VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Filipos
Den na který jsme všichni tak dlouho čekali. Vypadá to - aspoň na screenech na jejich stránkách - vážně báječně, ten 2D panel je super a hlavně, konečně je nějaké letadlo, co umí light test :)
By tmx
No nejdřív to bude chtít FSX verzi a pak asi i krabičku a tu si koupím... :)
By CSA222
Koupili jste si to někdo už? Já když si chci stáhnout tu instalačku, přes kterou se to i kupuje tak mi na to NOD vyhodí hlášku, že v tom něco je.
By DngrsKuzle
Kdyz uz to tedy mame konecne venku, napsal by pak nekdo prosim, jak mu to bezi ve srovnani s F1 ATR?
By ASG29
[quote="CSA222"]Koupili jste si to někdo už? Já když si chci stáhnout tu instalačku, přes kterou se to i kupuje tak mi na to NOD vyhodí hlášku, že v tom něco je.[/quote]
Klasika... Vypni NODa, potom stahuj.
By ardnocz
Docela překvapení pro mě, že to již pustili na vzduch.. :) Já osobně bych ještě počkal..
By ONDR4.cz
Pro piloty TVS jsem vyrobil repaint YL-LFC, doufám, že se bude líbit. Snažil jsem se, aby se to co nejvíc podobalo reálu, docela dlouho jsem ladil barvy, velikost a pozici loga atd. Hlavně jsem to logo nikde nenašel ve vektorech, takže tam je docela dost ruční práce :).
Dal bych sem nějaké screeny, ale ještě pořád trvá NDA, tak to budete muset vyzkoušet sami.
http://library.avsim.net/search.php?Sea ... &Go=Search
By CSA433
[quote="OndraS"]No jen bych chtěl upozornit ty, co si to hodlají teď kupovat..! http://www.airsimmer.com/support/index. ... topic=5029[/quote]

Chtěl jsem to tady zmínit. Co jsem pročítal co včechno je v "Basic Edition" a co bude v "Advanced Edition", tak "Basic" vychází asi jako PSS s lepší grafikou. Hodně lidí si stěžuje na crashe při ILS nebo naprosto nefunkční AP. Ze sliboavných FMC funkcí jich tam je as 50%. Ještě si počkám.
By Filipos
Tak se koukám na SAG TV, jestli tam někdo A320 neletí a co se nestalo? Letěl, viz. :)
Obrázek
By CSA433
Bohužel, vypadá to tak, že se z předčasného vydání tohoto airbusu stala akorát velká blamáž... stačí sledovat jejich fórum.
By amalka
[quote="CSA433"]Bohužel, vypadá to tak, že se z předčasného vydání tohoto airbusu stala akorát velká blamáž... stačí sledovat jejich fórum.[/quote]

Co jak konkrétně?

EDIT: Aha, tak se ptám soudruhu, kde udělali soudruzi z NDR chybu?

P.S. K těm bugům, buď ty betatesteři udělali opravdu špatnou práci nebo celý ten betatesting program vůbec nebyl ze strany AirSimmeru myšlený jako betatesting ale primárně jako Alpha pre-sale pro vygenerování základního kapitálu. Ten byl nyní vhodně doplněn prodejem v podstatě stejné věci širší veřejnosti jako BASIC verze. Jako z marketingového hlediska tomu nelze absolutně nic vytknout, rozhodně dobře vymyšleno i provedeno.
By CSA433
[quote="amalka"][quote="CSA433"]Bohužel, vypadá to tak, že se z předčasného vydání tohoto airbusu stala akorát velká blamáž... stačí sledovat jejich fórum.[/quote]

Co jak konkrétně?

EDIT: Aha, tak se ptám soudruhu, kde udělali soudruzi z NDR chybu?

P.S. K těm bugům, buď ty betatesteři udělali opravdu špatnou práci nebo celý ten betatesting program vůbec nebyl ze strany AirSimmeru myšlený jako betatesting ale primárně jako Alpha pre-sale pro vygenerování základního kapitálu. Ten byl nyní vhodně doplněn prodejem v podstatě stejné věci širší veřejnosti jako BASIC verze. Jako z marketingového hlediska tomu nelze absolutně nic vytknout, rozhodně dobře vymyšleno i provedeno.[/quote]

O marketingu nemluvim, to co jsem měl na mysli jsi tady zhruba vystihnul.
MARKETING RULES! :D
By ONDR4.cz
No problém není v tom, že by betatestesteři dělali špatnou práci, ale v tom, že ani my jsme nevěděli, že se chystá nějaká BASIC verze a přes ET Team, který by odhalil ty bugy vůbec neprošla.
By amalka
Hm, trochu se nabízí otázka, proč takový dětský (s)hračky někdo vůbec programuje. Zjevně tu ale je trh který chce pěkně vymodelovaný Airbus co umí zhruba to co default Airbus ve FSX... Zase Aerosoft je provařená firma, asi vědí co dělají. Pro nás to ale asi k ničemu nebude.

We do not have the FMGS fly holdings, HUGELY complex stuff as you got to handle and entrees etc. Perhaps in the more advanced version.

...

You will not be able to pick SIDs and STARs, that is way beyond the level of customer we got in mind for this. Of course you can pick the waypoints to \'make\' the sid or star.
I keep saying, think of something between the default Airbus and what Airsimmers promises to deliver and you got the right idea.

Nemáte někdo status update pro AIRSIMMER ať se nemusím prokousávat fóry?
By tmx
No... Ona je spíš otázka, proč někdo programuje cokoliv složitějšího, když trh pro to je tak maličký a všichni chtějí toto. Skupina lidí létajících na vatsim/ivao je vzhledem k celkové skupině létajících lidí opravdu jen zlomek.
By amalka
To si právě nejsem jistý, nějak mi uniká smysl létání offline s letadly na default úrovni s vestavěným FSX ATC. To si lze zkoušet třeba měsíc, ale létat to jako zábavu každý večer? Nějak mi tam chybí ta výzva a pokrok v sebevzdělávání se. Ale je fakt že ani moc dobře nechápu kupříkladu single player RPG a přesto pořád vycházejí, takže asi to někdo hraje. Já hrál už před 15ti lety přes telnet MUDy a s kamarádem o 3 patra výš létal a střílel po seriáku ze zvonkovýho drátu... Nějak už ten singleplayer nechápu no.
By radarada
Myslim, ze tady se blizime uz ponekud filozoficke urovni.
Ja bych videl problem v nekolika rovinach:
- strach (single jsem hero, multi muzu byt posledni; nezname prostredi)
- nevedomost (ze to jde a ze to muze byt zajimavejsi)
- nemoznost (restrikce technicke, rodinne, vychovne, casove...)
- nepochopeni (tohle je velky otaznik)
Mam na ICQ typka, ktery mi pred par dny poslal odkaz na stranku virtualnich aerolinek, ktere si ale litaji tak nejak uplne sami pro sebe. Netusim kolik maji pilotu. Snazil jsem se mu jemne naznacit, ze online je to UUUplne jina rovina... ale nejak to proste... nepobral... ze mozna nekdy pozdeji se uvidi... cili... nevim...

Rada

PS: Ehm, jsme asi trochu off topic, sorry...
By Čondra
I když teda s brekem v očích jsem zaplatil tento model.. Dotaz zní jasně.. Jak updatovat? Na stránkách se o V1.1 píše cosi, ale nikde nemohu najít, jak ji stahnout.