou body vytvořeny úplně jinde a odlet proběhne zcela nesmyslně. Na LKPR to funguje dobře, protože po nastoupání do určité altitude se letí přímo na pevně stanovený fix, zatímco v LKTB a LKKV se po nastoupání resp. v určité vzdálenosti DME letí heading a pak nalétává radiál. Další problém jsem zaznamenal při approachi na ILS28 v LKTB trans BNO, kdy si VasFmc vytvořilo bod BNO/119/10, po němž má následovat zatáčka do ILSu, někde v jiném koutě světa cca 10 000 NM od Brna. Divné, že. Proto bych chtěl poprosit, jestli někdo používá stejný FMC, zda by nemohl tyto přílety a odlety vyzkoušet, zda jde o problém na straně VasFmc nebo na mojí straně. Jo a Airac od Navigraphu mám poslední. Díky za jakoukoliv odpověď či radu.