VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By mipeba
Předpokládám FSGlobal - pro výškové informace o terénu (stačí do scenérií dát ty oblasti EUR, AFR, atd...?)
Počasí ASE - dobrý akorát po přestoupání hladiny cca 200 povrch země jaksi zešedne a není kloudně na zemi nic vidět a další problém šílené změny větrů nejen co se týče směru ale i rychlosti.
REX - zobrazení mraků a \"design\" terénu, prodpokládal jsem že to vyřeší to zobrazení země a udělá hezčí mraky, ale neee. Dále jsem si všimnul, že to má nějaký engine na počasí, ale asi nějak nefunguje, protože třeba tlak byl úplně jiný a až po spuštění ASE bylo vše OK.

Musí se někde něco speciálně nastavovat a co a v jakém pořadí spuštět?
By amalka
Ty změny větru dělá ASE i mě. Ve FS9 jsem měl zapnutý přes FSUIPC nějakou stabilizaci větru a chodilo to krásně. ASE mělo mít něco vlastního vestavěného ale buď to nefunguje nebo je to na hovno a zapnout stabilizaci ve FSUIPC FSX sem ještě neměl odvahu.
Počasí ASE - dobrý akorát po přestoupání hladiny cca 200 povrch země jaksi zešedne a není kloudně na zemi nic vidět
Tohle jsem nepochopil, ASE nic s terénem nedělá.
REX - zobrazení mraků a "design" terénu, prodpokládal jsem že to vyřeší to zobrazení země a udělá hezčí mraky
REX jsou textury mraků, slunce, vody, rwy/twy a možná ještě něco. Tzn. ano, změní ti to textury mraků na nádherně fotomraky. Nic se nepouští, pouze se jednou nechá vygenerovat požadovaný set (sada) textur, tyto se nahrají (součást generování) do FSX místo původních a jsou pak FSkou (pro počasí generované FSkou, nebo injektované ASE) použity pro zobrazení... Ano má to i vlastní engine, ale protože to je slabá alternativa k ASE, vůbec to není potřeba zapínat.
By amalka
Aha, trocha google.:

finally i found a definitive solution for wind shift problem with ASE...after month and variosully bad tentative, i can fly without wind, temperature and barometric shift, and solve the problems with PMDG airplanes...

the solution that i found it\'s extreme simple...UNISTALL FSUIPC! i dont know the reason, but without FSUIPC software FSX work very well with ASE! i try this for 2 entire week with the good same result :)

my configuration: FSX sp2 (without acc patch), ASE with service pack 1 and DWG option enable, FUIPC disable in DLL.XML file.

I recommend this:
start ASE
then start FSX
in free flight select airport and verify in weather option \"custom setting\" is enable

try this, and report your impression ;)

ps: i\'m sorry for my bad english...is not my native language

+++

Well in the brief test I made this completely works! No erratic winds when stations change and depiction is right on! Just to be clear, do not actually uninstall FSUPIC just open the DLL.XML file (same location as your FSX CFG. file) and change the False text in the disable section under FSUPIC to True and thats it. You may need to download a XML editor. I use XML Marker.
I am going to try a complete 3 hr or so flight and see what happens now. Kudos to the original poster for finding this! Absolutely brilliant!

+++

This is the ONLY solution for fixing erratic winds... it disables too many other add-ons I need to use so it is essentially useless. Looks like turning off turbulence effects and dealing with screwed up winds are our only choice.

+++

Here are my fsuipc setting that have stopped wind shifting. Try these but fsupic has to have weather settings on:

In FSUIPC I set a number of changes, here is my FSUIPC ini file that has them in it.

[General]
UpdatedByVersion=4600
History=OP6NX9JXBR4VUC99XB3OV
TCASid=Flight
TCASrange=60
AxisCalibration=No
DirectAxesToCalibs=No
ShowMultilineWindow=Yes
SuppressSingleline=No
SuppressMultilineFS=No
AxisIntercepts=No
DontResetAxes=No
WeatherReadFactor=2
WeatherRewriteSeconds=1
CustomWeatherModify=No
SimConnectStallTime=1
Console=No
MouseWheelTrim=No
MouseWheelTrimSpeed=1
JoystickTimeout=20
FixControlAccel=No
FixMachSpeedBug=No
VisibilityOptions=No
OneCloudLayer=No
CloudTurbulence=Yes
CloudIcing=No
GenerateCirrus=No
SuppressCloudTurbulence=No
MaxIce=3
MinIce=-1
UpperWindGusts=No
SuppressWindTurbulence=Yes
SuppressWindVariance=No
WindTurbulence=No
TurbulenceRate=1.0,5.0
TurbulenceDivisor=20,20,40,40
SuppressAllGusts=Yes
MaxSurfaceWind=0
WindLimitLevel=200
WindDiscardLevel=400
WindAjustAltitude=No
WindAjustAltitudeBy=2000
SmoothBySimTime=No
WindSmoothing=Yes
WindSmoothness=2
WindSmoothAirborneOnly=Yes
PressureSmoothness=0
TemperatureSmoothness=0
DisconnTrimForAP=No
ZeroElevForAPAlt=No
ThrottleSyncAll=No
WhiteMessages=No
ShowPMcontrols=No
SpoilerIncrement=512
MagicBattery=No
RudderSpikeRemoval=Yes
ElevatorSpikeRemoval=No
AileronSpikeRemoval=No
ReversedElevatorTrim=No
ClockSync=No
ClockSyncMins=15
ClearWeatherDynamics=No
OwnWeatherChanges=No
TimeForSelect=4
LoadFlightMenu=No
LoadPlanMenu=No
PauseAfterCrash=No
BrakeReleaseThreshold=75
SaveDataWithFlights=No
ZapSound=firework
ShortAircraftNameOk=No
UseProfiles=No
AdvDisplayHotKey=32,8
PollGFTQ6=Yes
BlankDisplays=No
By ASG29
[quote="amalka"]Jako změny větru dělá i AS6, ale ve FS9 to FSUIPC filtruje a srovná.[/quote]
Jenže já mám FS9 a v registrované verzi FSUIPC mám "wx engine" vypnutý... AS6 sice simuluje směr a sílu větru, ale podle METARU, kdežto ASE načte METAR oblasti a aniž by aktualizoval, tak se vítr točí jak ručičky na hodinkách. Ne tak rychle, ale během 1/2 hodiny o zhruba 180° při načteném počasí z jedné oblasti a neaktualizované.