VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By amalka
Ve 3:55 ukazuje PFD a ND odchylku G/S každý jinak. Pičusoid na PFD sedí na 0 svojí spodní špičkou a pičusoid na ND má spodní polovinu nulou rozdělenou na polovic. Rozsah (délka) obou indikátorů je stejný. Jediný rozdíl je ve velikosti \"teček\", resp. jedno jsou tečky a jedno jsou kolečka.

Přídák to pokládá plynule s dosednutím, sedne zadní podvozek a pitch se plynule mění až sedne přídák, ve :41 už sedí, nevím jestli to je běžná metoda ale co jsem teď zběžně koukal na videa A320 na youtube tak to dosedalo na hlavní povozek a s nezměněným pitch pokračovalo dále ty 4 vteřiny dále a až pak to začalo pomalu pokládat příďák. Ale tím neříkám že to je špatně, třeba A/P to takhle hned pokládá a ručně si to pilot drží nahoře déle, prostě se jen ptám.
http://www.youtube.com/watch?v=I4FIwhDKJPU

Jinak to PAPI je ale blbost. Pauzni si video ve 4:28 (flare) a jasně uvidíš, je indikace GS je přesně uprostřed a PAPI jsou správně. Třeba je to ale normální že A/P v Airbusu není schopen udržet G/S a tím i PAPI přesně. Nevím, v kokpitu dopravního letadla jsem při přistání nikdy nebyl.
By Engin
Jo, tak na to PFD vs ND je to podle mě tím, že na PFD mají trochu jiné měřítko. Ukazuje to totéž, ale s různou výchylkou. Souhlasím že tohle by měli spravit.
S tím dosedem se mi to nezdá, prostě když sleduju vzájemný pohyb čelního sloupku vs. ranveje tak mi to přijde že 39 položí kola a 41 předek. Je to vidět i na PFD - že v 39 je to lehce zvednuté a srovná se to až ve 41-42. Že to položil po sobě ne 4 vteřiny, ale 2 mi jako rozdíl moc nepřijde.

PAPI máš pravdu, ale na druhou stranu po celou dobu ta odchylka je max 1/4 tečky což je v rozmezí povoledného pro dual app. Podle toho co dělá mi to spíš příjde že to schválně trochu podletí, aby mu touchdown vyšel přesně kam má na ranvej. Ale mohl být lepší :)
By Filipos
Rád bych jen podotknul, že při vyšších kategoriích ILS přiblížení se běžně už na FAFu létá v přistávací konfiguraci na Vapp, takže rychlost je zcela v normě.

I když, kategorie tohoto přiblížení je vcelku záhadná - na PFD je sice \"no D/H\", ale subjektivně mi dráhová dohlednosti přijde dost vysoká, určitě více než 550m. Tak nevím :)
By CSA433
[quote="Engin"]

PAPI máš pravdu, ale na druhou stranu po celou dobu ta odchylka je max 1/4 tečky což je v rozmezí povoledného pro dual app. Podle toho co dělá mi to spíš příjde že to schválně trochu podletí, aby mu touchdown vyšel přesně kam má na ranvej. Ale mohl být lepší :)[/quote]

Myslim že je to těma 130KIAS a neohlídal si třeba payload. Hlavně když nemá aktivní MANAGED SPEED tak asi ani nevyplňoval APP PAGE v MCDU a tím pádem si tu rychlost odvodil. Neříkam že ji nepočítal jinak, ale stejně...
By Filipos
Ale ani špatné naložení ani nevyplnění stránky APP v MCDU by nemělo mít vliv na zachycení G/S, jako spíš na podélný sklon a na výkon motorů při přiblížení... Snad to vychytají.
By ardnocz
Já si myslím, že kvůli demonstraci autolandu určitě neletěl regulérní let z A do B, takže některé věci holt nebyly vůbec nastaveny. Takže bych to tady až tak nerozpatlával ;)
By Filipos
Na druhou stranu, demostrace by měla ukazovat výrobek v dobrém světle, není-liž pravda? :) A pořád trvám na to, že na správné zachycení ILS a potažmo G/S není potřeba skoro nic nastavovat.
By ardnocz
Něco trochu pro širší masy a ne jen pro ET...
[quote="AirSimmer"]Well, what we have decided to do is to have a separate area of the site where we will post the latest news, screenshots, videos, and even an AirSimmer Bug-o-Meter, so you can watch how many bugs are left to do before a release.[/quote]
By Jindřich
Začínám mít pocit, že tento addon nikdy nevyjde, resp. s přihlédnutím k tomu, jak dlouho se něco oznamuje a kolik života mi v mém věku ještě zbývá (teoreticky, či statisticky) :)
By CSA433
buď velký úspěch, nebo velký propadák... kdyby něco, dostaneš krabicovou verzi do rakve...
By ardnocz
No jen pro informaci, testuje se stále a je v tom dost lidí. Bugů jsou bohužel stovky, které ať už jsou opravené, tak se musí otestovat.
By mipeba
Vypadá to báječně, což třeba pro mě není až úplně tak moc důležité. Spíš preferuji spolehlivost, bezchybnost a kvalitní simulaci reality.
Takže at je to radši trochu ošklivější ale funguje jak má.
Jaký se do toho láduje AIRAC?
By CSA433
[quote="mipeba"]
Jaký se do toho láduje AIRAC?[/quote]

Custom made NAVIGRAPH AIRAC.
By ONDR4.cz
No, ona je zobrazená v těch náhledech liverií na AirSimmer fóru. http://www.airsimmer.com/support/index. ... st&p=43752
Jinak v těch nových screenech není proto, že jsem ji já ani OndraS nenafotili. Chtěl jsem tam nějaké dát, ale podmínkou bylo, že ty screeny nesmí být nijak upravované a když jsem nedávno reinstaloval systém, tak jsem si nechal jen ty. Ale jestli najdu čas, tak tam zkusím nějaké ČSA protlačit :).
By CSA433
Tu ČSA livery jsem u nich asi před třičtvrtě rokem vyhádal, dokonce jsou tam obě, stará i nová...
By Pavel
Já se fakt těšim jak malej kluk, po dnešnim LVP tréningu s PSSkem to vidim jako nutnost...
By CSA222
Jestli to bude z poloviny tak dobrý jak jen to vypadá, tak přejdu na Airbusy :)