VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By George_L
[quote="rc_czech"]Ono je lepsi koukat na www.mapy.cz.
Je jednodussi udrzovat aktualni jednu malou republiku vs. cely svet ;)[/quote]

No já nevím, ale na MAPY.CZ ta DELTA chybí taky ;)
By CSA068
Takže mohl bych ten můj problém ukončit tím, že vlastně žádný není :D , tzn., že ve scenérii tedy chybí akorát ty nejnovější stání pro ATRka (jak se zmínil TMX) a twy D není nalajnovaná ? Jde mi totiž pouze o kontrolu správné instalace této scenérie v mé FSce, měl jsem totiž v minulosti problémy např. se zobrazením defaultní a této scenérky v jednom :D, proto celé toto \"zkoumání\". Díky
By amalka
Nestává se vám že se při přistání na 24 propadnete povrchem RWY a vidíte šedivou dráhu z ortofotomapy pod ní, cca půl metru? Při vzletu žádný problém, několik okruhů s letmým přistáním taky žádný problém pak let mimo CTR a zpět a při přistání najednou ten generovaný povrch RWY lehce levituje a je vidět pod něj....

(FSX ONLY)
By Ico
AMA> no ono to nieje len problem FSX ale aj 2004, neviem preco mam podobny problem s PRG aj ja (2004). Obcas to iste co tebe, ale napriklad vcera vobec nic :) skor mam pocit, ze to nejak suvisi s konkretnym lietadlom. Prepadavajuce rnws mam napr. v LKMH a LKPD. Bohuzial zatial nic nezistene, okrem fakt snad len toho, ze to nejak suvisi s lietadlami. Scenerky som ako take prezeral, definicie flatten a podobne hovadiny neviem...
By amalka
Podle mě to se scenérkou souvisí nějak okrajově, protože po startu FSky jí mam dycky OK, až po nějaké době létání je najednou ta RWY lehce výš (nebo ortofoto terén níže). U FS2004 (stejná scenérka) ten problém vůbec nemám.
By IL62
[quote="Bromus"]j. delal sem to podle navodu uz asi 5x ..je to nějaký divný :P naposledy mi to udelalo kombinaci def ruzyně s addonem /což je max co sem z toho vymackl, a jak to bylo ochotny nacist ... ..

Obrázek[/quote]

Tak po přeinstalaci FS jsem na tom s LKPR přesně stejně, ale nic nepomáhá. Žádné uživatelské účty vytvořeny nemám.
Please, help!!
By Filipos
V archívu scenerky jsou krom složky BASE a hromady jiných také složky s názvem AFD_FS2004 a AFD_FSX. Tyto obsahují AFCAD soubor, který je nutné pro správný chod scenerky vložit do složky \"addon scenery/BASE/scenery\". Pak to bude fungovat. A v readme to je...
By IL62
[quote="Filipos"]V archívu scenerky jsou krom složky BASE a hromady jiných také složky s názvem AFD_FS2004 a AFD_FSX. Tyto obsahují AFCAD soubor, který je nutné pro správný chod scenerky vložit do složky "addon scenery/BASE/scenery". Pak to bude fungovat. A v readme to je...[/quote]

Díky za pomoc. Pomohlo!!!
By Pavel
[quote="IL62"][quote="Filipos"]V archívu scenerky jsou krom složky BASE a hromady jiných také složky s názvem AFD_FS2004 a AFD_FSX. Tyto obsahují AFCAD soubor, který je nutné pro správný chod scenerky vložit do složky "addon scenery/BASE/scenery". Pak to bude fungovat. A v readme to je...[/quote]

Díky za pomoc. Pomohlo!!![/quote]
No, přesně toto je v readme, hodí se číst. Stejnětak se hodí číst zdejší pravidla, která říkají něco o skutečném jménu, které musí být uvedeno v profilu.
By mipeba
Už ani nevím kde, ale objevil jsem update stávající scenérky. Jediný co si pamatuji že je to dílo kolektivu kolem Kendyho. Snad se nepletu. Máte s tím někdo nějaké bližší skušenosti. Mě se celkem líbí. Akorát mi to hrozně žere FPS na finálním přiblížení a na dráze, po opuštění dráhy je to opět v pohodě.
By mipeba
JJ to je ono, ale spíš mi jde o zkušenosti s tímto. V hladině mám s FSX kolem 45 až 50, u terminálu jsem měl 30 až 35 na finále 25 a víc. Nyní finále a na dráze 15 u terminálu 20. Co ostatní?

Jo a ještě dosah VORu OKL. Normálně je do cca 200nm (aspon predtim byl a ostatní tak fungují) a nyní je kolem 100 nm což může být v některých případech málo.
By Kuba5
Ja mam na finale furt míň FPS než ve vzduchu nebo na zemi. Taky od pohledu z LKLT.. nevim čím to děla.
By Lapak
Lítáte někdo s tím updatem od Kendyho ve FS9? Odlety mám v pohodě, ale na příletech mi vždy kousek za Vlašimí spadne celá FS a je jedno s čím letím. Tak jestli mám hledat chybu ve scenérce nebo mezi klávesnicí a židlí?
By rob
Mně to dělá taky :(
By firlet
Nainstaloval jsem si nedavno tu novou scenerku LKPR po zmene deklinace drahy 31 na 30 a stalo se to temer nepouzitelnym - zatimco v puvodni scenerce jsem mel pri pristavani kolem 20 - 30 fps, po instalaci nove mam tak 5 fps a jsem rad - nemate nekdo nejaky napad v cem je problem ?
FSX, FS Global, i7, 6 GB RAM, Geforce 570ti, PMDG 73x NGX

diky
By Michal Z.
RJ měl sem ten samý problem akorát to bylo na FS2004, co mi pomohlo z problémů bylo nataktovat CPU v rámci možností a stability na maximum. pro info mam klasickej Pentium IV 2,4GHz (takt na 2,9GHz) 2GB RAM a GF5700FX (takt z 250MHz na 340MHz)

Teď mam na nový scenerce LKPR kolem 20fps a jak jsem tak zjišťoval tak nějaký Heathrow nebo Munich mi nedělá už žádný problemy ;)
By SWR2831
cau kluci. ja to vyresil tak, ze jsem ze souboru scenery odstranil ORTO soubory (2ks.) stejne se to blbe michalo s GEX.. jinak doporucuju pro lepsi FPS, stahnout na minimum Autogeny a ve spravci uloh zakrizkovat vsechny jadra pro FSX/FS9 a zvysit prioritu procesoru na vysokou..