VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By PBily
Přece proto, když klesáš, aby se ti připomněla změna ze STD tlaku na QNH a pro správné zobrazování FL a altitude v CDU.
By Lapak
Me taky štve, když mi už od FL180 něco na PFD svítí červeně :)
By PBily
[quote="amalka"]Určitě máš PPL?[/quote]

Co má nastavení TL v PMDG společného s PPL? Tomu nerozumím. Prosím o vysvětlení.
By amalka
Změna z QNE na QNH se provádí při prvním pokynu klesat do ALTITUDE (spolu s udaným QNH). TL resp. nějaké \"připomenutí\" přestavení výškoměru tedy pilota vůbec nezajímá.
By Luboš Kučera (LK 154)
To si pak musíš dát bacha, abys to přepnul zpátky, kdybi ti následně ATC řekl: stop descent at FL... .
Nebo se to stát nemůže?
By PBily
Tak na to se optám, protože jakmile dostaneš změnu klesání, musel bys nastavovat zpět QNE. Neříkám, že to tak není, ale pokud já výjimečně letím z QNE na QNH, pak to přenastavuji právě v TL.
By PBily
[quote="Luboš Kučera (LK 154)"]To si pak musíš dát bacha, abys to přepnul zpátky, kdybi ti následně ATC řekl: stop descent at FL... .
Nebo se to stát nemůže?[/quote]

Nečetl jsem tento příspěvek včas. Takže jsem napsal to samé. Podle mě je to tak, ale zaslal jsem dotaz na kapitána dopravního letadla. Uvidíme...
By PBily
[quote="amalka"]Změna z QNE na QNH se provádí při prvním pokynu klesat do ALTITUDE (spolu s udaným QNH). TL resp. nějaké "připomenutí" přestavení výškoměru tedy pilota vůbec nezajímá.[/quote]

Dávám Ti zapravdu. Odpověď zní:

"při stoupání v okamžiku kdy prostoupáváš transition alt., při klesání, když jsi povolen klesat z level na altitude"

Nicmene, kdyz zapomenes, budes upozorněn :-)
By firlet
[quote="amalka"]A na co potřebuješ TL nastavovat?[/quote]

Potrebuji ho nastavovat, protoze dost casto nejsou online ATC, takze kdyz klesam na cilove letiste podle map, tak mi to pripomene FMC ..
By firlet
Mam dotaz ohledne divertu - muze sem nekdo napsat presny postup jak u NGX na divert ?

Letel jsem z LKMT do LKPR a nad Brnem jsem zjistil nedostatek paliva - chtel jsem divertovat, zadal jsem LKTB do Alternate Airports, ale vic delat neslo - LEGS mi nebrali ani bod BNO i presto, ze jsem ho zadal, vybral a potvrdil, tak se v LEGS udelala jen mezera a letadlo dal letelo na BODAL.

Jedine pomoci ceho jsem to pak udelal byl VOR BNO naladeny na NAV1 a letel jsem na nej rucne .. Coz se da, ale v LKTB mi nesla na displayi samozrejme zobrazit ani rwy pro pristani .. takze jsem nakonec letel uplny visual ..

Cili otazka zni - kam zadat divert a jak to prakticky provest, aby letadlo umelo letet divert pres LNAV a klasicke fixy ..

diky
By rc_czech
U verze pro FS9 prepisu DESTINACI v RTE, pak lze standartne vybrat STAR a priblizeni. Ale to proto, ze je polozka ALTE (ted presne nevim, jak to tam je) neaktivni.
Pokud je u NGX aktivni, pochubuju, ze by to koncilo jen zadanim kodu letiste. Zkus pohledat v manualu, urcite neco najdes ;)
By George_L
Já tedy vůbec neznám NGX, ale sám to (B744 PMDG) řeším tak, že nastavím druhou trať RTE2, tam si můžu dát to co potřebuju a prostě přejdu z RTE1 na RTE2.
By firlet
[quote="George_L"]Já tedy vůbec neznám NGX, ale sám to (B744 PMDG) řeším tak, že nastavím druhou trať RTE2, tam si můžu dát to co potřebuju a prostě přejdu z RTE1 na RTE2.[/quote]

Tak tohle znam z 747 PMDG taky, ale v NGX nemuzu RTE2 najit :-(
Kdyz zadam napr. LKTB do ALT DEST, tak mi to napise vzdalenost, radial, a da se oznacit, jestli je to missapp, nebo direct, ale nikde se to neprojevi ..

