VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By amalka
Aha, chápu. Nicméně FS jsem nikdy neměl v okně, takže jak to navzájem háže okna s třetí aplikací fakt netuším. A vlastní FSInn Control Panel nebo Chat okna fungují a zůstávají pred FSX oknem? Jak zapínáš SQWK C?

P.S. Pro zobrazení grafiky do okna se používá zcela jiný způsob, než když je grafický výstup na full screen. Obvykle s poměrně razantním dopadem na FPS.
By mipeba
Když znovu spustím tak mi to prostě udělá další okno na ovládání pusbacku, ale nerejpu do něj abych něco nepokazil.

ControlPanel, Chat a ostatní věci jsou v rámci okna FSX a stále navrcholu. Takže SQWK a jiné bez problémů.

To P.S. mě velmi zajímá co a jak jsi myslel. Když mám full screen tak jakš takš běží, ale když to dám do wokna (altentr) tak jsou FPS v p.... no prostě tam kde FPS občas bývají
By amalka
Dneska mi to nějak nemyslí... Tak proč pouštíš FSku v okně?

P.S. Proč nám Denis Tobiášek naklikal všem palce dolů? LOL
By Pavel
Ty palce taky nechápu, teď čtu forum a je to skoro u všeho :D Akorát nevim od koho.
By amalka
Vida, máš další palec dolů. :P Já to ale fakt nebyl!

P.S. Nešlo by to změnit na ten systém jmenných poděkování (Danksagungen)? Nebo dobré/špatné ale opět pěkně jmenovitě? Ty anonymní palce jsou naprosto k ničemu.
By mipeba
[quote="amalka"]Dneska mi to nějak nemyslí... Tak proč pouštíš FSku v okně?[/quote]

Protože aspoň na začátku se potřebuji koukat do jiných softů, šemík, plán paliva, výpočet vzlet rychlostí atd. V kritických okamžicích (přiblížení a přistání) jdu samozřejmě do full screen a jsem tam jen já, FSX a vytisknuté mapy.
By amalka
No a když máš FSX ve full screenu tak ten pushback po kliknutí mimo někam zmizí?
By PBily
Michale, ja uplne chapu co myslis (skryvani okna), ale jake okno pushbacku? Ja kdyz dam Shift-P pro pushback, tak zadne okno nemam. Jen pushabck zacne...
By Jindřich
[quote="PBily"]Michale, ja uplne chapu co myslis (skryvani okna), ale jake okno pushbacku? Ja kdyz dam Shift-P pro pushback, tak zadne okno nemam. Jen pushabck zacne...[/quote]
Řeč je o PB panelu FSInnu.
By mipeba
[quote="amalka"]No a když máš FSX ve full screenu tak ten pushback po kliknutí mimo někam zmizí?[/quote]
Když mám FSX ve full, jak spustím pushback? Běží mi to na Win7. Pochopitelně když spustím push a přepnu do ful tak push nevidím. A z full push spustit nejde.
By Pavel
Ty pouštíš FSInn mimo FSku? Proč ho nespustíš uvnitř FSX, normálně z Modules-FSCopilot (nebo jak se to jmenuje)?
By PBily
[quote="Jindra"][quote="PBily"]Michale, ja uplne chapu co myslis (skryvani okna), ale jake okno pushbacku? Ja kdyz dam Shift-P pro pushback, tak zadne okno nemam. Jen pushabck zacne...[/quote]
Řeč je o PB panelu FSInnu.[/quote]

Aha, ten jsem nikdy nevyzkoušel, já používám buď Shift-P nebo P/B z FS Crew Voice... Ale zkusím při první příležitosti.
By amalka
[quote="Pavel"]Ty pouštíš FSInn mimo FSku? Proč ho nespustíš uvnitř FSX, normálně z Modules-FSCopilot (nebo jak se to jmenuje)?[/quote]

Ha, PB to imho odhalil. FSInn je vhodnější pouštět přímo z FSky jako modul. Nikoliv samostatně z desktopu. Pak máš fsinn ve FSce a můžeš si s ním dělat co chceš...
By amalka
Teď už je tu buď někdo naprosto natvrdlej (asi já) nebo to máš celý rozbitý.
Když mám FSX ve full, jak spustím pushback?
Úplně stejně jako pouštíš celý FSInn Control Panel ne? Nahoře na liště Modules / Inn Control Panel? FS je celou dobu na fullscreenu.

