VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Určené pro všechny, kteří chtějí sdílet s ostatními své zážitky z virtuálního létání formou screenshotů, ale i videa.
By ASG29
Díval jsem se na to v televizi a musím říct, že díky komentáři S. Bajzíka se takhle dá udělat akrobatická soutěž atraktivní pro diváka. Jen je škoda nesdílení bodování online, což je pochopitelné. Dokud se hodnocení nezačne provádět elektronickou cestou, tak je tahle věc \"zabijákem\" z hlediska diváka. Plachtařská sekce to už dávno pochopila a udělala Grand Prix...
By Tommy
BTW, když program končil, tak přílítla (podruhý, na začátku taky) L-159B a udělala pár průtahů.. Vzhledem k tomu, že jsem si chytře stoupl do osy dráhy, tak jsem měl tu čest vyfotit toto :) Fotka není zoomovaná, jestli jo, tak minimálně, nicméně, ta L-159 byla rozhulená z klesání a protáhla mi to cca 8 metrů přímo nad hlavou :D Zážitek na konec fakt pěknej.. :) Sice to k tomu má ještě hodně daleko, ale trochu mi to připomnělo tohle :D
By Speedy985
Koukal jsem v TV a musím teda říct, že zážitek pěknej i přes obrazovku. A po dlouhý době palec nahoru pro TV NOVA(ač jinak fanoušek ČT), že zařadila leteckej pořad do programu.
By jam
Já byl na LKLT taky, bylo to fajn,
ale přesto vidím chybu na straně pořadatelů, kdy jim přijedou Kapaninová a Čmal a nedostanou se do vzduchu. Podle neoficiálních informací, které jsem chytnul na letišti ve středu, kdy se tam objevil ředitel závodu, byl problém se Suchojem a řešilo se (ve středu) jestlli budou mít na čem lítat. V televizi pak mluvili o problémech s evropskými přepisy. Jestli je chyba v předpisech, tak to je průšvih manažera akce, protože tohle si má ohlídat, to mi nikdo nevymluví. Jestli je chyba v Suchoji, tak je to spíš smůla. Vloni měli na tréninky Suchoje dva, ale hned první den upadl Kapaninový překryt kabiny a lítalo se jen na jednom. Letos už zřejmě nebyl v provozu ani jeden. Moc jsem se těšil, Kapaninová loni lítala parádně.
Je to škoda.

Dal jsem si přenos v TV nahrát a palec nahoru pro TV Nova bych nedal.
Bajzík byl v pohodě, prostě ví, o čem mluví, ale komentátor byl zcela mimo. Snažil se mluvit jako odborník, ale momenty, kdy u výkrutu hodnotí slovy \"pěkná vývrtka\", to pro mě dost shazují. Kdyby měl komentátor soudnost, přiznal by veřejně, že tomu nerozumí, mohl by celou dobu vystupovat jako laik a dát svými dotazy prostor Bajzíkovi k vysvětlení řady věcí, který diváci nemusí tušit. Navíc jako přidanou hodnotu by se lidi dozvěděli víc.

OT: Úroveň komentátora mi přišla snad ještě o fous horší, než kometátoři Novy při hokeji. Bojím se toho, co předvedou při Olympiádě u hokejových přenosů.
By Speedy985
[quote="jam"]Já byl na LKLT taky, bylo to fajn,
ale přesto vidím chybu na straně pořadatelů, kdy jim přijedou Kapaninová a Čmal a nedostanou se do vzduchu. Podle neoficiálních informací, které jsem chytnul na letišti ve středu, kdy se tam objevil ředitel závodu, byl problém se Suchojem a řešilo se (ve středu) jestlli budou mít na čem lítat. V televizi pak mluvili o problémech s evropskými přepisy. Jestli je chyba v předpisech, tak to je průšvih manažera akce, protože tohle si má ohlídat, to mi nikdo nevymluví. Jestli je chyba v Suchoji, tak je to spíš smůla. Vloni měli na tréninky Suchoje dva, ale hned první den upadl Kapaninový překryt kabiny a lítalo se jen na jednom. Letos už zřejmě nebyl v provozu ani jeden. Moc jsem se těšil, Kapaninová loni lítala parádně.
Je to škoda.