Zmenit destination v INIT ale jde, takze to asi bude jedine reseni ..
By Pavel
Tak nám vyšel SP1 a rozšíření na 600/700.

PB
By Stanislav Pour
[quote="Pavel"]Tak nám vyšel SP1 a rozšíření na 600/700.

PB[/quote]

no prosím, teď zbejvá ušetřit 30 klacklů na nákup novýho HW a můžeme začít s novým PMDG :)
By firlet
[quote="Pavel"]Tak nám vyšel SP1 a rozšíření na 600/700.

PB[/quote]

Tak jsem vyzkousel SP1 i 737-600 a dojmy jsou rozporuplne ...

- vyrazne se zvysil pocet FPS
- uz funguje rozumne auto pilot po low pass nebo touch and go

- po vice holdingach a vice vypnuti VNAV po ceste se letadlo chova hodne divne - nedrzi trasu a hlavne profil klesani
- prekvapilo me, ze 736 ma uplne stejny kokpit jako 738 a 9 - nemel by mit starsi ?

A jeste jeden dotaz - ma nekdo poneti jak se s timhle verkem leti TAKEOFF vedeny smerovym paprskem lokalizeru (Back Course) ?????
Zkousel jsem to v LKPR za LVO a neprisel jsem na to ..

R.
By ASG29
...už z názvu je patrné, že 600 je taky NG ;) Proto stejný cockpit.
By Aleš KL
[quote="amalka"]Hm, vypadá to fakt ultimátně. A letadla správně udělaný pro FSX mají obvykle stejně FPS jako defaultní srágorky.

Takže pokud to bude mít FPS na úrovni defaultu, updatovatelný airac a nebude to mít žádný fatální bug, pak asi investuju. Pořádné a použitelné letadlo bez větších bugů, s airacem a s dostatečnými FPS pro FSX stále nemám.[/quote]

S PMDG 737 (20-30fps)
S default 737 (80-140fps)

:)

i7 950 (přetaktováno na 4Ghz)
By Aleš KL
Jako je to pěkný, že to má tisíce hejbátek....ale i když mám u Leve-D jen asi o 5fps víc, je to prostě plynulejší a líp hratelný.U tý 737 je to takový nestbilní, chvíli fps dobrý, pak najednou zas ne, pak se podivám na exterier, vrátim se do kokpitu, to spadneou fps úplně a chvilku je kokpit bez textur......vůbec nevim co si o tom myslet.
By Aleš KL
[quote="radarada"]Ze mas malo pameti...?

Rada[/quote]

To nevim, ale víc jak 24GB RAM už se mi na tu desku nevleze :)

Ale mám jen 32bit win7 (rozšířenej na 3.něco GB RAM) ,64bitovej mám pouze pracovní systém.
By Aleš KL
Vyzkoušel jsem tonhle tweak: http://www.flightsimdreams.com/j/index. ... &Itemid=55

Je to super, u LevelD 767 mi na LKPR stoupl framerate o 15fps a to je z asi 25fps už znát.Bohužel, PMDG už nejde ani spustit.Letadlo se načte a spadne simulátor.Jako by ani nechtělo mít lepší performence nebo co :D
By Lapak
[quote="Aleš KL"]Ale mám jen 32bit win7 (rozšířenej na 3.něco GB RAM) ,64bitovej mám pouze pracovní systém.[/quote]

Tam bude asi ten zakopanej pes, to seš na tom s pamětma skoro stejně jako my ostatní s 2GB ram :)
By Aleš KL
No ale pokud je mi známo, tak si 32bitová aplikace stejně víc jak 2gb neveme.Nebo se pletu?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 19