VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
O tvorbě scenerií, letadel a jiných addonů do MS Flight Simulatoru.
By Miloš 11
[quote="Pavel"]Udělej screenshot z přiblížení a nahraj ho sem. Na kurzu při ILS přiblížení by to záviset nemělo, letadlo drží ILS i s kurzem nastaveným úplně špatně.
PB[/quote]
Abych nezdržoval na foru dalšími dílčími dotazy, vyzkoušel jsem ILS rwy 24 na různých default letadlech a na payware Baron 58 a Fokker 70/100. U všech kromě Fokkera ILS 24 funguje bez problémů. U Fokkera (to byl můj původní dotaz) to je pořád stejné (scenerie 12-30). Jakmile při přiblížení na VOR OKL, kurz 242 zapnu zachycení ILS, okamžitě to sleduje kurz 215 (točí doleva), v 6,3 nm točí na 272(zhruba ve směru obch.centra Šestka). G/S je o.k. Asi v 500 AGL G/S out, LOC se ještě snaží. Na liště FS9 v kartě World/Mapa je ILS 24 s kurzem 215.
Zkoušel jsem default scenerii, vše O.K. i s Fokkerem (v mapě ILS 24 kurz 243). Tak jestli to přeci jen tím kurzem nebude. Nevím proč se kurz dráhy v nové scenerii na FS mapě zobrazuje jako 215.
Obrázky na https://www.dropbox.com/sh/k50buyub0tk2v6d/TmuvkV7O26
U G/S out letadlo na úrovni viz výřez
By oupa
Taky se mi na té scenérce něco nezdá. Ze těhle screenshotů nepoznám nic (resp. jsem línej to luštit), ale podivné chování LOC ILS24 potvrzuji. Na LOC výchylce nic špatně není, ILS se dá zaletět bez problému. Nicméně pokud letím ILS24 a připnu na EHSI směr k majáku, tak ukazuje skutečně kurz 215 kamsi k Rudné. Na mapě v FSX se to zobrazuje správně.
By PBily
Jindro, dnes jsem si ji nainstaloval a musím říci, že jsem byl FAKT velmi překvapen. Doufám, že nebudu jediný, kdo pošle nějaký příspěvek (Donation). Na nájem to nedá, ale na pár piv jo ;-)

Díky za tu práci! Paráda...

Petr
By Čondra
[quote="Deivoos"]Poradil by mi někdo prosím jak to dostat do FSX ?? Google se na mě vyprdl :/[/quote]
Pokud se nepletu, je tam readme soubor :).

OK
By Deivoos
Jo je to tam .... jenom že tam není pospaná instalace, je tam napsáno že se to má instalovat standartně jako všechny scenerie. Ale u ostatních byly vždy složky scenery a texture, a ty se nainstalovali do FSX/Addon scennery .... ale u týdle scenerky je složka objects a nějaký nav data :)
By Čondra
Např.

Addon Scenery/Česká Republika/LKPR -> Sem nakopírovat Scenery a Texture -> Pak jít do FS knihovny scenerií a přidat složku LKPR..

Takhle se standartně přidávají scenerie.

OK
By Čondra
[quote="George_L"]Omlouvám se za technickou poznámku, ale mě z toho bolí oči...

STANDARDNĚ se píše s DVĚMA D nikoliv T[/quote]

Radši peskuj občas okolo za záměnu i/y... Tohle je sice chyba, ale maličkost.

OK
By JKol
[quote="Čondra87"][quote="George_L"]Omlouvám se za technickou poznámku, ale mě z toho bolí oči...

STANDARDNĚ se píše s DVĚMA D nikoliv T[/quote]

OK[/quote]
Ondro klidni hormon, obyčejné díky za upozornění by stačilo ;)
By George_L
[quote="Čondra87"]

OK[/quote]

Já nikoho nepeskuji, jen se vás snažím (v rámci možností) naučit psát správně česky - co se v mládí naučíš... ;) (Když jsem to četl v příspěvku od D, bral jsem to jako překlep, ale když jsi to pak použil i Ty, uznal jsem za vhodné na toto upozornit, aby se to nešířilo dál.)

i/y sice taky občas bije do očí, ale alespoň to slovo existuje (BYLI, BYLY), narozdíl od slova STANDARTNĚ, které budeš v pravidlech českého pravopisu hledat marně.
By Lapak
[quote="Deivoos"]Jo je to tam .... jenom že tam není pospaná instalace, je tam napsáno že se to má instalovat standartně jako všechny scenerie. Ale u ostatních byly vždy složky scenery a texture, a ty se nainstalovali do FSX/Addon scennery .... ale u týdle scenerky je složka objects a nějaký nav data :)[/quote]

