VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Norman Ramsey Briggs
Já vím, že nemáte rádi, když se zakládá nové téma, ale co jsem si pořídil Windows 7, nejde mi vůbec Wilco A320, prostě po výběru letadla v FS9 to s pípnutím spadne. Také na Wilco B737 nelze měnit údaje v conigurator manager, jako například že chci startup cold and dark nebo jednotky KG - nebo respektive jde to měnit, ale stejně po načtení motory běží a když do FMC napíšu hmotnost v KG, počítá mi to nesmyly. Děkuji za případné rady.
By tmx
No, spíš to asi chtělo do sekce Flight simulator, ale prosím. :)
Máš u všeho, ale naprosto všech možných exe souborů zapnuté spouštění jako administrator? Veškeré addony a i samotné fs9/fsx.exe?
By oupa
U Vist a Windows 7 se mi osvědčilo neinstalovat FS do Program Files ale někam bokem. Pak v podstatě není až na výjimky nutno spouštět FS jako admin. Naopak, pokud spustíte FSX(9) jako admin, musíte už jako admin spouštět i všechno ostatní, co nějak do FS přistupuje (FSInn, Addony, FSACARS....)
By tmx
No ale třeba cfg (nastavení, scenérky) soubory jsou defaultně na C: a tam se právě určitě z jiného disku bez administrátorských oprávnění člověk nedostane.
By oupa
Nevím jak FS9. U FSX je fsx.cfg a další je v prostoru uživatele (C:\\Users\\username\\AppData\\Roaming\\Microsoft\\FSX). Tam pro zápis stačí uživatelské oprávnění.
By Norman Ramsey Briggs
Děkuji vám mockrát, vše jsem dal jako administrátor a vše šlape. Díky.
By Stanislav Pour
Při instalaci FSky 2004 na windows 7 (64bit)jsem měl po instalování PMDG problém s fsiupc ale to se odstranilo aktuálnějším fsuipc.dll
ALE k těm scenérkám ještě - včera jsem zkoušel doplnit addon scenérky a většina z nich mi nešla doplnit, resp. okno ve FS se stále tvářilo, že v zádávaném adresáři není ten správný obsah (scnery.cfg - nebo jak se to jmenuje). Zajímavý je že pár scenér ale šlo? Už si ale nevzpomínám jak jsem FS spouštěl (zda jako aministrátor). Problém jsem nicméně vyřešil - windows 7 šly a mám tam starou \"dobrou\" instalaci visty :) Ještě jsem na nové wokna prostě neuzrál :D
By George_L
[quote="Jindra"]Starou dobrou Vistu? Checht, já jedu na XP a obšas ještě dnes uvažuju, že degraduju na Win 2000 :)[/quote]

OFF TOPIC: Souhlas, zlaté XP ;)
By Afrous
můžu se zeptat- jak nastavím to správcovství?? hledal sem ve správě účtů ale nic takovýho sem tam nenašel... díky za odpovědi
ondra
By PavelS
[quote="Norman Ramsey Briggs"]Já vím, že nemáte rádi, když se zakládá nové téma, ... Děkuji za případné rady.[/quote]

Nechápu, odkud se bere tato úvaha.
Zakládání nových vláken je přece základní právo každého přihlášeného uživatele a nelze to omezovat.
Naopak, ve většině dokumentace k foru (třeba tuto) se přímo zmiňuje, že zakládání nových vláken je žádoucí.

Prosím, čtěte především naše (VACC CZ) rady a neposlouchejte různé chytrolíny, že tu či tamto "nemáme rádi". Forum je především věcí jeho uživatelů a není ve výhradním vlastnictví VACC CZ. Když se cokoliv staffu VACC CZ nelíbí, je u nás zvykem to otevřeně a veřejně všem napsat.
By kratochj
[quote="ADIO man"]Mě také nejdou přidávat scenerky. Respektive LKPR se přidala a LKTB ne, přitom v aircraft.cfg je. Nemá s tím někdo zkušenosti ? Nevíte co s tím ?[/quote]

Pokud mas FSX, je tam bug.

