VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By roadmonster
Helou,

tak jsem si ve snaze mít už konečně něco RNAV koupil tohle (páč nemám rád velký busy, z Citation je blbě vidět ven a tohle éro se mi prostě líbí) a po desetidenním trápení jsem celkem rozpačitej, jestli to nebyly vyhozený peníze. Wilco pro to dělalo konverzi z původně feelthere letadla pro FS9 a ta se moc nepovedla, nebo možná spěchali s uvedením na trh a odflákli to.

Přikládám poslední checklist, kterej jsem jim posílal. Pokud někdo máte zkušenosti, popř. narazíte na něco již vyřešené, budu rád za tipy. Pro ostatní alespoň výstraha...
Have found another two bugs... look, guys, it really looks like you\'ve screwed that beautifull plane up...

Let\'s have a list of all bugs I\'ve found until now:

1) FMS plan bug and others.
Eventhough I have fresh FS plan loaded, sometimes it CTD. I would say that CTD appears in 10% cases if FS newly started, 90% if I loaded second plan after previously flew (even when Legacy is restarted! - select acft). There are more FMS bugs, because sometimes I encountered CTD when pressed DIR or PROG keys inflight - those conditions would be hard to reconstruct, however.

2) exterior lights bug
I can see lights shining, but nothing on the ground is enlighted, so I\'m as blind as without any lights. You\'ve said that you\'re waiting for something from MS... hmmm, try to ask some developers of free-addon acfts - they obviously know how to do it!

3) logo light bug
Once switched on, this light is shining whatever I do with switches - even with whole plane dark&cold.

4) FMS keyboard bug
kbrd mode is not working, no matter if I use scroll lock key or click left-top screw of FMS (with clicking the screw a small "K" on screen appears at least, but nothing happens either).

5) brakes bug
sometimes only parking brake is applied instead of normal one (I have default setting as for normal brake and CTRL+ for parking brake, so no mystake is possible). Try to imagine, what it means on short RWY landing! With FSPax in use, I damage my plane seriously. After usage of parking brake this problem disappears for a while and I can use brakes normally.

6) night textures bug
Have you ever seen your default night wing textures? They are particulary transparent, so I can see lights on ground through wings! No problem with day textures.

7) AT "non-bug"
Since real Legacy has no autothrottle, you will probably decline responsibility for Shift+R is sometimes unavaiable, right? Never mind, there are many bugs for you to solve!

Please let me know, when you will correct these bugs. Lights and FMS problems are major and probably made by wrong FS9 conversion. But I have bought my Legacy as FSX add-on, so don\'t want to wait for patch a year.

regards
By amalka
Proc nezkusis Ejet series nebo regional (erj). Oboji je pomerne funkcni a bugless, erj je dokonce v realu ekvivalent tohohle strasne staryho addonu.
By roadmonster
Ejet jsou taky moc velký, já bych chtěl privátní jet (aby OK-FTF nevyhynulo ;) ) z toho tedy jedině připadá v úvahu ERJ a ta má dle manuálu i některých fór stejný FMS (z čehož jsem pochopil \"stejně zabugovaný\").
By amalka
Erj, ejet i citation maji honeywell multifunkcni kram. V podstate 100 funkcni. Nelze srovnavat s crj, legacy, ktere ac maji podobny model fmc tak jsou o nekolik let starsi a ani tehdy nefungovaly poradne. Navic erj je uplne nove (verze 2) a addon vychazi z ejetu a nikoliv z predchozi verze crj. Nerikam to hned kupovat, ale cx, ejet, erj v2 povazuji za nejmene bugle wilco produkty ever, takze stahnout a zkusit rozhodne doporucuji.
By roadmonster
Díky za tip, ačkoliv se obávám, že to stejně nesplní moje požadavky na soukr jet. E135 má 37 sedadel a předpokládám, že místo přídavných nádrží Legacy bude mít luggage compartment (a tedy podstatně menší range). Nicméně je to dobré vyzkoušet, jak píšeš - alespoň jim budu moct psát nepříjemné maily, že když to umí u jednoho letadla, tak ať to navalí i k druhému. Uvidíme, s jakým úspěchem.
By roadmonster
Hele a už jsi zkoušel ERJ v2 s FS PassengersX? Ono to totiž začíná vypadat, že za leccos (rozhodně za většinu problémů právě s FMS) může tenhle addon. Dlužno podotknout, že Wilco se se mnou snaží alespoň bavit a jejich support mě zásobuje doporučeními. Jejich poslední návrh na odinstalaci FSPX, kdy už jsem měl pocit, že jenom hádají, překvapivě zabral. Zdá se, že reload letadla pod FSPax je nějaký nedokonalý, či co - FMS se pořádně neinicializuje.