VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By lzap
Zdravím,

dneska jsem se pokusil o první let, ale mám problém s překreslováním. Nejprve se \"kousnul\" SB, fungoval nadále, ale po přepnutí (ALT+TAB) jsem viděl jen \"Not responding\". Poté asi po hodině letu se mi kousnul FS2004. Přestal překreslovat hlanví okno, ale SB i zvuk z FS nadále fungoval.

Mám originální nezměněnou instalaci a pouze plugin SB. Je potřeba nějaký update nebo patch? Systém Win XP SP3 English, Dell D630, integrovaná grafika X3100, integrovaný zvuk... ;-(
By CSA433
[quote="Pavel"]No, to vůbec nemusí být FSkou nebo počítačem, to může být nějakým addonem v té FSce - letadlo, scenérka,...[/quote]
No, ale 9.1 update je mandatorní skoro pro všechny addony... to by pomoct mohlo
By lzap
Tak jsem zkusil update na 9.1 a presne nad OKL jsem ztratil kontrolu nad letadlem - opět. Celkem jsem se za let z LKTB \"přepnul\" do SB celkem 4x, napočtvrté už to bylo osudné.

Nedají se ta okna pro komunikaci dát přímo do FS? Když jsem SB poprvé spustil, měl jsem za letu malé \"chat okno\", se kterým se dalo komunikovat jak privátně, tak veřejně. Teď už ho tam nemám. Nemusel bych pak přepínat...

Update: je to CTRL+SHIFT+]
By George_L
[quote="lzap"]Tak jsem zkusil update na 9.1 a presne nad OKL jsem ztratil kontrolu nad letadlem - opět. Celkem jsem se za let z LKTB "přepnul" do SB celkem 4x, napočtvrté už to bylo osudné.

Nedají se ta okna pro komunikaci dát přímo do FS? Když jsem SB poprvé spustil, měl jsem za letu malé "chat okno", se kterým se dalo komunikovat jak privátně, tak veřejně. Teď už ho tam nemám. Nemusel bych pak přepínat...

Update: je to CTRL+SHIFT+][/quote]

No, nějak to nepobírám. Vždyť okna SB máš pod FS2004. Něco jako máš okno pro FMC, COM, THR, atd. (akorát SB můžeš maximálně zminimalizovat do výšky názvu okna)
By rc_czech
To ze jsem mel okan SB mimo FS me taky jednou dobou zlobilo. Uz presne nevim, jak jsem to vyresil. Zkus neco z: spoustet automaticky s FS, spoustet manualne, reisnstal SB.
By lzap
Nasel jsem na internetu nejake informace o tom, ze NOD32 dela problemy. Tak jsem jej pro jistotu vypnul, nic nepomohlo.

Uz jsem objevil, ze se da SB startovat i primo z FS. Nicmene ani to nepomohlo - pri pokusu chatovat s ATC znovu chyba \"Program bude ukoncen\". Detaily padu -> chyba v imon.dll. NOD32 vypnuty :-(
By Engin
No, tak to NOD nevypnuty. Protože IMON je rezident NODa.

Nemám noda, hádám, že se jako většina antivirů vypnout nenechá a i když ho deaktivuješ, tak rezident zůstane stejně běžet.

Navrhuju smazat NODa a nainstalovat Aviru nebo něco jiného.
By Ico
Negativ, NOD online a jedu bez problemov....
By Engin
To, že nod může způsobovat problémy je známá věc, někomu hold chodí a někomu ne. Každopádně, pokud se ti vyhodila chyba v \"imon.ddl\", tak tobě NOD dělat problémy bude.

Když ho deaktivuješ v system-try, tak se ten modul neodehraje, pouze nějak zdeaktivuje - výsledkem je, že ti to kvůli němu bude stejně padat.
Můžeš ho zkusit před spuštěním FSky sestřelit ve správci úloh (ale tipl bych, že na 95% se znovu spustí automaticky) nebo se holt smířit, že ty s FSkou NODa mít nebudeš a nahradit ho jinou aplikací.
By lzap
Musím říct, že pomohlo vypnout IMON, pak vypnout NOD32 (tlačítkem vypnout), pak jsem ještě zabil proces NO32KRNL.EXE (pro sychr zedvakrát :-) a pak už to jelo!

Na druhou stranu musím nad sebou zaplakat - moje první představení na VATSIMu dopadlo katastrofálně. Letěl jsem s letadlem, které neumím (L410, reportoval jsem zpočátku například omylem výšku v metrech), chybělo mi mnoho informací i mapek a i když měli řídící svatou trpělivost, tak se mi nepodařilo bezpečně přistát na Ruzyni na RWY 24.

Moc jsem to chtěl zkusit, ale musím hodně trénovat offline. Navíc ačkoli se X-Plane dá zvládat bezproblémově myší, tak FS2004 opravdu ne. I když jsem našel správný plugin, je to ohromě necitlivé.
By George_L
[quote="lzap"]Musím říct, že pomohlo vypnout IMON, pak vypnout NOD32 (tlačítkem vypnout), pak jsem ještě zabil proces NO32KRNL.EXE (pro sychr zedvakrát :-) a pak už to jelo!

Na druhou stranu musím nad sebou zaplakat - moje první představení na VATSIMu dopadlo katastrofálně. Letěl jsem s letadlem, které neumím (L410, reportoval jsem zpočátku například omylem výšku v metrech), chybělo mi mnoho informací i mapek a i když měli řídící svatou trpělivost, tak se mi nepodařilo bezpečně přistát na Ruzyni na RWY 24.

Moc jsem to chtěl zkusit, ale musím hodně trénovat offline. Navíc ačkoli se X-Plane dá zvládat bezproblémově myší, tak FS2004 opravdu ne. I když jsem našel správný plugin, je to ohromě necitlivé.[/quote]

Nebyls včera náhodou v Brně?
Strávil jsi nějakou dobu odposlechem freq třeba na LKPR?
Jinak se nenechat odradit prvními nezdary (já osobně jsem tedy začínal na A310 s vasFMC, ale proti gustu....)