VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Anton
Ten první snímek je původní VFR CR 2013 bez úpravy vody. A je tady pro srovnání jak se jeví přidaná voda.
Jardo napsáno tam není nic. Je to jen optický klam, dělají to ty hrubé pixely. Nezkoušel jsem to z větší výšky pak by ty detaily asi zmizely.
By hanysz
Tu barvu upravi FSX, jinak je to z google... Vzhledove to je dost omezene tim rozlisenim, ale slo mi spise o to, ze se pak v krajine lepe orientuje, navic pri pohledu z letadla me to nizke rozliseni moc nevadi, protoze to letadlo prekryje (viz ty moje screeny). Slo by to udelat i ve vyssim rozliseni, ale potrebovalo by to kvalitni orthophoto, coz se mi nechce stahovat a barva by zustala asi stejna. Nicmene pro me to je celkem dulezite pro orientaci, takze kdo chcete, pouzijte, kdo ne... :)
By hanysz
Jeste by to slo udelat tak, ze by se nastavila jedna konstantni barva misto orthophoto a zvysilo celkove rozliseni na lod 15... to by definitivne zabilo vzhled nadrzi, ale na druhou stranu by tam nebyly videt ty pixely.
By hanysz
Jak to myslis, ze se nejedna o klasickou h2o? Jedna se o to, ze to fsx bere jako vodu a dela to na ni vlny, odlesky atd... Na klasicke orthophoto to jakoby z dalky clovek nepozna (vlastne ani z blizky :( ), tady jo. Ale fsx neumi jen prekryti orthophoto scenerky vodou, musi se to prekryt jinym obrazkem, ktery se potom da jako voda nastavit.
By eddiex
[quote="hanysz"]Jak to myslis, ze se nejedna o klasickou h2o? Jedna se o to, ze to fsx bere jako vodu a dela to na ni vlny, odlesky atd... Na klasicke orthophoto to jakoby z dalky clovek nepozna (vlastne ani z blizky :( ), tady jo. Ale fsx neumi jen prekryti orthophoto scenerky vodou, musi se to prekryt jinym obrazkem, ktery se potom da jako voda nastavit.[/quote]

Zdravim. Prosim Te, prozrad mi jak jsi ziskal data pro tu vodu. Ja se drub uz nekolik mesicu s vodou pro HD Brno. Mam hotovo asi 35%. Rucne to obkresluji v Google Earth... atd atd. V tom rozliseni 11m je to na muj vkus nekoukatelne. Nemel bych problem udelat to v rozliseni 0.5m. Cas I misto na to mam. Ale jak ziskat podklady jinak nez rucnim obkreslovanim proste nevim. Kdybys mi pomohl, byl bych moc vdecny. Jinak tu vodu lze dat primo do ortofota. V zavislosti na rozliseni a na preciznosti obkresleni to pak vypada naprosto dokonale. A tim myslim naprosto - bez kompromisu...

No ale samo ze moc dekuji I za tuto vodu. Nebylo by aspon nejake readme k tomu, treba jak je to rozdeleno apod? Diky a pekny vecer.
By hanysz
Data pro vodu nejsou vubec zadny problem :) mam je ve vektoru. Problem je dat to do kupy s orthophoto. Pokud bych mel k dispozici orthophoto ve WGS84 a geotiff formatu, tak je cela cr hotova celkem rychle. Ale ja si to ortho stahoval a pak konvertoval z pseudomercatoru do wgs84 a to je proste drbacka - proto jen 11M, ale porad je to lepsi, jak litat poslepu.
By eddiex
A nebylo by mozne ziskat tu vodu v podobe kml, nebo kmz co se da zobrazit v Google Earth ? Promin, ja jsem jen kutil a ty nazvy geotiff apod. mi nic nerikaji. Proste by mi strasne pomohlo mit jakoby obkreslene vodni plochy, co by se daly zobrazit v Google Earth.
By hanysz
V open street maps je vida uplne nanic.. chybi tam hodne nadrzi. Daji se najit i lepsi data zdarma... Ty jsem uz sehnal kvalitni a doplnil o reky z osm. Ale aby to melo stejne rozliseni jako ortho, tak bych musel mit i to ortho a to nemam. Dneska jeste zkousim udelat rozliseni 2m, ale s jednou konstantni barvou vody.
By hanysz
Ahoj, udelal jsem kousek republiky, konkretne oblast Jeseniky, Ostrava, Olomouc a kousek Beskyd (cela oblast, ne jen ty konkretni mista), v rozliseni 1m/px. Je to ale udelane trosku jinak nez puvodni vody, co jsem tady nahral. Otestujte kdo mate zajem a dejte vedet, jestli ma cenu delat takto celou republiku.

www.studioplesna.cz/SeverniMorava.bgl
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16