VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Ayrton1
Ahoj, hledám nějakou dobrou scnérku LKPR, zkoušel jsem LKPR RC2 jenže tam mi FSP hlásí stále Collision. Nemáte tedy nějakou dobrou LKPR se kterou nemá FSP potíže ?

Používal jsem LKPR 2004 verzi 060413, je nějaká novější která zároveň funguje dobře s FSP ? U tý 2004 mi vadí, že tam nejsou choboty, ty jsou u nového LKPR jenže tam mám problém, nebo nevíte alespoň jak vyřešit ten problém s kolizemi ?

Nechci létat bez FSP, to je pak nuda.
By diesel5016
Musíš si vypnout ty kolize. Jiná scenérka neni.
By Ayrton1
Tak teď jsem zjistil že i ta má stará scenérka vypadá jako ta nová, ale teeď nevim proč to dřív bylo jinak. Řekl bych, že jsem měl default, při tom jsem tam ale měl ty budovy. Fakt divný.

Jo a kolize vypnout můžu jen v FS, ne v FS Passengers. Lítá tady někdo v FSP na týhle scenérce ?
By Ayrton1
Už sem našel jak to vypnout v FSPAX, v config/more_option.cfg a tam buď DisableForceCrashDetection a nebo DisableForceCollideDetection z 0 na 1, jen musím zjistit, který přesně musím dát.
By PavelS
No, ale uvedený problém (vhodná scenerie LKPR) se zde řeší současně tady.

Tedy platí, že všechny scenerie LKPR pro FS2002 - FSX jsou umístěny pro užití na VATSIMU zde.
By rc_czech
to je sice dnes pravda, ale dlouho dobu tomu tak nebylo. Nicmene to nechci resit. Jen mi prijde vhodne, ze pokud je vlakno o libovolne snererii, mel by tam byt link na domovskou stranku scenerie, popr. autora. Bez ohledu na to, jestli je nebo neni ke stazeni z VACC-CZ
By PavelS
Nicméně platí bod 1. :

VATSIM forum má odkazovat především na VATSIM zdroje, pokud existují, takže odkaz má směřovat nejdříve na sekci PILOTS - LKPR.
By Bromus
asi sem tupej ale nejde mi ta scenérka co je tam tedka ke stazení LKPR_X_RC2.zip ( http://www.vacc-cz.org/download/files.php?cat=13 ) natáhnout do FSX podle mě v ni chybí soubor scenery.dat pač FSX tou složkou prochází a nenabere ji jako celek. U starších scenerek ten soubor byl, u Brna je taky, ve varech taky. Takže bud se přidávání addonů v FSX od FS9 liší nebo to tam chybí, bo sem guma.. kde je pravda ?
By rc_czech
[quote="Bromus"]asi sem tupej ale nejde mi ta scenérka co je tam tedka ke stazení LKPR_X_RC2.zip ( http://www.vacc-cz.org/download/files.php?cat=13 ) natáhnout do FSX podle mě v ni chybí soubor scenery.dat pač FSX tou složkou prochází a nenabere ji jako celek. U starších scenerek ten soubor byl, u Brna je taky, ve varech taky. Takže bud se přidávání addonů v FSX od FS9 liší nebo to tam chybí, bo sem guma.. kde je pravda ?[/quote]
Postupoval si pri instalai podle navodu? Je tam treba presouvat soubory dle verze FSky
By Bromus
j. delal sem to podle navodu uz asi 5x ..je to nějaký divný :P naposledy mi to udelalo kombinaci def ruzyně s addonem /což je max co sem z toho vymackl, a jak to bylo ochotny nacist ... ..

Obrázek
By rc_czech
Myslim, ze tohle se mi taky stalo, ale v FS9, pomohlo (OD)nastaveni spravy uzivatelskych uctu (myslim).
By Bromus
to je prvni co sem vypl hned po reinstalu widlí, cpu to pod win7

takže vyřešeno ..slovy klasika všechno špatně zpátky na strom ... odinstal a novej instal vseho a svete div se je to OK
By Tommy
Nevíte někdo proč choboty nefachaj?(nevim jestli maj fachat,ale me nefachaj a nevim co stim) Díky
By Tommy
Nemel bych to sem plest,je to jiné téma ale nevíte kde a za kolik bych sehnal nejakou ruční vysílačku?Rád bych poslouchal rozhovry mezi věží LKPR a letadlama.Ještě jedna věc myslíte že by to bylo legální?
By Pavel
[quote="Tommy"]Nemel bych to sem plest,je to jiné téma ale nevíte kde a za kolik bych sehnal nejakou ruční vysílačku?Rád bych poslouchal rozhovry mezi věží LKPR a letadlama.Ještě jedna věc myslíte že by to bylo legální?[/quote]
Neměl bys to sem plést. Pokračování tady: http://www.vacc-cz.org/forum/viewtopic.php?id=3870
By CSA068
Pěkný den, s dovolením bych toto téma se scenérií znovu otevřel. Nainstaloval sem si verzi RC2 (viz výše) ale nezdá se mi v ní (tedy podle reálné předlohy) jedna cesta :Obrázek Sice nemá žádnou označenou taxiway, ale je tam.
Konkrétně se ptám proto, abych se ujistil zda sem si scenérii nainstaloval správně, v žádném případě nechci nějak scenérii kritizovat.

Díky za odpověď
By tmx
To je Delta, na sever od ní jsou navíc ještě nová stání, kam se posunula ATR ČSA.

EDIT: Teď koukám do Google Earth a ten 3D terminál vypadá líp než default ve FSX... :D
By PavelS
[quote="CSA068"]Pěkný den, s dovolením bych toto téma se scenérií znovu otevřel. Nainstaloval sem si verzi RC2 (viz výše) ale nezdá se mi v ní (tedy podle reálné předlohy) jedna cesta :Díky za odpověď[/quote]

No, mne spíše zarazilo, co je teda reálná předloha ?
Porovnal jsem obrázek (dobrý) s mapou na VATSIMu (AD2-19-1, 23APR09) a tam to přesně sedí. čili jestli není problém naopak v předloze (čti: stáhni si správné mapy).
By CSA068
No reálnou předlohou jsem myslel opravdu reálnou Ruzyni (ovšem když se kouknu na google maps tak je tam foto asi silně out of date), ale samozřejmě jsem porovnával i s mapou a tam mi neseděly právě ty nové stání pro ATRka a hlavně to, že ve scenérii nemám tu twy D vůbec \"nalajnovanou\". Viz tedy obrázek, poslední nalajnovaná je twy G potom je stání T6,60...,65 a potom ta nenalajnovaná D a stání 70-76 chybí. Proto se mi to celé nezdálo, a jelikož Ruzyně není mým \"domovským letištěm\" :-D nějak sem se neorientoval v tom, kdy se tam \"přistavovalo\".