VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Anton
Nastavení VFR CR pro fsX mám zhruba hotovo. Nejdůležitejší poznatek: u více jádrových procesorů je nutno mít instalaci SP1 pro jistotu jsem tam dal i SP2, jinak pracuje pouze jedno jádro! Jinak scenérka perfektně funkční.
Dík.
By Anton
Objevil jsem na int. jednoduchý program pro konverzi souborů z FS9 do FSX. Začal jsem s ním upravovat původní orientační body a letiště z FS9 do FSX a instalovat na VFR CR, je to paráda. Ale některé scenérky nejdou upravit:
(Chyba, tento program nemůže konvertovat BGL soubory starého typu). Může mi někdo poradit co s tím? Dík.
By tmx
Rapidshare se doslova pos*al a dnešním dnem zdražil RapidPro účet na dvojnásobek. Jelikož 10 € měsíčně jim rozhodně platit nehodlám, účet asi časem bude smazán a stejně tak tedy tato scenérka.
By Jurawood
Ahoj, lítám s FSX teprve chvíly. Naposled jsem to hrál na ZX spectrum a pak na C64 :-)
Mám problém s přidáním mapy. adresáře jsem zkoušel umístit i do addonsscenery i přímo do do scenery.
Tam jsou tedy další adresář VFR_CR_1, ...2, ...3 atd. a v nich vždy adresáře scenery a textures. Dám ADD a najdu tyto adresáře ...FSX\\VFR_01...\\ dám OK ale místo přidání se otevře ten VFR a ukáže se co je v něm scenery a textures.. tak označím dál třeba scenery a dám druhý pokus OK, ale zase se to jen otevže a místo souborů .bgl tam je žádné položky k přidání, dál nejde nic udělat... tak to zavřu dám to znova a tak na 10 pokus z ničeho nic jak dám OK tak se to neotevře ale naskočí do knihovny.
paráda chci dát tedy druhou VFR_CR..._2 atd.. a zase další nejde ani za boha, pouze se otvírají ty adresáře . Žádná položka k přidání... Mám win7.. Díky za radu.

Jo a ještě při každém spuštění mě to od té doby píše že neexistuje ten soubor scenery.cfg nebo tak nějak se jmenuje...
Přitom jsem se díval a v kořenovém adresáři hry normálně je..

edit.: Tak jsem ještě dál hledal a našel jsem ten samej problém... jedná se o bug a stačí kliknout kamkoliv pravým, doma to vyzkouším. Omluva za zbitečný příspěvek.
http://www.vacc-cz.org/forum/viewtopic.php?id=4197
http://www.vacc-cz.org/forum/viewtopic.php?id=4749
By Kuba5
Nemáš to nějak rozdělený na kraje apod.? Já bych na zkoušku chtěl jen ústecký kraj, ale stahovat 16GB se mi kvůli tomu nechce, mam docela pomalej net.
By Dr1v3R
Stahnul jsem scenerky, a nevim jak to vlozit? kdyz dam knihovna krajin -> Pridat -> Vyberu scenerii CR.. a dal co ? Nechce se mi to tam jakkoliv hodit, Vsechny jine co sem tam daval tak mi sly, ale tahle ne, nevi nekdo proc??
By vasek7
Já to mám takto:
Kód: Vybrat vše
D:\\Microsoft Flight Simulator X\\Addon Scenery\\scenery\\15_17480_11032.bgl
D:\\Microsoft Flight Simulator X\\Addon Scenery\\scenery\\15_17480_11040.bgl
atd.

Další možností je otevřít adresář až bude zobrazené scenera, kliknout do bílého místa (aby nebyl označen adresář) a poté dát OK. I tak to ale občas blbne. Proto je nejjednodušší dát obsah do Addon Scenery.
By Dr1v3R
VD : Diky moc. Zkusim to, melo by to vcet...
Zkousel jsem to tak jak pises, i prez tlacitko \"nahoru\"(tak to vetsinou funguje mne) ale nevim proc - neslo. - neresim.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16