VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jaký hardware je dobrý pro FSku, jaký joystick, grafika, procesor, prodám, koupím...
By poudera
Ahoj všem,

obracím se na zkušené stavitele ext. modulů o pomoc. Podotýkám, že nechci aby někdo udělal práci za mne, ale hodlám vše pochopit a naučit se  :'(

Koupil jsem starší panel s radii a nějakými spínači světel apod. Je to celé postavené FSBUS.

Stáhnu jsem z www.fsbus.de balík dll3.0 a nainstaloval. Pokus pustím aplikaci fsadmin, nastavím COM port, a zadám např.Controller ID 6, což je v mém případě 7segm. LED display tak jej mohu v záložce 7 Segment Display ovládat a tudíž mám ověřeno, že hardware funguje, jak má.

Můžete mne někdo pokud možno jako pro úplného lajka postrčit dál ? Popř mi poskytnout, třeba nějaký konfigurák, který funguje s FSX ? Nebo ? Děkuji, pokud by to někdo chtěl učinit za nějakou úplatu, neváhejte napsat.

Podotýkám že s angličtinou natom nejsem úplně dobře, proto se dotazuji tady na českém fóru.

Ještě se omlouvám za nové vlákno, ale nějak i když jsem je všechny pročetl mne nenapadlo kam to přidat, tak kdažtak ať to admini někam šoupnou.

Mám FSX Accel, FSUIPC placenou verzi Windows 64

Díky všem, snad to dám dohromady.
By Pavel
Ahoj,
jelikož jsem tenkrát s autorem toho cos koupil dost komunikoval (radil mi s mým FSBUSem), vzpomínám si, že jsme oba své projekty stavěli na platformě FSBUS CDK, nikoliv FSBUS DLL. FSBUS CDK byl softwarový předchůdce FSBUS DLL a fungoval tak, žes měl aplikaci, ve které jsi celou logiku skriptoval nějakým jejich proprietálním jazykem v ini souborech a tato aplikace pak zprostředkovávala komunikaci s FSkou a hardwarem. FSBUS DLL byl vyvinut později, kompatibilní se stejným hardwarem, ale vše píšeš v nějakém IDE jako vlastní aplikaci. S tím HW co máš ty umí fungovat FSBUS CDK i FSBUS DLL, nicméně být tebou, tak bych se zkusil spojit s autorem, jeslti ti k tomu nedá ty původní soubory pro CDK - které bys jen otevřel, dal jím číslo COM portu a hotovo - práce na půl minuty a můžeš letět.

Pokud by tyto soubory neměl, museli bychom si poradit - buď můžeš naprogramovat vlastní aplikaci v Cčku s využitím FSBUS DLL (nevím jak na tom jsi s programováním, já bych to nedal), nebo si můžeš udělat vlastní CDK soubory, což je poměrně jednoduché, nicméně pár večerů na tom necháš.

Já jsem FSBUS který jsem kdysi dááávno stavěl recykloval vloni a postavil jsem si vlasntího Bendix autopilota, nicméně právě proto, že se mi s FSBUS DLL nechtělo učit, udělal jsem to celé v CDK, která sice již na webu není dostupná, ale mám jí z prapočátků zazálohovanou a střežím jí, jako oko v hlavě.

PB
By poudera
Ahoj, děkuji za odpověď. Takže původní software FSBUS router, který k tomu byl vyvinut samozřejmě mám. Běží i na Windows 8, ale bohužel jenon na verzi 32bit. A i tak je celý nastaven na FS2004.

Dále pi Petr k tomu přibalil, ještě další rozestavěný FSBUS a součástky, takže bych se to chtěl fakt naučit. Než jsem dostal svůj sim do podoby jakou mám /mimo jiné už jsem rozchodil i SB4 i vPilot na druhém PC jak jsi mi před časem radil - chyba byla že na mém CD accel. packu byl vadný simmconnect client/, tak jsem na tom strávil dva roky.  Takže pár večerů ....  :D

Programování .... pokud pominu kdysi dávno assembler, basic, na IQ151 jazyk Karel a nějaký čas jednočipy, ale k tomu bylo programovací rozhraní od výrobce modulů, tak jsou mé zkušenosti 0.