Postup pridani:
1. Nakopiruj si scenerku nekam na disk
2. V Nastaveni -> Add Scenery
3. V dialogu si vyber adresar, kde je umistena scenerka, klikni na tlacitko OK.
4. Zdanlive se nic nestane, ale kdy kliknes na "bilou plochu", kde jsou zobrazeny adresare v onom souborovem okne, okno zmizi.
5. V seznamu scenerek se objevi tebou pridavana scenerka.

Tenhle postup funguje na 100% - prisel jsem na nej uplne nahodou :-)
By amalka
[quote="ADIO man"]Mě také nejdou přidávat scenerky. Respektive LKPR se přidala a LKTB ne, přitom v aircraft.cfg je. Nemá s tím někdo zkušenosti ? Nevíte co s tím ?[/quote]

No v aircraft.cfg je každopádně blbě.
By ADIO man
Mám FS9. :(

[quote="amalka"]No v aircraft.cfg je každopádně blbě.[/quote]

Sorry to byl překlep, samozřejmě scenery.cfg .

scenery.cfg sem kontroloval ... mám tam tohle :
[quote="scenery.cfg"]
[Area.039]
Title=LKPR
Local=Addon Scenery\\LKPR
Remote=
Active=TRUE
Required=FALSE
Layer=39

[Area.040]
Title=lktb
Local=Addon Scenery\\lktb
Remote=
Active=TRUE
Required=FALSE
Layer=40
[/quote]

LKPR jde, LKTB ne.
By Norman Ramsey Briggs
Já mám návod na přidávání scenerek pod W7. Vyber scenerku, dej ok, nebo co tam je, a pak se vracej šipkou zpět, přidá se to.
By amalka
Dle přítele Googla jde o dvě věci.:

1. nelze přidat scenérku (FS9, FSX) běžným způsobem, je nutný right click do prázdné oblasti. (běžný bug)

I run FSX with no compatibility or admin rights under windows7. It is installed in default location: C:\\Program Files\\Microsoft Games\\Microsoft Flight Simulator X

Here is how to add scenery in FSX under windows7:

open FSX
open Settings
click Scenery Library...
click Add Area
mark scenery you want to add and
click OK ( it will open selected Addon scenery so you can now see it\'s subfolders, scenery & texture)
now RIGHT CLICK anywhere on the white area in that open folder
Dialog will now close and selected scenery will be added in the list
click OK in the lower right and FSX will build new scenery database with your scenery added to it

Using this method you can also add scenery in FS9 under windows7

Hope it helps

This way you can also add scenery in FS9 under windows7

2. FSX/FS9 nemá práva k scenery.cfg i když je spuštěn s admin právy a nainstalován do C:\\Program Files\\. V tom případě je scenery.cfg pravděpodobně zde: C:\\ProgramData\\Microsoft\\FSX, adresář je HIDDEN. Nutné nastavit práva aktivního uživatele resp. jeho programů k tomuto adresáři.

Děkovné dopisy nad kvalitní prací adresujte MS HQ, Redmond.
By ADIO man
[quote="Norman Ramsey Briggs"]Já mám návod na přidávání scenerek pod W7. Vyber scenerku, dej ok, nebo co tam je, a pak se vracej šipkou zpět, přidá se to.[/quote]

Jo funguje. Díky :)

[quote="amalka"]Dle přítele Googla jde o dvě věci.:

1. nelze přidat scenérku (FS9, FSX) běžným způsobem, je nutný right click do prázdné oblasti. (běžný bug)

I run FSX with no compatibility or admin rights under windows7. It is installed in default location: C:\\Program Files\\Microsoft Games\\Microsoft Flight Simulator X

Here is how to add scenery in FSX under windows7:
.
.
.

.[/quote]

Tohle taky.