VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By csa586
Ahojte , mám W7 64bit, FS X, mám staženou aktuální scenérii zde z VACC CZ (LKPR X RC2 - 5.JUN 2008)
Potřebuji radu - již za soumraku (i v noci) jsou všechny objekty (terminály)na letišti \"bílé\" - lesknou se, a v noci mě nefunguje osvětlení appronů i když jsem podle návodu dohrál do adresáře scenery soubor lights.bgl (osvětlení taxiways i rwy je v pořádku)

Ostatní scenérie mě fungují bez problémů....
By amalka
V noci mě taky nefunguje osvětlení apronů, přesto že přes den světla na stožárech svítí jak vzteklá. Nicméně jde o kosmetickou drobnosti, podstatně horší mi přijde.:

- FAF pro ILS 13 je v LKPR X RC2 na 9.6nm místo na 8.9nm DME PA a 9,6 místo 9,8 DME OKL (podle mapy) a G/S nevede na dráhu k PAPI ale až někam do 3/4 délky dráhy. Můj soukromý názor je, že DME PA je špatně umístěno někam na úroveň OKL místo na THR RWY 13.

- přímo uprostřed TWY H při příjezdu od terminálu směrem k L těsně před křižovatkou s L a F je cedule oznamující <-K|L|
By Pavel
No problém je, že pokud vím, tak autor ztratil všechny zdrojové soubory, takže to nemá kde upravit...
By amalka
No a máme další a to poměrně výrazný problém, že se zásadně změnilo číslování stojánek na LKPR. Což scenérka nereflektuje ale oficiální mapy VACC-CZ pro LKPR ano. Co s tím?
By Pavel
Již kdysi jsem říkal, ať tam necháme staré mapy. Já už fakt nevim, co víc s tim dělat. Jinak samozřejmě ty staré mapy nemam, takže jeslti je někdo nevyhrabe v archivu tak je to v prdeli.
By PavelS
Ta výmena mapy (PDC) jde na moji hlavu a upravim zpet puvodni - z cca NOV08.

Bylo zjistěno, ze se jedná jen o mapu PDC s datem cca 08APR10, mapa ADC z 08APR10 je cca správne ?

Problém do budoucna trva, jediné koncepční řešení je editace map podle scenrie.
By Pavel
To by mohlo sedět, scenérka je z vánoc 2007.

Jinak, co chceš do budoucna upravovat v mapách? Tam tyhle necháme napořát, dokud se někdo nehecne a nezačně dělat LKPR scenérku, ne?
By Pavel
Jindro, ono by výhledově stačilo udělat novej AFCAD a nový BGLka, který maj na sobě popisky stojánek. Kdyby nám Marky dal svolení, tak by se o tom dalo uvažovat, ne? A dodělat třeba choboty tam, kde teď chybí, bychom klidně zvládli (chobot v BGLku zvládnu i já).

PB
By Jindřich
Ideálně, kdyby DF dodal zdroje, aby se v tom dalo hrabat, když nemá čas... Jinak samozřejmě předělat základní bgl není absolutně problém. Horší je to s fajlema z gmaxu apod, protože ty nejdou dekompilovat.