VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Vše o simulátoru X-Plane.
By ToSvo
[quote="Jan Barienčík"]
To by mě zajímalo, kolik lidí chodí pouze sem a kolik i na xpl.cz :) Tento příspěvek byl totiž i na fóru xpl.cz.
[/quote]
Ano, dal jsem to i na XPL.cz, protože předpokládám, že ne všichni, co lítaj X-Plane lítají zároveň i na Vatsimu. Nevidím v tom problém.

[quote="Jan Barienčík"]
Stáhl jsem si LKPR 2.0 a zjistil, že objekty jsou stále ve vzduchu. Rozhodl jsem se zrealizovat svůj nápad na opravu scenérky. Vytvořil jsem skript, který každý objekt posune na střed souřadnicové soustavy a následně přesune kotvící bod objektu ve scenérce o vektor posunu. Tím by měly všechny objekty sednout na zem, protože kotvící bod nebude daleko od objektu. No, bylo to ještě trochu komplikovanější :D
[/quote]
Přirozeně se objekty nezobrazují správně při zapnutém "Runway follow terrain contours". S další aktualizací to připíšu do Readme.

[quote="Jan Barienčík"]
Funguje to, ale některé obří objekty jsou stále ve vzduchu. Šlo by to opravit dalším skriptem, který by velké složené objekty rozhodil na více menších. Do toho se ale zatím pouštět neplánuji :)
[/quote]
Mě se scenerka zobrazuje správně, tak to nemohu posoudit a ani ocenit. Myslím, že to nebude obecný problém a ani řešení skriptem mě nepřijde úplně šťastné. Proto bych to zatím nechal jako zvlášť patch, pro stažení pro ty, co budou chtít.

[quote="Jan Barienčík"]
Spojení jsem chtěl přenechat nějakému správci LKPR balíku, abych nezakládal novou větev vývoje.
[/quote]
Díky. :)

[quote="Pavel Brodský"]
... a to celé nahrát na web jako aktuální oficiální verzi LKPR pro vatsim?
[/quote]
Proto jsme to přeci celé dělali, aby se to pak používalo v rámci celé komunity. ;)
By djbuldog
Přirozeně se objekty nezobrazují správně při zapnutém "Runway follow terrain contours". S další aktualizací to připíšu do Readme.
No ale to se zobrazovat správně má i při runway follow... a proto jsem to zkusil opravit, abych nemusel tento efekt kvůli LKPR vypínat :) Vím, že na vatsim to asi stejně většina vypnuté má.

Druhá výhoda je, že při editaci ve WED člověk nemusí hledat kotvící bod objektu půl kilometru od něj, ale má ho pěkně uprostřed. Lépe se s tím pracuje. Patch se použít nemusí, i když přináší jistá zlepšení :)
Myslím, že ... a ani řešení skriptem mě nepřijde úplně šťastné.
Výhoda tohoto řešení je, že skript mohu spustit (cca 3s) nad jakoukoliv scenérií (budoucí verzí LKPR) a on mi to zase vystředí :)
By ToSvo
Po nějakém čase publikuji novou verzi letiště Václalva Havla pro X-Plane 10, která obsahuje mnohá vylepšení, mj. úpravu levitujících objektů (od djbuldog), noční osvětlení apronů, vybavení stojánek, dokreslení značení… atd. Pro fungování scenerky je třeba mít nainstalovány obvyklé ruscenery, opensceneryX a r2_library.

stažení zde:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/949 ... v2.2.1.zip

!!! Na stojánce 1 je naisntalována zkušební verze AutoGate systému. Pro jeho správné fungování je potřeba mít nainstalován plug-in: http://marginal.org.uk/x-planescenery/AutoGate.zip !!!

Díky za zpětnou vazbu.
Enjoy.

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
By Pavel
Vypadá to moc pěkně. Jak je to tedy s pojezdovkami a stáními, jsou posunuty pro kompatibilitu s původní FSX scenérkou, nebo jsou dle reálu, tedy v souladu s google maps?

Jinak testnu určitě po víkendu moc rád. IT oddělení smí nahrát na náš web jako oficiální VACC-CZ scenérku?

Ta světla vypadají chutně!

PB
By ToSvo
Díky.  :) Umístění pojížďeček a stání je víceméně stejné, řešilo se to tu a testovalo se to, myslím podrobně, na Vatsimu v květnu a sedělo to. Takže z pohledu řídících je to v pořádku. Kompatibilitu s FSX scenérkou jsem nezajišťoval, myslím že k tomu není důvod. Chtěl jsem udělat o něco lepší scenerku.  ;)
Pokud to budete chtít vydat jako ofiko scenerku, nemám s tím problém, jen bych rád, aby to zůstalo pořád volné pro všechny.
By martintlolka
Vypadá to pěkně. AutoGate funguje (včil jsou tam 2 choboty, ale jak jinak to otestovat).
Akorát mám problém s osvětlením. Ty to osvětlení děláš texturou na zemi nebo skutečnýma světlama? V Praze stojí tmavé letadlo na světlé zemi. V Brně mám letadlo osvětlené (mám zaplé HDR).

Ale každopádně Good job. :-)
By ToSvo
Díky, jsem rád že se líbí a že to funguje.  :)

Mě osobně světla v Brně nesvítí vůbec, ale je to asi tím, že lítám na nižší rozlišení bez HDR, proto jsem to v Praze řešil polygonem. Každopádně je to téma pro další vylepšení. ;)
By Araneus
Ano, světla v Brně svítí pouze v HDR módu. Jinak myslím, že nejlepší je udělat kombinaci textur na zemi i světel. Jenom je problém nastavit to tak, aby to lícovalo. V opačném případě to vypadá divně.
By ToSvo
Obrázek

Děkuji všem za prožité zážitky na Vatsimu a přeji vám vše dobré v Novém roce 2016.
Jako výraz díku vám přináším aktualizaci mé LKPR scenerky s drobnými opravami a s nainstalovaným Safedockem na stojánkách. Schválně, kdo najde všechny Maršály?
Snad už se tato verze dostane na web VACC-CZ jako oficiální scenérka.  ;)

LKPR v2.2.2 ke stažení zde:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/949 ... v2.2.2.zip
Naposledy upravil(a) ToSvo dne 31 pro 2015, 11:53, celkem upraveno 1 x.
By Schindler
[quote="Tomáš Svoboda OK-TOM"]
Obrázek

Děkuji všem za prožité zážitky na Vatsimu a přeji vám vše dobré v Novém roce 2016.
Jako výraz díku vám přináším aktualizaci mé LKPR scenerky s drobnými opravami a s nainstalovaným Safedockem na stojánkách. Schválně, kdo najde všechny Maršály?
Snad už se tato verze dostane na web VACC-CZ jako oficiální scenérka.  ;)

LKPR v2.2.2 ke stažení zde:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/949 ... v2.2.2.zip
[/quote]

Scenérka je na na webu. Díky Tomáši! :)
By CSA667
Ahoj, nešlo by nějak v poslední verzi upravit světla na pojížděčkách, drahách atd. Zdá se mi, že jak přilétám na LKPR, tak že přistávám na vánoční stromeček. Trošku ztlumit by to chtělo.

MD.