VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Petr Hagyari
Musí se to podchytit hned na začátku. Mělo by pomoct pootočit \"hdg\" do požadovaného směru bez vypnutí \"AP\" a následně nastavit \"hdg\" zpátky na kurs dráhy. Většinou se srovná.
By Lapak
[quote="Jindra"]No půl tečky je přesně ta tráva. Konkrétní hodnoty teček (kolik metrů je tečka apod) najdeš buď v AOM nebo na naší Wiki. Ať už to způsobilo cokoliv, s půltečkou mimo bych autoland nejpozdějí na minimech zrušil a zahájil proceduru nezdařilého přiblížení. Pokud jsi viděl dráhu, měl jsi to vypnout (a zakřičet "I HAVE THE AIRCRAFT") :-) a jít na ruku.
Samozřejmě, že jsme se s tím setkali a to nejen u PMDG. Chybí jen dodat, jaký byl v ten okamžik zrovna vítr. Tato hodnota by to myslím celé rozlouskla. Tato hodnota je taky součástí approach a final checklist (landing data ............. received). Správně by člověk měl vědět, co s tím.
Jako poslední upozorňuju, že pravidla tohoto fora vyžadují u každé registrace doplnění reálného jména v profilu. Učiň tak, prosím.[/quote]

Diki vsem za odpovedi, samozrejme v realu nebo online bych to davno vypl, zajimalo me, jestli s tim ten autopilot hodla neco udelat :) Zapomnel sem dodat ze vitr jsem mel vyplej. Ptal jsem se hlavne proto, ze jsem nevedel, jestli je to nejakej beznej "bug" nebo uz zase delam neco blbe... :)
By Dagger
Ještě jedna věcná, lze nějak zapnout Wx radar? (Manual mlčí, čudlik, který jsem považoval za WxR taky)
By ASG29
Ano, ale jen tehdy, pokud si zakoupíš WX500 od RealityXP (ale mám dojem, že stejně funguje jen starší verze) a stáhneš a nainstaluješ dva soubory, které přidají funkční ovládací panel a zobrazení radaru na ND. Jinak originál PMDG 737 radar nemá.
By straks
[quote="Dagger"]Ještě jedna věcná, lze nějak zapnout Wx radar? (Manual mlčí, čudlik, který jsem považoval za WxR taky)[/quote]
WX radar u PMDG 737 není máš tam na tom samolepku inop ne ;) (Inoperative) bude ho mít až 737NGX i s terain radarem a jinak se tam dá dodat pomocí nějakýho dalšího addonu je jich víc a stojej kolem 20 daláčů ;)
By Kučera
Prosím o radu, nebo provedení testu. Pokoušel jsem se 3x letět z LEPA do LKPR trasa dle lp. z VROUTE, dostanu se za bod BODRU a pokračuji v FL 320-340 na OKTET -IRMAR a FS spadne. Testoval jsem několik okolních letů nepříklad z LFML do LIMC ve stejném bodu to spadne. Pokud se dané oblasti vyhnu obloukem, let proběhne bez potíží. Nemáte někdo radu v čem je zádrhel, nebo zkuste otestovat let z LFML do LIMC přez výše uvedenou trasu.Airac 1102. PC aplikace hlásí že je chybující modul v Win. faultrep.dll. Nejsem znalec PC ale předpokládám, že chybí některá z prolétavajících oblastí v složce FSky.
Dík za případné poznámky.
By Tommy
No mě se občas stává, když zadám IAF v LKMT, taky to spadne....asi to bude jeden z FSbugů...
By Kučera
Problém vyřešen, stáhl jsem let. plán z Routeru jiná trasa přez Italii a jsem doma. Dík za ochotu. Tvrdnul jsem v LEPA o den déle. To byla zase útrata.
By Kuba5
Rychloměr mi pořád ukazuje 45 uzlů a nehýbe se. A potom mam pocit, že mi nejde aktivovat AP... CMD a ani aktivovat ALT, a hlavně nejde třeba nastavit VERTSPEED... je to jen černý. Dřív jsem to myslim nějak rozjel, ale už nevím jak. Ta rychlost taky nevím.
By Kuba5
Aha, to bylo tim, že to měří až od 45. Nižší rychlost zjitíš jinde. Tak už jsem i AP nějak zapnul, ale zrušil jsem let na VATSIMU kvůli tomu, že mi zase nejde zapnout automatická rychlost.. čim to je ?
By Dagger
Máš zaplý automatický tah motorů (auto throttle) nebo FlightDirector?

edit: Zkoušíš to za letu, minimálně 400 ft nad zemí, že jo?
By Snohakrij
Chtěl bych se zeptat, jak se u PMDG737 nasatavují tlačítka u joysticku, protože když to nastavim v nastavení FS tak to funguje u všech jen u PMDG ne...
By Lapak
Já to u PMDG řeším tak, že v nastavení PMDG si všechny fce nakonfiguruju na nějaký kombinace kláves a pak v softwaru k joysticku si tyhle kombinace přiřadím jednotlivým tlačítkům. Přiřadit přímo tlačítka joye na fce v PMDG se mi taky nepovedlo...
By kmet
Já taky mám FS9 A WIN7 a funguje mi to bez problémů od začátku.