VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Filipos
Ahoj,
Je mi docela hloupé, že se musím ptát, ale na VATSIMu začínám a tohle je pro mě docela španělská vesnice a nikde se mi nepodařilo najít uspokojivé vysvětlení. Navíc je bohužel docela potíž se vyznat v archivu starších příspěvků, kde bych se odpověď snažil normálně najít.

Jde mi o to, že jsem si naistaloval Squawkbox a VIP3 knihovnu modelů, ale dnes na Ruzyni se mi asi tři 738 TVS zobrazily jako já, tj. Wilco 735 v barvách ČSA a to bylo dost na pytel, protože můj PC, co má už tak co dělat se scenérkou LKPR, nemohl tři náročné modely ustát a FPS kleslo na nehratelných 10. Nemohli byste mi někdo polopatě vysvětlit, co si mám nastavit popř. naistalovat, aby se mi minimálně letadla českých dopravců zobrazovala tak jak mají? Děkuji moc.

PS: o radu typu \"naistaluj si FSInn\" nestojím :)
By Viper
VIP3 by se ti měl automaticky nainstalovat s SB3. Dál se mrkni sem:

http://squawkbox.ca/doc/features/options.php

jestli tam máš stejné nastavení na záložkách Multiplayer a Advanced.

S podobný problémem jsem se u SB3 nesetkal. U FSInnu ano.
By Filipos
No, až na pár odlišností, které by na to neměly mít vliv (třeba používám Active Sky 6 místo aby počasí kontroloval SB3), to mám nastavené stejně. V položce multiplayer v nastavení mám v seznamu i VIP3. Takže nevím v čem je problém. Speciálně letadla TVS se mi zobrazují jako moje letadlo. Je vůbec TVS ve VIP3? A jsou tam letadla ČSA ?

Možná zkusím reinstal...

Díky
By Jindřich
Evidentně Czech SB pack, vlákno neexistuje a je moje chyba že neaktulizuju. Krom toho že se stěhuju mám teď bohužel dalších 100 úkolů, ale budu se snažit co nejdřív dát to do pořádku.
By tmx
Až budeš aktualizovat, změň icao ident Gripenu z JAS3 na SB39! ;)
By Filipos
Ok, díky moc za odpovědi. Rád si počkám :)
By Filipos
Tak problém vyřešen, přeinstalací všeho co se FS2004 týče (vytočilo mě, když mě FSka spadla na FAFu...), i SB. Traveláky teď konečně vidím jako Traveláky :)
By martinz
Ahoj měl bych jeden dotaz když sem si nainstaloval SB3 (přeinstal windousu) tak tam nemám žádné servry zdá se mi že se tam musí něco nainstalovat aby tam byly děkuji za odpověd.
By Čondra
[quote="martinz"]Ahoj měl bych jeden dotaz když sem si nainstaloval SB3 (přeinstal windousu) tak tam nemám žádné servry zdá se mi že se tam musí něco nainstalovat aby tam byly děkuji za odpověd.[/quote]
Ahoj, sice už SB rok nepoužívám (FSInn rulez) tak si myslím, že by se měly sthnout automaticky... :)

Přeji pěkný den.
By martinz
No právě že se nestáhly a tet zjištuju jak je tam dát.
By Čondra
[quote="martinz"]No právě že se nestáhly a tet zjištuju jak je tam dát.[/quote]
Mohu poprosit o screen? Abych si oživil paměť, aspoň, jak to vypadá?
By Jindřich
Existuje několik způsobů. Např se podívat na stránky vatsim.net a podívat se na IP serverů, tu pak ručně do SB zadat. Nicméně v tento okamžik to fakt nefunguje.
Další možnost je podívat se do servinfa do tabu Network Servers, tam jsou jednotlivé IP zapsány. Europe-CE má IP 89.233.173.18
By PavelS
Otázka s. Zábranského je zcela na místě, je to bug SB3, jeho řešení bylo popsáno vícekrát na starém foru VACC CZ (hledat cca: SB3 AND servery v kategorii \"Archiv\").

Nejlépe je ale hledat v originálním zdroji, tj. na fora pro SB3/SB4, kde je mj toto :
http://squawkbox.ca/forum/viewforum.php?f=4 (zdůrazněné vlákno).