VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Forum zaměřené na vše o letadlech, sceneriích, addonech a ostatním z Microsoft Flight Simulatoru.
By Tommy
Ahoj, stáhl jsem si z tohoto odkazu (http://www.aero.sors.fr/navaids2.html) do FSky soubor, v domění, že mi to updatuje body do GPS, ale když jsem to nainstaloval podle návodu, tak v mapě žádný up-to-date body nebyly...když jsem se rozhodl to odinstalovat, tak šlo vše hladce, ale nevím jestli je to správně, na LKPR mám 1264,3 ft když jsem na zemi při správným QNH...tak se chci zeptat, jak by tohle šlo vyřešit..jestli s tím někdo máte nějaký zkušenosti.. Díky :)
By dan542
[quote="http://www.aero.sors.fr/navaids2.html"]FS9 World Navaids package will update FS9 navigational aids (VORs, NDBs)[/quote]
Takže bych ti doporučil to ještě do FSky vrátit. :) Body do GPSky ti to neupdatne, ale zato budeš mít správné frekvence NDB, VOR a u nás i ILS.

Tu výšku, tu máš z SHIFT+Z? To totiž ukazuje výšku CG letadla, ne podvozku letadla, takže by to mohlo být tím. (v NGXku mám 1254,9ft) Jestli to je z výškoměru letadla, tak nevím, co máš za letadlo, že jsi to tak přesně odečetl... Já u NGXka vidím na výškoměru něco mezi 1240 a 1260, což by publikovaným 1247 ft odpovídalo.
By Tommy
No vejšku mám ze Shit+Z, nebo ze slew modu... tak nevím, když jsem měl C-130, tak to bylo 1263,4ft, když jsem měl Carenado tak něco kolem 1250...když v mapě rozkliknu letiště a dám tam info o něm, tak mi to napíše elevaci správnou, ale letadlo níž neposadím než tu hodnotu co ukazuje Shitf+Z, a třeba LKTB tam píše 777, když má bejt 778, ale dobře, ten jeden feet..co jsem koukal tak jsou hodnoty víceméně správný..tak nevím abych tu jiným nelevitoval no...
By dan542
BGLka jsou u scenérek takový kontainer na všechno, můžou v nich být 3d modely, fotoscenérka a další věci, ale hlavně (co se týče výšky letište) AFCAD (oficiálně se to tak asi nejmenuje, ale co...). Kompiluje se do toho XML soubor, který definuje výšku letiště :), pojížděčky, runwaye, stání, VORy, NDB, ILS a další věci.

Definice letiště může vypadat cca takto:
Kód: Vybrat vše
...
<Airport
      region=\"Europe\"
      country=\"Czech Republic\"
      city=\"Brno\"
      name=\"Turany\"
      lat=\"49 09 05\"
      lon=\"16 41 38\"
      alt=\"778.0F\"
      magvar=\"-3.733\"
      ident=\"LKTB\">
...
By dan542
Otevřít? v FSce ;), ale ty asi myslíš jak z toho dostat to XMLko - dá se to dekompilovat, třeba pomocí BGL2XML. A koukám, že Jindra má v scenérkce LKPR (soubor lkpr_afd.bgl) špatně mag. deklinaci: -25 místo (asi) -2.5, ale těch 380.12 m, co tam má, by 1247 ft odpovídalo... tak nevím, co je u tebe špatně.
By Stanislav Pour
v rámci přípravy na náborovou akci českého vatsimu jsem včera naistaloval letiště Hodkovice (LKHD) a mám malý problém se scenérkou. Dělá to takové divné stíny, kde plocha letiště překrývá sráz z kopce u letiště - viz foto.

Obrázek

Nevíte, zda je to \"normální\" chování scenérky LKHD, nebo mám špatně nastavenou jen svoji FSku. díky
By ASG29
Jelikož tohle mám taky, tak asi normální... Najedu se Spitfirem na rwy a rozjezdu za chvilku hledám dráhu - textury se \"přemístí\" nebo mizí. Než dostanu ocas nad zem, nevím kam jedu. :)