VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Čondra
Ahojda, nevím si rady, tak píšu o pomoc:

1) Tankování letadla:

Letím let LKPR - LZKZ letadlo se na LKPR natankuje v pohodě, ale když chci letět nazpátek z LZKZ nechám naplnit jenom křídla, ale když to potvrdím, tak se naplní i Centrální nádrž, několikrát resetnu FSku a pořád to samý, nevítě někdo co s tím?

2) Hlas copilota:

Nevíte, kde vypnu hlas copilota?

PS: Ten FSPAX je koupenej! =) Jenom aby jste si zse nemysleli ;)
By PavelS
1) není to náhodou tím, že stojíš na takovým tom žlutým obdélníčku, který v FSce zcela debilně automaticky natankuje letadlo po špunty ?
By Čondra
[quote="PavelS"]1) není to náhodou tím, že stojíš na takovým tom žlutým obdélníčku, který v FSce zcela debilně automaticky natankuje letadlo po špunty ?[/quote]
Jo asi jo... Jedním pilotem mi bylo řečeno, že na 2 to nedělá, ale tam kde já sem stál (3 - 4) to dělá.. Ano, je to tento debilní čtverec. Jestli někdo ví, jak se toho v tý scenérii zbavit, ať dá vědět...
By Filipos
Ondro, dyť jsem ti to povídal :) V té scenérce je zabudovaná taková ta defaultní čerpací stanice, takže ti vždycky napumpuje plnou. V rámci lětání po ČR a SR jako F/O ČSAv to tam znám jako svoje boty a věř, že poprvé mi to taky udělalo pěkných pár vrásek (respektive, málem mě to přivedlo k infarktu...) Musís si stoupnout na stojánku podle mapy třeba 2, tam to nedělá. Prostě tam, jak jsem stál já. NEbo ještě jinak - když si v FSce vybíráš, na kterou chceš stojánku, vyber si v Košicích tu předposlední :)

Hlas copilota odstraníš úplně jednoduše. Dej FSPassengers -> Setup -> tam to někde je (sound nebo tak něco)
By Filipos
A neví teda někdo, jestli by se ta pumpa nedala nějak odstranit? Já se koukal do AFCADu, ale nic kloudnýho jsem neobjevil...
By ASG29
Mám na srdci takovou blbost: zkoušel jsem přidat do FSPax CZK (i upravit kurzy měn) v cfg, ale nějak mi to nebere. Když přidám CZK (předtím samozřejmě odstraním ty nepotřebné měny, protože FSPax \"vezme\" jen osm nebo devět položek), tak se mi po spuštění FSPax nezobrazí v nabídce. Když upravím kurzy u EUR a USD, tak po spuštění se zasy tyhle neukážou. Přitom by to mělo fungovat, u předešlé instalace jsem si takhle měnil kurzy každý měsíc.

EDIT: Odpovím si sám - FSPax neumí počítat s takhle \"mizernou\" měnou, jako je CZK. Kurz vůči dolaru musí být v rozmezí 0.1 až 25.0. U CZK to je teď 0.056. ;)