VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By ASG29
Jak jsem laboroval se scenérkou LKLT, tak jsem došel k aktivaci ortha, které je ale umístěno pod UTEX a nechtěně jsem spustil let v noci. A tak kromě autíček na silnicích, mostů a tunelů funguje v noci noční 3D objekty UTEX (Ultimate Terrain Night Lighting). Bohužel, ortho nemá noční textury, takže to vypadá jako za šera... Ale jinak vše sedí, ty osvětlené ulice.
By Pavel
A domečky autogenu noční texturu nemaj? Že by ti v noci svítil autogen, a pod tim bylo černý ortho, to by bylo imho nejlepší, ne? Já kdysi zkoušel UTEX a moc se mi to nelíbilo...

PB
By ASG29
Tak domečky na orthu nejsou. To, co svítí, jsou zvlášť 3D objekty v UTEX. Sice nejsou úplně všude, jsou tam místa bez světel, ale i tak ortho \"oživí\". Jenže nevýhodou je ta chybějící noční textura (tuším, že to je přes alfa kanál?).
Pravda, UTEX v noci taky není nic moc, ale aspoň něco. Lítá se mi na tom VFR líp, než ve dne.
By AlFox
Dobrý večer, zatím jsem stáhnul jen part 1 a 2.
7zip hlásí že v part 1 z uložto je vadný 15_17704_11256.bgl
a v part 2 je vadný 15_17600_11272.bgl a 15_17704_11256.bgl
tak . . . dělám něco špatně. A
By tmx
No... Buď bude třeba počkat tak 2-3 měsíce, až budu na UPC netu a pak je možný torrent, nebo Pája znásilní Strahovskou kolejní síť, nebo nakoupím 64 GB flešky a zájemcům to na ně nahraju a budou mít flešku a jako bonus zdarma, ale jen, pokud zavoláte do 15 minut, VFR scenérku. :D
By Pavel
Já jsem od příštího tejdne opět v Prahé, tak mi to půjčiš na nějakym exteráku a já to klidně někam uploadnu - tj maličkost :) (uložiště nemám, nutno něco vymyslet, nebo to rozsypat na xGB balíky a ty dát na ulozto). Theoreticky bych to mohl na Strahově legálně seedovat na torrentu poměrně hodně vysokou rychlostí, když to není warez, ale ještě jsem to tam nezkoušel.

A když už to budu mít tak to rovnou testnu ve školním simu :-)

PB
By tmx
To je mi celkem jedno, jestli ulož.to, nebo torrent, spíš v tom množství je asi lepší torrent, že to jde pustit a nestarat se o to...
Já mám 46 GB volných na dropboxu, ale to je asi málo. :D

Obrázek
By Pavel
Jenže ten torrent je blbej v tom že to je jen dočasné řešení... nejspíš to tam nebudu seedovat navždy (popř přes dopoledne jsem ve škole, atd), a pochybuju že to tam vydrží vlastním životem s nějakým solidním poměrem seed/peer pro případy až si to někdo bude chtít za rok stáhnout :( Ideální by bylo nějaké soukromé FTPčko, apod - kde to vydrží dlouhodobě, nebude to po uživatelích chtít nějakou platbu (viz zloději typu ulozto), a bude to mít slušnou konektivitu...

PB
By tmx
No ty předchozí dle tpb ještě drží po víc jak 2 letech.
Jako já na upload fakt nemám internet a já to stahovat nebudu, takže je mi to vlastně jedno. :) Já můžu nahrávat na flešky a externí disky, nic jiného.
By Pavel
Tak zkusit ten tpb můžeme, tim nic nezkazíme... a ohledně toho nahrání někam ať se spíš vyjádří ostatní jestli nemají nějaké úložiště... to nahrání tam je maličkost potom

PB
By Anton
VFR CR FSX 55,5 GB
Líbil by se mi Vojtův návrh s fleškou. Navrhoval bych společně (na osobu asi 100 Kč) pořídit flešku, soubory na ní nahrát a nechat kolovat. Samozřejmě s podmínkou že zájemce musí být registrován na VATSIM VACC-CZ foru. V případě dostatečného počtu (asi 10 ) zájemců jsem připraven to zorganizovat. Co vy na to?
By AshBird
stačí když se mezi sebou dohodnou a já pošlu Vojtovi tu Flash. Mohu ji také někomu dát zítra nebo pozítří při akci VATSIM na LKKV.
Mimo to mám docela rychlý upload na net (ca. 1G/s), pokud mi někdo poradí jak ten soubor někam uložit, tak pomohu.

Nebo: Vojta to má z Bohnic do Kbel kousek, takže to mohu dát pánovi O.B. co má na LKKV o weekendu naplánvaný IFR výcvik.

Jinak se omlouvám za chyby, jsem tu nový a moc to létání neznám.
By Kuba5
S tím uploadem by to šlo vyřešit přes nějaký server. Já mohu poskytnout cca 20GB na VPS (virtuální privátní server), ale to je málo... WEDOS nabízí \"WEDOS Disk\" a to by mohlo být řešení, akorát 100GB vychází na cca stovku měsíčně, takže by se tohle nějak muselo dohodnout.
Nejlepší asi bude ta varianta s flashkou, já se raky rád připojím. Akorát si to chce dávat bacha, aby ta flashka někde nezůstala viset. :)
By Anton
Zdravím přátelé, chvíli jsem zde nebyl a jsem překvapen že návrh s fleškou se ujímá. Posuďte můj návrh jak to zorganizovat.
Děkuji Danovi za ochotu k zapůjčení flešky a dopravit jí k Vojtovy. Já jsem 67 lety důchodce, takže mám čas se celé akci věnovat. Potřebuji od Vás všech, Vaše kontaktní adresy a email. Abych mohl celý pohyb flešky sledovat a zde oznámit u koho se fleška právě nachází. Pořadí putování flešky bude podle toho jak jsme zde projevili zájem. Pouze s tím že Dan bude poslední, aby se mu fleška vrátila domů. Flešku posílat v malé bublinkové obálce, doporučeně. Příklad jak by to mělo fungovat: Vojta pošle flešku mně, já jí pošlu Daliborovy Vašinkovy, ten na můj email potvrdí příjem flešky. Obratem ode mně obdrží adresu Petra Tlapáka. Peter opět potvrdí příjem flešky na můj email a já mu poskytnu další adresu. A tak budeme pokračovat až uspokojíme všechny zájemce. A přitom stále budeme mít přehled kde se fleška nachází. Tak jdeme do toho?
By AshBird
Datum13, samozřejmě není problem tě zařadit do \"circuit-sending\", (posílání disců z/do Dánska se mi zdá jako blbost). IMHO pošta v ČR chodí také většinou 3dny.
A také děkuji Antonovi za ochotu k organisaci..
Kuba5 nabízí řešení, které je asi \"simple solution\", neb: Jeden oběd v ČR mě stojí ca. 120kč, takže když pošlu flash Vojtovi a ten na ni tu scenery nahraje, tak ji Uploudnu na ten Wedos a po několik měsíců zaplatím.
Hold budu jeden den za měsíc žrát k obědu hleba z hořčicí a česnekem, je to prý zdravé. Myslím, že ve srovnání s prací jakou s tim Vojta tmx měl, je toto zanedbatelné.
Pokus souhlasíte, tak prosím napište.
Pokud by s tím pan Vojta tmx souhlasil, tak prosím o zaslání své address SZ tady, nebo na můj e-mal, já mu pošlu flash a uploudnu to tam.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 16