VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
O tvorbě scenerií, letadel a jiných addonů do MS Flight Simulatoru.
By Michal Z.
Zdravim, prosimvás má někdo zkušenost s úpravou ? kterej program je nato vhodnej jak se tam vkládají ty gauges nebo když bych si to chtěl poskládat jináč jak na to ?

Mam z Čáslavi vyfocenej kokpit L159ky a rád bych trošku upravil ten co mam v simulátoru. mam detailně přední část panelu tak si s tim trošku pohrát.

Díky za případnou pomoc ...
By jam
Já si drobný úpravy palubky dělám normálně v notepadu. Důraz kladu na slovo \"drobný\".
V souboru panel.cfg je docela hezky vidět, kde a jak jsou definovaný přístroje jak pro 2D - \"window00\", pro jednotllivá okna (např. rádio - window01, GPS...) tak i 3D panel \"cockpit01\"
V hlavičce každého odstavce je odkaz na soubor s podkladovou bitmapou, někdy i ve více verzích podle rozlišení.
V definici 2D oken je v řádku vždycky název přístroje (souboru, který na to místo použít) a souřadnice. U 3D panelů ještě následuje velikost budíku - např: \"gauge04=Cessna!Altimeter, 52,205,100,100\"
Takhle můžeš nadefinovat pro kteroukoliv palubku jakýkoliv budík z těch, co jsou v adresáři gauges v eFSce.
Ale jak vyrobit zgruntu novej budík, to ti neporadím. :(
By Michal Z.
To JM : Výborně - máš pravdu že neni free já ho mam ale je to dost složitej program :D nebo spíš tak uplně s nim ještě neumim proto sem spíš čekal že bude nějakej jednodušší ale asi se do toho pustim je to boj ,ale snad s tim něco udělam ... jinak ty to používáš ?

To MJ : jj s tim už sem zkoušel taky ledacos ale je to spíš vypisování parametrů než tvorba nových panelů. jinak díkys ;)
By jam
No to jako pozor! Jak, že není tvorba? To si vezmeš čtverečkovanej papír, tužku (vobyčejnou, aby se to dalo gumovat), fotky real panelu, screeny různých panelů z eFSky, abys našel budíky ve verzi podobný těm reálnejm, asi tak dva litry kafe, a pak začneš tvořit.
Zadání a doladění hodnot v panel.cfg je jen třešinka na dortu... ;)
By Tommy
Ahoj,stáhl jsem si boeing 737 400 do fsx a možná že teď dost odbočuju,ale mám problém s cockpitem.Když jsem nainstaloval gauges a spustil letadlo v simulátoru,tak má spíš nemá overhead(je tam ale nefunkční a rozmazanej)a nemá pořádnou palubní desku(je jen modrá a nic víc ani \"rámy\" od oken)a neni tam kromě kinplu a thortle quadrantu nic pohyblivýho.Taky neni ve virtual cockpitu není žádná klikatelná zona.U panelu.cfg píšou že to bylo vytvořeno ve MS cockpit studiu nebo tak nějak se to jmenuje.Nevíte někdo co s tim?

Dík Tom.
By amalka
Tome to se ptáš protože se chceš naučit to editovat nebo protože chceš lítat B734 ?
By Pavel
Zkus dát screenshot, nebo odkaz na to letadlo. Obávám se ale, že to bude podobné, jako u většiny freeware letadel, tj autor to prostě neudělal moc dokonalé.
By amalka
[quote="Tommy"]protože chci lítat b734[/quote]

Tak se vyprdni na poloprodukty freeware a kup si hotový letadlo? Stejně potřebuješ něco s navigačním počítačem (FMS/FMC/MCDU)
By Tommy
Díky.A kde by se dalo to hotový letadlo sehnat,popř. kolik by cca stalo.

Dík.
By ASG29
Je to jeden a ten samý addon. Jen u toho colosusu to je o víc než polovičku levnější. Takže to bude asi jen základ, u Wilca to je Deluxe verze.
By Pavel Muroň
Když se podíváš na ty stránky Wilca, jetam v pravo odkaz Prices & Orders. Tam jsou popsány jednotlivé verze. Ve verzi Deluxe je letadlo úplně stejné, jen je doplněno různými lekcemi a misemi do FS + livery apod.

Edit: upozornil bych hlavně na verze XP a Vista; zdá se, že to není kompatibilní
By amalka
Já jen doplním že FSX verzi nemá cenu kupovat, protože u mě je létatelná jen se sebezapřením (FPS) a díky portaci z FS9 má některé drobné vady které FS9 verze nemá.