VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Mechanic
Zdravím, nainstaloval jsem si PIC 737 300, 400, 500 a jsem z toho nešťastnej. Jak 2D, tak 3D panely mi vůbec nejedou nereagují na nic + PFD a multi funkční display jsou černé. Kdyby někdo věděl co s tím, budu rád za každou radu. Dík.
By Filip
Toto vypadá na protipirátskou ochranu... :)

PS: Dej si jméno do profilu, vyžadují to pravidla.
By Mechanic
mám to půjčené od kamaráda jenže jemu vše jede a už jsem na to nejspíš přisel, znova jsem spustil instalaci a dočetl jsem se, že je třeba mít service pack 1
By Tommy
Hele já si typnu, ty máš FSX bez ServicePacků..... ;) :)

EDIT: Píšu rychlejc než čtu :P :D
By kratochj
Tenhle problem se vyskytuje v nejake kombinaci s FSInn - pouzivas FSInn?

Pokud ano, zkus FSInn odinstalovat - pokud to bude fungovat, muzes bud pouzivat Squawkbox a nebo provest urcite zasahy do konfigurace FSX, ale to si nepamatuju presne, takze zacneme tim, jestli mas FSInn.

//EDIT
Hehe - nevsiml jsem ti, ze uz jsi to vyresil. No nic :-)
By Tommy
Zdravím, je to snad vhodné vlákno... Dneska při letu ze Sarajeva jsem dostal od ruzyňskýho approache info o tom, že mám na radaru vejšku 3700ft a já měl na budíku při QNH 1033 hPa 4000ft, potom jsem zmáčkl \"b\" a dostal jsem hodnotu QNH 1019 hPa a výšku 3800ft... CMD to srovnalo do 4000ft a pak nevím, jak to bylo na radaru, protože jsem byl už na věži. Tak se ptám, jestli to tu někdo zažil, nebo neví jak to řešit, dík... :)
By Luboš Kučera (LK 154)
Mně dneska během letu najednou zničehonic taky skočila výška cca o 300ft. Dorovnal jsem to a po nějaké chvíli se to opakovalo. Pak už dobrý.
Lítám PMDG 737NG.
By amalka
[quote="Tommy"]No nevím jestli AS6 by tohohle byla schopná....
:)[/quote]

O tom není třeba diskutovat, tvoje FSka měla QNH 1019, což bylo v tu chvíli špatně, protože bylo 1032. Jestli toho byla schopná AS6 nebo jde o chybu jinde, necháme na tobě...

Proto, když ti počasí nefunguje a ukazuje ti, že máš rozdílný tlak od toho co hlásí ATC, pak je nutné použít ten svůj (špatný) tlak. Letadlo je díky tomu ale ve správné výšce vůči VATSIMu a ATC bude spokojen.

Obecně tedy je pro VATSIM účely vhodné používat automatické nastavení na QNH tlačítkem B a nikoliv manuálním natočením QNH, které dostanu od ATC. Obvykle manuální nastavení ničemu nevadí, protože od ATC dostaneš tlak, který bude max o 1-2 hPa jiný, než ten který má aktuálně tvoje FSka (zpoždění), ale pokud ti FSka používá naprosto špatné QNH (právě typicky těch tvých 1019 vůči správným 1032), pak stisknutím B (a nastavením QNH dle toho co mám ve FSce) zabráním tomu, abych byl na VATSIMU v jiné výšce vůči zemi než po mě chce ATC.

P.S. V minulosti se již několikrát stalo, že LKKB mělo (na active sky serverech) neaktuální METAR starý třeba několik dní s naprosto jiným QNH a letadla přilétávající do LKPR při průletu kolem Kbel (při přiblížení na dráhu 24 v LKPR) se najednou ocitala ve špatné výšce díky tomu, že jim AS bezostyšně do FSky nacpala ten starý METAR s naprosto jiným QNH. Tomu šlo zabránit buď tím, že se LKKB vyhodilo ze seznamu stanic pro AS (ničemu to zas tak nevadí, kdo by lítal do Kbel a když už, bude mít počasí z LKPR) nebo použitím placeného FSUIPC a nastavením "vyhlazování" tlaku. Jakákoliv skoková změna tlaku z AS se pak ve FSce projevovala postupně a krátký průlet (starým METARem) LKKB byl tímto poměrně účinně vyhlazen.