VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By aldamat1
hele co myslíte, je legální stáhnout si ze stránek captainsimu 757-200 demo a nahrát si naněj liverii čsa? vím že je to hloupý dotaz ale jen se ptám.
By Lapak
Liverky si můžeš dávat kam chceš (vpodstatě.) Ale lítat můžeš i bez nich, tak hurá trénovat a nemusíš trávit dny pokusy o instalaci :)
By Čondra
Se kterou v podstatě neumíš. Ale máš dospělý letadlo s barvama na trupu. Který je demo, funuje tam toho půlka.

Do začátku bych doporučil si vzít cessnu na nějáké malé letiště (Doporučuju Letňany, tam je často AFIS. A učit se základy pilotáže). Okruhy, atd. Na tohle byla super AirPrague (ale bohužel, ta je po boku SkyEurope v leteckém nebi).

Č.
By Jindřich
Ono je cca jedno s jakým letadlem, hlavně začít online. Ale hlavně začít! Ale pozor!
Má to \"ale\", hlavně nezačínat v době hi-density sletu uprostřed dráhy.
Prostě Aleši, pusť FS, vezmi defaultní Cessnu, stoupni si na jižní terminál a zkus poslouchat, studovat, poslouchat, ptát se. Je to mnohem lepší než plýtvat písmenkama tady.
By aldamat1
no to se lechko řekne ale hůř udělá. já to tiž nevím jak se připojit na zvukový kanál protože normálně jen když zapnu squakbox tak ni neslišim
By George_L
Pokud vidíš přehled aktvních frekvencí, stačí některou z nich naladit.

Jinak je tady všude kolem spousta psaní o tom, jak rozběhat SB či FSInn, co dělat když... atd.
By Čondra
[quote="aldamat1"]no to se lechko řekne ale hůř udělá. já to tiž nevím jak se připojit na zvukový kanál protože normálně jen když zapnu squakbox tak ni neslišim[/quote]
1000× a stále jako poprvé, tak ještě jednou:

Nastavení zvuku a DirectSound změnit na Wave. Pokud máš víc vstupů a výstupů, tak si poštelovat, kterej je kterej. Navíc FSInn i SB umí zpětně opakovat mluvené slovo tj., že uslyšíš, co jsi řekl a když už to z toho programu slyšíš, tak uslyšíš i ATCs.

OK
By IL62
Po delší době, po reinstalaci windows a nové instalaci FS ve windows7 jsem si chtěl nainstalovat repaint TVS na PMDG 737-800. Al při pokusu o uložení změn v aircraft.cfg mi píše: \"soubor cfg existuje, chcete ho nahradit? - ANO - přístup byl odepřen.\"
Jsem přihlášen jako správce. Nevím co dělám špatně. Před přeinstalováním Win to fungovalo normálně.
By Schindler
Menší dotazy k tomu: Zkoušel jsi \"spustit program jako správce\"? Máš FSX nainstalované v \"program files\" nebo někde jinde?
By IL62
Mám FS2004 a je nainstalován v program files x86 - microsoft games, tak jako předtím, kdy to všechno fungovalo. FSka teda funguje i teď dobře. Jako správce ji spouším, ale k instalaci repaintu přece spuštěnou FS mít nemusím.
By CSA068
V zásadě by mělo pomoct to, že už ten poznámkový blok, kterým konfigurační soubor upravuješ spustíš jako správce, pak ti povolí upravovat soubory i v \'program files\'.

Obecně je problém asi v tom,že nejsi do systému přihlášený jako administrátor (respektive nemáš všechna práva u tvého uživatelského účtu \'dobře\' nastavená). Zkus si to ve windows zkontrolovat.
By Lapak
Je rozdíl mezi \"být přihlášen jako správce\" a \"spustit program jako správce\". Spouštíš tu aplikaci na instalaci repaintu jako správce? Tj. vyskočí ti při jejím spuštění taková ta tabulka a zčerná obrazovka \"Povolit programu přístup jako správce nebo co...\"?
By marenadl3
Mě ještě napadá jedna věc - nemáš náhodou FS zapnutý, že by byl proto přístup odepřen?
Myslím si, že přepnutí uživatele nepomůže..
By CSA068
Jakub Klapka: Jo samozřejmě rozdíl je, ale tím že si prostě ten poznámkový blok(nebo jinou aplikaci) spustí jako správce mu ten konkrétní problém vyřeší, ale pokud bude chtít i v budoucnu upravovat soubory v \"kritických místech systému\" :) pomůže mu přihlašovat se jako administrátor.

Marek: Přístup odepřen je zase úplně odlišná věc, to by se stalo v případě kdyby program \"šahal\" na něco, co má už v moci jiný. Na konfigurák si FSka šahá jen při startu, takže tady problém určitě nebude. Kdyby měl spuštěnu FSku tak se mu změny neprojeví, ale upravit cfg ho to nechá (proto restartujete FS např po přidání nových scenérií)
By IL62
Chlapi, moc z toho moudry nejsem. Ja preci zadny program na instalaci repaintu nespoustim. Jen chci opravit neco v poznamkovem bloku.
Nekde jsem nasel tento postup: Ovládací panely/Nástroje pro správu/Správa počítače
Místní uživatelé a skupiny/Uživatelé
Administrator a zrušte zaškrtnutí \"Účet je zablokován\"
Jenze ve \"sprava pocitace\" zadne Mistni uzivatele a skupiny nemam.
Tak jsem v koncich.
By oupa
Milane, pokusím se to vysvětlit.
Ve Windows 7 je Program Files a Program Files (x86) speciální složka a má nastavená oprávnění tak, že programy, které spustíš jako uživatel (byť je tento uživatel administrátorem) nemají v dané složce obecně právo zápisu.

Tedy Notepad, spuštěný pro editaci souboru uvnitř této složky, má právo tento soubor otevřít, nikoli však v témže umístění uložit. Zároveň je to tak \"chytře\" vymyšleno, že si Notepad o ta práva neumí dodatečně požádat.

Možná řešení:
- vypnout UAC obecně
- neinstalovat do složky Program Files (toto bych asi doporučil)
- spouštět Notepad jako administrátor (Start - napsat notepad, nechat ho vyhledat a potom kliknout pravým a dát spustit jako správce)
- uložit si editovaný aircraft.cfg někam jinam a poté jej nakopírovat zpět do složky - při kopírování vyskočí UAC dialog, který potvrdíš
- nastavit složce s FSkou ručně práva odlišně (pravý klik na složku, záložka Zabezpečení > tlačítko Upravit a v dalším dialogu nastavit skupině Users úplné řízení zaškrtnutím příslušného checkboxu)
By IL62
Díky Vláďo, to nakopírování mimo FS pomohlo. Je to sice trochu krkolomné, ale zas tolik repaintu, člověk nepřidává, aby to vadilo.
Zkoušel jsem tu poslední radu, ale Ta odlišná práva zaškrtnout v mém případě nelze. Ty boxy jsou \"šedivé\" a nedá se na ně kliknout.
Přesto moc děkuju.