Otestováno. Poznatky:
není to RealityXP - tam je opravdu vidět že to běží na software od Garmina, tohle je \"jen\" napodobenina, ale moc pěkná. Funkčnost asi bez výhrad - umí to FPL, SID/STAR, Approach. Zatím k tomu nemám AIRAC (bude během cca týdne), takže jsem nemohl porovnat jak to létá současné SID/STAR v LKPR. Celkově mi to přijde moc pěkně udělané, jediné výhrady:
Nenašel jsem zobrazení terénu - možná je to jen moje blbost a neumím s tím, ale zatím to na stránce TERR nic nezobrazuje
Prozatím to nepodporuje žádné SBAS, což je známá věc - leč není to nic nereálného - reálné Garmin 430/530 to umí také jen některé, dle výbavy. Prý to bude v nějakém dalším update, na což se těším - EGNOS by byla chuťovka. Zatím musí stačit ABAS.
Občas tam je nějaká drobnost jako že nápis RUZYNE vylézá z textového políčka - ale to přežiju.
Ovládání je velmi intuitivní a těmi knoby se dá točit kolečkem myši! Což je obrovská úleva po těch default GPSkách kde se musí klikat přesně na clickspoty. Co mě tady ale trochu mrzí je právě absence klikspotů na panelech zvýrazněných změnou kurzoru - takhle člověk až do samotného kliknutí neví, jestli má myš na správném místě, nebo ne. Já to přežiju, jelikož to půjde do hardwarové GPSky (
http://www.emuteq.com/GNS530.html), ale pro desktop létání by mě to zezačáku než si zvyknu štvalo.
AIRAC se kupuje od RealNavData, nikoliv v sérii obvyklých airaců, které kupujeme a je vázán na konkrétní PC (pomocí DB KEY viz fotka, který je nutno zadat na stránce RealNavData) - takže jej NELZE instalovat na více PC zároveň (není nevýhoda, jen pro info). Stejně tak samotná GPSka je online aktivovaná a nelegální šíření tedy není možno. Po instalaci to má v sobě defaultní FSkový airac (viz fotka), který se potom aktualizuje tím od RealNavData - takže kdo nechce AIRAC platit, může létat podle defaultního. Ale právě možnost aktualizovat AIRAC byla pro mě důvodem k výběru této GPS a né RealityXP.
Suma sumárum - must have pro veškeré general aviation létání
PB