VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Pavel
Zkoušeli jste to někdo? Já se teď proletěl s A320 s FS2Crew, mám z toho dost smíšené pocity. Podle mě to je tak na úrovni freeware aplikace, kterou si tady někde sami sesmolíme :( umí to akoráč číst checklisty a spoustu jiných hlášek, to jo, ale jinak nic. Akorát to handluje s klapkama a podvozkem, víc to samo neumí. Obrovské zklamání, rozhodně bych to nikomu nedoporučoval.

PB
By kratochj
[quote="Pavel"]Zkoušeli jste to někdo? [/quote]
Ja si to bohuzel koupil.

Nejvic me stve, ze copilot je naprosto nahluchly (proste to hlasove rozpoznavani neni jeste na dobre urovni). Co me stve, ze pokud preskocis nejaky krok, program se totalne zblazni a pak uz je nepouzitelny.

Co je fajn, je to, ze me s FS2Crew zacalo bavit delat dusledne pre-flight procedures, checklisty apod. Dobry taky je, ze kdyz clovek ridi, nemusi lovit nic po kokpitu, protoze za urcitych okolnosti je mozne skutecne hlasovymi povely rikat kopilotovi, co po nem chci (nastaveni headingu, vysky apod.).

Zatim jsem se neodvazil letet s timhle addonem online na vatsimu, ale off-line je to celkem zabava... Mam z toho smisene pocity, ale co mohu zodpovedne prohlasit, ze tech $30 (nebo kolik to stoji) jsou vyhozene penize. Souhlasim, ze zadarmo by to byla celkem zabavna zalezitost.
By radbrad4
Dej si Ovladaci panely, Program Speech karta rozpoznavani reci. Vykalibruj si to na svuj hlas (prectes tech par vet) a rozpoznavani hlasu bude jak vystrizeny :) . Ja jsem s tim pomerne spokojen, cteni tech checklistu je docela mile, ale za ty prachy to odpravdu nestoji....
By amalka
Aha? Vono to umí aby F/O dělal nějaký věci na povel? PB než se dycky probere tak si to rači udělám sám... :P
By roadmonster
Až se tu bude volit flamer roku, budeš obecně dost vysoko :D
By Pavel
No, o nic nepřícházíš... posral se nám startér eng1, takže jsme se pushnuli, nahodili dvojku, chvilku se pokoušeli o jedníčku a pak jsme si zavolali o přetah zpět ke gate :)
By George_L
Zrovna jsem si říkal, jestli jste to nebyli vy ;)
By Kuba5
Jaký je rozdíl mezi Button Control edicí a voice? S voice edicí budu řídit hlasem, ale u button verze jsem slyšel, že někdo taky dával copilotovi povely, jak to je?
By ASG29
Naprosto jednoduché. BUTTON = tlačítko. VOICE = hlas. U prvního klikáš na tlačítka, u druhého dáváš hlasové povely. Nic víc, nic míň.
By ThomassoCZ
Já nevím jestli to je mikrofonem nebo čím, ale taky mám problémy s voice přikazama. Anglicky mluvím řekl bych docela čistě, když mluvím na Skypu s kamarády ze zahraničí tak mi rozumí všechno a u FS2Crew se snažím ještě víc artikulovat.

Ale vypadá to, že ten blbej FO mi snad nerozumí ani slovo :). Říct asi 30x \"PREFLIGHT CHECKLIST\" a nic se nestane, to už je celkem o nervy. Možná to bude tím, že mám mikrofon integrovanej na notebooku a mluvím na něho jakoby \"kolmo\", protože se dívám do většího monitoru, který je na druhým stole. Ale jak říkám, na Skypu není problém a když mluvím do FS2Crew tak indikátor přijmu zvuku ve Windows je skoro naplno.

Computer voice training (či jak se tomu nadává), jsem dělal, ale nedojel jsem do konce. Zasekl jsem se na jedné větě (skoro u konce), kterou mi to prostě ne a ne zbaštit... Tak nevím, napadají mě tyto možnosti:

- zkusit ten training dojet až do konce a doufat ve zlepšení
- koupit si headset a doufat že pomůže kvalitní mikrofon
- není to tím, že jako Čech mám prostě neodpáratelný český přizvuk a copilotovi se to prostě nelíbí a nechce se mnou lítat? :))) i když se snažím rrrrrráčkovat jak pravej New Yorčan :-).
By ThomassoCZ
Update: pořídil jsem si nový mikrofon a zamiloval jsem se do toho FS2Crew :-) Rozumí mi absolutně všechno, je to fakt paráda :)