Odpoledne se přesně podívám na FSX/64b a napíšu krok za krokem. Asi někde vynecháváme něco očividného...
By ihrdlicka
Já to z 2004 při full pouštím nakonfigurovanou zkratkou \"shift P\". Prostě místo fskového p/b mě vyskočí FSInn p/b okno.
By radbrad4
OT: Na FS9 mi FSInn žere cca 60% výkonu CPU, musím kvůli tomu používat SB. :( Nevíte prosím někdo?
By mipeba
amalka píše:Teď už je tu buď někdo naprosto natvrdlej (asi já) nebo to máš celý rozbitý.
Když mám FSX ve full, jak spustím pushback?
Úplně stejně jako pouštíš celý FSInn Control Panel ne? Nahoře na liště Modules / Inn Control Panel? FS je celou dobu na fullscreenu.

Odpoledne se přesně podívám na FSX/64b a napíšu krok za krokem. Asi někde vynecháváme něco očividného...
Tak jsem tě asi předběhl... večer jsem vyfotil menu a evidentně mi tam Pushback chybi (ale na druhou stranu jsou tam věci třeba který nevím na co jsou nebo nevím jak nejlépe je nastavit)
Dále tam je na druhé fotce vidět, jak se mi po chvíli "pokazí" menu že skoro není k přečtení

- Jinak pomocí Setup z menu jsem nastavil Pushback na čudlík na Joy a nyní funguje parádně přesně jak má!
- u full screenu mi dělá problém se do něj vrátit: z nějakého důvodu musím do windows (Alt+Tab se přepnu do jiné aplikace nebo klapka Win apod), FSX je na liště. Nejde mi nějak jednoduše zpět do FSx - Alt+Tab nefunguje vůbec a klikání na lištu jen zazní gong a až na třeba třetí nebo čtvrtý pokus se mi FS zobrazí, ale hodně dlouho to trvá
By PBily
[quote="mipeba"]
- u full screenu mi dělá problém se do něj vrátit: z nějakého důvodu musím do windows (Alt+Tab se přepnu do jiné aplikace nebo klapka Win apod), FSX je na liště. Nejde mi nějak jednoduše zpět do FSx - Alt+Tab nefunguje vůbec a klikání na lištu jen zazní gong a až na třeba třetí nebo čtvrtý pokus se mi FS zobrazí, ale hodně dlouho to trvá[/quote]

Tenhle problém jsem taky míval. Nakonec jsem (protože mám CDU II od VRInsightu) musel použít window mode. Zvykl jsem si a jsem s nim naprosto spokojen. Vyhoda je, ze muzes mit na dvou obrazovkach FSX a na treti treba TopCat, chatovaci okna, atd... Obávám se, že této neduhy se nezbavíš. Já se o to snažil 2 roky....
By PBily
[quote="radbrad4"]OT: Na FS9 mi FSInn žere cca 60% výkonu CPU, musím kvůli tomu používat SB. :( Nevíte prosím někdo?[/quote]

Jestli máš Win7, asi nejsi jediný, zkus tyto rady :

http://forum.apollo3.com/showthread.php?t=281

Já mám WinXP s FSX a žádný problém....
By radbrad4
Děkuju moc, ono stačilo jak je v tom návodu zapnout u FS9 \"spouštět jako správce\" a jeste jsem vypnul tu kompatibilitu - drží 60 FPS i ve fullscrenu! Máš to u mě,dík!!!
By aldamat1
a nebo je ještě jedna možnost ale nevím jestli je funkční. četl jsem (a viděl na youtube) že prý je GSX (ground services X) na všech letištích
a mělo by to fungovat jako AES od Aerosoftu takže na LKPR jednoduše otevřít nějaký to okno a p/b a pak jestli tam bude na výběr tak p/b left nebo p/b right ale u AES když je přístup k terminálu jen z jedný strany tak jen p/b a start p/b