Dal jsem si přenos v TV nahrát a palec nahoru pro TV Nova bych nedal.
Bajzík byl v pohodě, prostě ví, o čem mluví, ale komentátor byl zcela mimo. Snažil se mluvit jako odborník, ale momenty, kdy u výkrutu hodnotí slovy "pěkná vývrtka", to pro mě dost shazují. Kdyby měl komentátor soudnost, přiznal by veřejně, že tomu nerozumí, mohl by celou dobu vystupovat jako laik a dát svými dotazy prostor Bajzíkovi k vysvětlení řady věcí, který diváci nemusí tušit. Navíc jako přidanou hodnotu by se lidi dozvěděli víc.

OT: Úroveň komentátora mi přišla snad ještě o fous horší, než kometátoři Novy při hokeji. Bojím se toho, co předvedou při Olympiádě u hokejových přenosů.[/quote]

No já tim, že už nějakej pátek na Nova Sport koukám, tak mě ti komentátoři ani nepřekvapují :-) Stejně jsem rád, že se to vůbec v TV objevilo a za to bych jim ten pomyslný palec nahoru stejně dal. Kdo neměl možnost se dívat, tak dnes opakování na Fandovi od 9:45.
By ASG29
Nova je vůbec mimo, co se týče kvality \"zaměstnanců\". Proto třeba na F1 koukám na slovácích. Lepší komentář, kvalita taky v HD a navíc úplně bez reklam.
Ale je dobré, že se vysílalo v přímém přenosu, o víkendu a v odpoledních hodinách něco, co se normálně do televize dostane tak akorát malou zmínkou v teletextu...
By ASG29
to JAM: On by měl tady být jen jeden Suchoj, druhý by měl už být na cestě do Texasu, nebo kde bude to mistrovství světa.
By jam
Já vím, že jen jeden,
ale nikde se neobjevila konkrétní informace, proč tedy vlastně Rusové neměli letadlo. Jen v přenosu naprosto vágní formulace o předpisech (což znělo jako výmluva) a na letišti odposlechnutá zmínka o problému s motorem a že vůbec není jasné, zda Kapaninová s Čmalem budou mít na čem lítat. Myslím, že padlo něco o přeletu z Brna? Toto zaznělo ve středu odpoledne.
Od té doby ani na oficiálních stránkách akce, ani na FB akce prostě nikde ani zmínka o tom, že startovní pole nebude kompletní... To mi tedy nepřijde úplně fér :(
A nemáš info proč nakonec ten Suchoj nebyl?
By ASG29
Na Aerowebu píšou, že chystají obsáhlejší reportáž a že tam taky napíšou, proč nemohli lítat.

\"...Ve startovním poli nakonec chyběl Maďar Tamás Illés, který do pražských Letňan vůbec nedorazil, a k nelibosti zejména leteckých fanoušků i oba Rusové Světlana Kapaninová a Viktor Čmal. Hlavní důvod jejich neúčasti v závodě byl spíše legislativně-administrativní a více se mu budeme věnovat, stejně jako dalším postřehům z druhého ročníku Aerobatic Freestyle Challenge, v připravované reportáži...\"
By anhista
[quote="Pavel"]Sice asi fotomontáž, ale moc pěkná...

PB[/quote]
Ne, to fotil superman. :D
By domitea
Tak po delší době zase nějaký ten příspěvek.

V pondělí jsem se vracel z dovolené s přistáním na LKPD.

Obrázek

Můj první spotterský úlovek :lol:
By Schindler
Dnes moje menší fotopokusy, alá pohled na asi nejhustější místo letecké dopravy nad ČR z (asi) nejvyššího místa Liberce - střechy našeho paneláku :)
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15