VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By marfik01
Zdravím všechny.
Předem bych chtěl říct, že jsem zde začátečník a docela tu v tom ještě tápu. Mám FSX na kterém jsem odlítal všechny mise. K narozkám jsem dostal iFly 737 NG, které jsem nainstaloval dle pokynů, zasekl jsem se na modul installeru, který mě vyzívá ke stažení do složky: C:\\Program Files (x86)\\Microsoft Games\\Microsoft Flight Simulator X\\ Při kliku na instalaci modulu vyskočí chyba:

Required SimConnect DLL missing

The following SimConnect DLL required to run this product under FSX is missing on your system:

C:\\Windows\\WinSxS\\x86_Microsoft.FlightSimulator.SimConnect_67c7c14424d61b5b_10.0.61259.0*\\SimConnect.dll

The product will likely not work correctly without this DLL. If you have the FSX Deluxe version, try reinstalling the SDK. Otherwise, try reinstalling FSX.

a pak ještě:

Successful installation

Installing the FSX module...
C:\\Users\\User\\AppData\\Roaming\\Microsoft\\FSX\\dll.xml
An existing module titled \"iFly Menu\" was found and removed from dll.xml.
The module \"iFly Menu\" was added to dll.xml.

Cokoli ale tohle mi už hlava nebere.
Letedla ve FSX jsou nainstalovaná, vyberu typ, naplánuju trasu atd. Po načtení, kde jsem s letadlem už na letišti, stojí éro u rampy bez vysunutých kol, motory běží ale v kabině je vše po tmě, žádné tlačítko ani páčka nereagují na pohyb mimo přistávacích světel a světel taxi, jinak nejde s ničím hnout.
Můžete mi někdo poradit, prosím, jak to správně, krok za krokem nainstalovat aby to běhalo tak jak má? Případně nějakiý podrobný odkaz, kde to lze vyčíst. Budu vám moc vděčný. Děkuji Martin.
By Marty
Ahoj
ani zdaleka nejsem ten nejpovolanější abych tady rozdával rady z této oblasti ale podobnými problémy jsem strávil asi jako všichni tady spoustu času..... tak zkusím něco málo a třeba se někdo přidá..
Nejprve si doplň své celé jméno jako to mají všichni ve fóru.
Následně by asi bylo vhodné napsat něco o tom jaký máš OS a případně co vše jsi už prováděl a s jakým výsledkem. Urychlí to komunikaci.
Já bych zkusil, pokud to už neděláš FSX spouštět jako správce, přeinstalovat IFly a rovněž addon spouštět jako správce jako ostatně vše co budeš v budoucnu pro létání používat.
By marfik01
Ahoj.
Jméno jsem už doplnil, to ještě zvládnu:-) OS mám W7 64bit a procesor Intel Core i5-750 Quad Core. Programy ohledně létání spouštím všechny jako správce. Servis pack 1 mám o dvojku jsem se pokoušel několikrát a výsledek pokaždé stejný. Vždy to napíše že FSX běží, ať ho zavřu a instalaci opakuju ale jak, když bez běžícího FSX instalaci servis packu 2 nespustím. Tak si myslím, že nejspíš tam bude někde problém. IFly jsem taky přeinstalovával, žádná změna:-(
Martin.
By Marty
Já mám stejný systém a i když jsem se tomu dlouho bránil nakonec jsem do Program files (86) nainstaloval celou FSX. Od té doby s tím žádný problémy nemám a Ifly mě tam běží taky bez problému. Jen je potřeba aby programy, které to potřebují měly příslušná oprávnění.
Nenapadlo mě ale, že tam nemáš všechny SP. V minulosti jsem řešil podobný problém a při pokusu o instalaci SP2 to hlásilo špatné licenční číslo FSX. Obrátil jsem se na technickou podporu Microsoftu, který mě nejprve poslal nějaké záplaty a pak jiné číslo k odblokování. Jednání s MS je opruz a na delší dobu protože tehdy pomalu ani příslušný pracovník netušil že FSX je jejich produkt, nakonec řešení ale někde v zahraničí vyšťoural a pomohlo to. Mají tam nějaký skrytý bezpečnostní algoritmus, který to může za určitých okolností zablokovat a pak to píše nesmyslné hlášky.
Pokud nenajdeš řešení ohledně SP jinde zkusil bych to. Jak píše Oupa bez nainstalovaného SP2 nemá cenu pokračovat dál... Ještě mě napadá jestli náhodou nemáš FSX Acceleration ten obsahuje SP2 také a možná by se tím FSX dala ošidit, ale jinak je celkem k ničemu :-)
By Tommy
Já nevím co ten Microsoft s těma OSkama udělal....XPčka nejsou tak složitý a jsou nejlepší stále...(z mého pohledu)
By Pavel
No, sedmičky po vypnutí UAC jsou to samý jako XPčka, Program files apod neřeším...

PB
By marfik01
Krásný den.
Tak už to konečně maká tak jak má:-) Byl u mě problém s chybně nainstalovaným SP2, jinak vše jsem dal do Programu files x86 a vše funguje. Děkuji všem za rady a příspěvky. Martin.