To spíš vypadá, že jsi stáhl úplně něco jiného. http://lkpr.aspone.cz/ -> ke stažení, najdeš tam balíky se standardními složkami texture a scenery.
By ASG29
Nejde mi stáhnout/nainstalovat scenérka. Při stahování z VACC-CZ sice všechny tři části stáhnu, ale při rozbalování mi to napíše chybu - neočekávaný konec archivu. Z Jindrových stránek zase stáhnu a normálně rozbalím oba updaty, ale samotná scenérka má odkaz na VACC-CZ a tam nic....
By radarada
Ahoj,
tak to musi byt neco u Tebe, vsechny 3 fajly jsou stahnutelne a rozbalitelne, alespon mne se to prave povedlo.
Ten hlavni archiv ma velikost 57700783 bajtu.

Zkus to jeste jednou nebo to zkus v jinem prohlizeci...

Rada
By Schindler
[quote="ASG29"]Nejde mi stáhnout/nainstalovat scenérka. Při stahování z VACC-CZ sice všechny tři části stáhnu, ale při rozbalování mi to napíše chybu - neočekávaný konec archivu. Z Jindrových stránek zase stáhnu a normálně rozbalím oba updaty, ale samotná scenérka má odkaz na VACC-CZ a tam nic....[/quote]

[quote="radarada"]Ahoj,
tak to musi byt neco u Tebe, vsechny 3 fajly jsou stahnutelne a rozbalitelne, alespon mne se to prave povedlo.
Ten hlavni archiv ma velikost 57700783 bajtu.

Zkus to jeste jednou nebo to zkus v jinem prohlizeci...

Rada[/quote]

Nedavno jsem stahoval a jede to, zítra to zkusím a kdyžtak fixnu. Na lkpr.aspone.cz to nejde - Jindra však o tomto problému už nějaký ten pátek ví, takže až změní cestu k souboru, tak to půjde.
By ASG29
Scenérka pěkná, což o to. Ale - mám ortho LKAA, v tom autogen, nastavení pomalu na maximum a normálně fps (to, co ukazuje FSka. Jinak používám FPS Limiter locknutý na 30) přes 100. Ale když dělám přiblížení k LKPR s defaultním Bellem 206, tak mám slideshow... Podle FSky lehce nad 10 fps.
By Jindřich
[quote="ASG29"]Scenérka pěkná, což o to. Ale - mám ortho LKAA, v tom autogen, nastavení pomalu na maximum a normálně fps (to, co ukazuje FSka. Jinak používám FPS Limiter locknutý na 30) přes 100. Ale když dělám přiblížení k LKPR s defaultním Bellem 206, tak mám slideshow... Podle FSky lehce nad 10 fps.[/quote]
FSX? Jestli jo tak paráda, potřebuju Tě na testování :) Byl bys v tom případě jeden z mála (včetně p. Topinky), který má podobný problém...
By dan542
Jj, v FSX je docela náročná, i mě to občas na finále s NGXkem překvapuje a to mám dost silný stroj... Zkus si nainstalovat FSX SP2, jestli ho ještě nemáš. :)

Jindro, myslím, že by pomohlo, kdybys udělal verzi pro FSX, kde budou všechny objekty zkompilované pro FSX (a ne pro FS9), tedy kromě těch, kde musíš tweakovat (docking system, PAPI, světla, ground polygony etc.). Bude to rychlejší a jako bonus ti se ti v FSX bude správně zobrazovat průhlednost (třeba u stromů). :) Taky by bylo dobré na textury střechy (třeba u terminálu sever) nedělat jako nízký kvádr plovoucí nad střechou, bohatě stačilo nastavit si materiál s texturou střechy na střešní polygon(y) budovy...
By ASG29
...já mám Gold. Možná bych viděl problém v použití \"hromady\" objektů (snad by pomohlo sloučení co nejvíce objektů do jednoho. Čili v 3D programu udělat celou scenérku, co půjde zjednodušit (odstranit polygony, co nejsou vidět) a nakonec sloučit pivoty. Tedy udělat jeden objekt) a textury použít větší a do nich vměstnat co nejvíce \"stěn\".

Ještě můj stroj: i5 3570, ATI Sapphire 7870 OC, RAM 8MB 1330MHz, HDD 1TB 1200 ot. (či tak nějak to mám...)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12