VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Afrous
Ahoj,
po delší době se vracím do online létání a jak to tak bývá, dost věcí se změnilo. Mám tedy starší AIRAC (0802), protože se mi nechce zatím kupovat nový. Jde o to že na navdata.at byly vždycky k dispozici podle STARy a SIDy, teď to tam ale nikde nemůžu najít- kde se to dá v současné době stáhnout? Snažil sem se googlit ale nevygoolil sem :)
Díky za rady, Ondra
By SenorAmigo
Ahoj, Sidy a Stary už nejsou zvlášť jak to bývalo, ale už jsou součástí instalace samotného Airacu pro daný typ letadla.
By Afrous
bezva,takže si musím koupit aktuální airac a s tím budu mít komplet SIDy STARy.. ? Zvláštní změna.. ale díky
By CSA021
Ahojky, nevím jak Vám, ale mě se při použití posledního AIRAC pro PMDG nezobrazují SIDy a STARy pro LKPR, ale napíše to : err at gates line 517. Jakési řešení je na Periskopu ale pro mě nesrozumitelné a nefunkční. Nevíte prosím někdo co s tím, popř. stručný návod jak to vylepšit? Děkuji.
By Luboš Kučera (LK 154)
[quote="CSA021"]Ahojky, nevím jak Vám, ale mě se při použití posledního AIRAC pro PMDG nezobrazují SIDy a STARy pro LKPR, ale napíše to : err at gates line 517. Jakési řešení je na Periskopu ale pro mě nesrozumitelné a nefunkční. Nevíte prosím někdo co s tím, popř. stručný návod jak to vylepšit? Děkuji.[/quote]

Ve složce FS9\\PMDG\\SIDSTARS najdi soubor LKPR, otevři ho a uplně dole vymaž třetí (GATES) a čtvrtý (ENDGATES) řádek odspoda.
Ulož a máš vyhráno. Pro jistotu možná nejdřív ten originál zazálohuj.
Mně se stalo, že jsem na to, že nemám STARy pro LKPR, přišel online po cestě z Brna do Prahy. Nakonec jsem to ale nějak dal.
By Pavel Muroň
[quote="CSA021"]Ahojky, nevím jak Vám, ale mě se při použití posledního AIRAC pro PMDG nezobrazují SIDy a STARy pro LKPR, ale napíše to : err at gates line 517. Jakési řešení je na Periskopu ale pro mě nesrozumitelné a nefunkční. Nevíte prosím někdo co s tím, popř. stručný návod jak to vylepšit? Děkuji.[/quote]
Jo, to v 1011 je. V Bug Report fóru u Navigraphu píšou co a jak. Zkráceně - oprava se nechystá, musíme počkat na nový cyklus 1012.
http://forum.navigraph.com/forum/defaul ... sts&t=2189

Edit: koukám že jsem druhej a ještě bez řešení. Ale tento postup je do toho fóra možno doplnit. Co ty na to? Luboši? :)
By Luboš Kučera (LK 154)
[quote="Pavel Muroň"][quote="CSA021"]Ahojky, nevím jak Vám, ale mě se při použití posledního AIRAC pro PMDG nezobrazují SIDy a STARy pro LKPR, ale napíše to : err at gates line 517. Jakési řešení je na Periskopu ale pro mě nesrozumitelné a nefunkční. Nevíte prosím někdo co s tím, popř. stručný návod jak to vylepšit? Děkuji.[/quote]
Jo, to v 1011 je. V Bug Report fóru u Navigraphu píšou co a jak. Zkráceně - oprava se nechystá, musíme počkat na nový cyklus 1012.
http://forum.navigraph.com/forum/defaul ... sts&t=2189

Edit: koukám že jsem druhej a ještě bez řešení. Ale tento postup je do toho fóra možno doplnit. Co ty na to? Luboši? :)[/quote]

Jestli tam chodíš, klidně to tam dej. Já tam nikdy nebyl, a přihlašovat se mi nechce.
By CSA021
Luboš Kučera napsal:

Ve složce FS9\\PMDG\\SIDSTARS najdi soubor LKPR, otevři ho a uplně dole vymaž třetí (GATES) a čtvrtý (ENDGATES) řádek odspoda.

Děkuji, pomohlo to, super.
By TomOva
Zdravím. Mám nový AIRAC 1012 (pro WILCO 737) a nenabízí mi to STAR od TBV pro RWY22 LKMT. Nevíte kde může být zrada?
By Filipos
Ahoj, STAR TBV1T sice v AIRAC datech je, ale chybně zapsán jako příletovka pro dráhu 04. Stačí tedy vybrat v CDU napřed tento přílet a potom až změnit přiblížení z defaultního VOR/DME 04 na ILS/VOR 22.