VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By ASG29
[quote="amalka"]No mě tam mate že porovnáváš jednou FL370 a jednou 510 ?[/quote]
Ne, jen říkám, že u Wilca musím i v FL510 a na maximální hmotnosti (vím, je to blbost, má být step climb) stahovat plyn, jinak je overspeed.
Ale z toho, co jsem si sehnal a zjistil, tak to má být tak, jak jsem to pochopil. To je: 30 000lb, ISA, FL370, max cruise thrust (páky v CRZ detent), rychlost .91M +/- 3%. Takže se reálu víc blíží Eaglesoft než Wilco.
By amalka
Jako FL380, MTOW (16100 kg) a pri pripusti v max. crz zarazce a rychlost .91M. Wilco X.

Asi mi pořád něco uniká. Pokud Eaglesoft nedosáhne 0,92M ani na CLB thrust tak je něco špatně ne? Stahovat plyn aby si nepřekročil max. konstrukční rychlost je snad normální ne?
By ASG29
Debatoval jsem o tom s Eaglesoftem a ti pořád tvrdí, že to je normální a že to s tím neumím atd... Ale jak jsem už psal, ta maximální rychlost je s plynem v zarážce CRZ a při ISA. Jeden z real pilotů CX napsal (nějaké forum o cessnách), že u Wilca nejsou všechny systémy 100%-ní (?), má dobře simulovanou avioniku a FMC, ale že je \"optimisticky přemotorovaná\". Prý real CX neumí ani náhodou stoupat v FL470 1500 ft/min.

Jak to děláš, že ti drží rychlost i s pákama v zarážce? Já musím minimálně o jednu čárku ubrat, abych nepřekročil maximum (při MTOW). Můžeš sem hodit data motorů z .cfg? Opravdu mi ta moje dokáže při MTOW v FL510 udělat overspeed, což by v reálu neměla. Odhadem by maximum mělo být lehce přes .80M.
By ASG29
Tak teď jsem spokojený. ;) Trochu jsem si pohrál s cfg a nyní mi při 28000lb, ISA (počasí v FS9 clear), FL370 letí .895M a pomaličku, dost pomalu, rychlost narůstá. I spotřeba se drží +/- podle tabulek Cessny 2760 lb/hod. A už to není ani taková stíhačka, při stoupání na .78M drží 2500 ft/min. Ještě vyzkouším step climb do FL450.
Myslím tím Wilco CX.

FL450, .885M, spotřeba 1900 lb/hod. Prakticky stejně, jako v těch tabulkách. A stoupání: .85M 1100 ft/min, .78M 1400ft/min. Což odpovídá zhruba tomu, co psal ten real pilot CX.
Tak konečně můžu lítat... :)

EDIT: No, má to ještě mouchy... Teď to má zase velký tah na idle, takže se sama rozjede. Budu ladit dál.
By ASG29
Nasral jsem se a začal znovu. Zjistil jsem, že to u Wilca pěkně odflákli. Takže jsem předělal celý \"load set\" (podle original manuálu Cessny), pozici motorů, nádrží... A hlavně celou geometrii. Nevím, kde si ty hodnoty vycucali!? Data motorů jsem nezměnil a přesto teď drží rychlosti jak má (+/-, v FL450 je pořád nepatrně rychlejší). Ještě doladím fuel flow - podle Wilca to žere míň, než má - a MOI.
By ASG29
To je bug asi v nějakém gauge, v nastavení AP v .cfg je všechno v pořádku (teď, něco jsem poupravil podle Eaglesoftu). Vyzkouším to. Normálně totiž dám VNAV a po zaznění alarmu přepínám na VS. Ale je pravdou, že teď to sice přepne na VS ale během chvilky přeskočí na ALT HOLD a zastaví normálně v nastavené FL. Možná, že to už funguje....
By ASG29
No, tak jsem si liboval jak jsem dobrej, CX lítala už tak jak jsem zhruba chtěl... Teď jsem si podle Operating manualu napsal \"flowlist\" a ouha! Autoři se vyřádili na simulaci avioniky, ale ostatní systémy (a potažmo i samotné \"odladění\" addonu) odflákli. Takže k tomu bugu ignorování ASEL a nemožnosti nastavení throttle levers do polohy cutoff jsem zjistil, že není simulováno přetlakování od pravého motoru, dále nějak nefachčí anti-ice systém tak jak by měl, systém reversu nefunguje (při zapnutí Emerg. se nic neděje)....