VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Vše o simulátoru X-Plane.
By lzap
Dobry den,

v poslednich nekolika tydnech jsem zacal vice letat na x737, ale bojuji s jednou veci. Zhruba po 20 nm po vzletu se mi automaticky aktivuje REV (reverse), z niceho nic. Letim si v letove hladine, vse podle normalu, checklisty spleneny. Vubec nemohu prijit na to, jak je to mozne. Kdyz se mi to stalo naposledy, kratce pred tou udalosti jsem nastavoval auto brake.

Je nejaka situace, za ktere B737 automaticky aktivuje REV? Nebo to vypada spise na chybu v simu?

Diky
By amalka
zkus po vzletu odpojit joystick, je na to nějaká klávesa. Ať tím vyloučíš že je nějaký problém tam. (pokud používáš plyny na joyi)
By Pavel
Co to vůbec je za addon? Imho by to joystickem být nemělo, protože FSka nativně neumí joystickem ovládat reverzy, měla by končit na idle, žejo.
By Pavel
Ježiš tak to sorry, s tím neporadím. Jelikož na fóru vždycky čtu přes odkaz Nové příspěvky, tak jsem si nevšim, v jaké sekci jsme. S XPL nemám zkušenosti žádné.
By vinil
Ahoj,

maly tip na zacatek:
- REV se zapina defaultne klavesou \".\"
- pokud letas na vatsimu, snadno se stane, ze zacnes psat neco do XSquawkBoxu, ale XSB okno nemas zapnute
- a to neco obvykle zacina teckou (.msg, .wx ...) :-)
Doporucuji tedy v prve rade premapovet tu funkci z klavesy \".\"

Pokud se to opravdu tyka konkretniho letadla, pak:
- rozhodne pouzij nejnovejsi verzi x737 a (mozna ;-) nejnovejsi verzi x-plane
- vsechny pluginy (z Resources\\plugins) prenes docasne nekam pryc (zejmena vsechny mozne FMC) a vyzkousej samotne x737

Pouzivam x737 s i bez UFMC a bez problemu... tedy alespon tohoto ;-)
By lzap
Ok. Díky za tipy.

Btw jaká je \"aktuální\" verze x737? Protože na stránkách v sekci download je 4.1.1 ale v sekci novinky existuje (nefunkční) link na 4.2...
By vinil
Ja mam verzi 4.2. Muzes se zkusit zeptat na eadt.eu, jestli ten broken link maji schvalne nebo si to opravi ;-)
Muzu take nekam uploadnout tu verzi ... jen, jestli k jejimu stazeni nemeli nejaky duvod.
By lzap
Díky na notebooku mám 4.1.1 a na PC pak 4.2. Zkusím to i na 4.2ce a uvidíme, jestli se to projeví. Vždycky mi to udělá kousek za BODALem při LKTB -> LKPR