[quote="amalka"]Nj, škoda, že přístup autora k ortofotu a jeho úvaha, že lepší letět nad neexistující ale krásně 3d vygenerovanou scenérií místo nad plochou ale skutečnou ortofoto se vůbec neshoduje s mým smyslem použití simulátoru... Jinak foto pěkné, konečně to vypadá trochu jako FSX.[/quote]
No nevim, osobne nevidim na defautl FSX nic svetoborneho, co se tyce vzhledu

jooo to takove scenerky FTX - ORBX + REX 2 HD
http://fullterrain.com/index.html to je jina kava, ale to uz nema s default FSX pomalu nic spolecnyho. S tim ortem, ja myslim, ze to nebylo dobre pochopeno. Cetl jsem to ve spojitosti s tim, jak jsou nyni v XPL tvoreny mesta. V XPL9 je to kus vyriznuteho orta dost silene kvality a na tom je vylozene nahodne generovano mesto z objektu. Vypada to fakt blbe. Mestecko v XPL 10 by melo byt tedy staveno presne a od zakladu na nejakem podkladu, ale ne na ortu ( sam jsem na vysledek zvedav ) Uz by se nemelo stat, ze budou baracky na silnicich a podobne, odpadne i problem s tim rozlozenim objektu na ortu ( kdo by to tam po celem svete rucne klikal ). Toto vse ale vubec nevylucuje pouzivat orto na lokalni pridavne scenerky. Ja osobne od XPL 10 zadnej prevratnej zazrak necekam, nejnovejsi placene modely do XPL 9 uz jsou ted na takove urovni, ze nevim co by tam jeste kdo vylepsoval a to co jsem zatim videl v nahledech na default modely pro XPL 10, tak pouze vyuzivaji toho co uz je dostupne ted, shadery, lepsi textury, detailnejsi modely... Ted k tomu pridaji jeste nejakou lepsi praci s osvetlenim, poladi trochu pocasi a vydaji dalsi ponekud tucnejsi update 9.99, nazvou ho X-Plane 10 a vemou si za nej penize a jede se dal

Fakt jsem zvedav co z toho nakonec vyleze, ale necekam od toho asi tolik jak se to vsude prezentuje, ze to bude neco prevratnyho. Popravde Austin je podle me vesela kopa a tak trochu tluchuba, daleko vic se mi libi cteni blogu jednoho z vyvojaru X-Plane. Tam se clovek dozvi vetsinou realne a presne informace, co se tyce momentalniho vyvoje tohoto simulatoru.
http://xplanescenery.blogspot.com/