Každopádně pozitivní je že jsem se za dva dny dočetl vše co píšeš, jenom jsem jaksi nikde nevygoogloval FSBUS CDK  :'(

Jinak původní aplikace FSBUS router umí vyčíst i ID čipu ID tlačítka apod. , ale to se dá přečíst z xml souborů.

Takže bych šel cesto CDK, ale nemám ji. Nevíš, kde jí stáhnout ?

A nevíš prosím kde stáhnou seznam proměnných FSky ?

Díky V.
By Pavel
FSBUS router neznám, netuším, co to je - ještě něco před FSBUS CDK?. Nicméně FSBUS CDK mi běhá na Win7 64bit, takže předpokládám, že i na 64bit osmičkách by měla běhat.

Ke stažení to máš tady: http://ulozto.cz/xeKqKVr9/fsbus-rar včetně kódu k MCP, který kdesi v příkladech na netu našel RV (ze kterých můj autopilot čerpá) - snad se Radek nebude zlobit.

Na FS2004/FSX by nemělo záležet, jelikož to komunikuje přes FSUIPC offsety (Což je to, čemu říkáš proměnné FSky), tak by alespoň ty základní měly sedět.

Seznam offsetů nalezeš ve své FS/Modules/FSUIPC documents/ v jednom z PDFek. Dále pokud lítáš s PMDG letadly, jsou tam i dokumenty s jejich specifickými offsety, abys mohl naladit hardware přímo na ně (jelikož používájí podstatně více věcí, než default FSX).

Hope that helps.

PB
By Pavel
Dyt je tam tuna dokumentace :)

Teď nejsem u kompu kde FSBUS fyzicky mám, ale vezmu příklad mého autopilota do Beechcraftu 58 (využívající offsety default FSky). Budu předpokládat, že bys tento kód chtěl použít se svým hardware...

Celá má sada jsou dva soubory: BE58.dab a BE58.ini. Spustíš FSBUS CDK a Open project otevřeš tyto dva soubory. DAB je jen inicializační soubor + logika nastavování QNH, nepotřebuješ vůbec upravovat. V INI potřebuješ změnit CID a RID jednotlivých Cockpit components tak, aby seděly na tvůj hardware. Tzn nejprve potřebuješ otevřít FSBUS Hardware Setup a pomocí něj zjistit CID tvých karet (DISP karta bude mít nějaké CID, DIO karta jiné CID) (CID=Controller ID). Pak RID (číslo sběrnice na té konkrétní kartě). Tyto pak změníš v ini souboru u příslušných položek (o typech jednotlivých definovaných prvků si přečteš v dokumentaci, nicméně C = hardware kokpitu, F = proměnné FSky, A = akumulátor = defakto dočasná proměnná, do které si něci ukládáš, R = Route = logika propojení co kam vede - tzn stačí měnit C, zbytek by měl být univerzální bez ohledu na hardware.

Ideálně jdi aspoň nějaké základy podle té dokumentace, ať se s tím trochu seznámíš - nicméně je to anglicko/německé, no...

Samozřejmě žádný kód (pokud nemáš od autora toho hardware udělanou konfiguraci přímo pro FSBUS CDK) nebude sedět na míru tvému HW, musíš si to upravit - přidat elementy pro jednotlivé displeje co máš, switche, atd - ale princip je stejný, takže to okoukáš (ideálně z toho B737 autopilota, co je v tom balíku co jsem ti nahrával).

PB
Přílohy
FSBUS.PNG
FSBUS.PNG (44.96 KiB) Zobrazeno 5798 x
Naposledy upravil(a) Pavel dne 08 dub 2015, 19:01, celkem upraveno 1 x.
By radarada
Ahoj,
mam postaveny B737 MCP panel a pouzivam ho jednak s PMDG B737 a jednak to mam namapovano (v ramci moznosti) i na defaultni BE58 - viz priloha k tomuto prispevku. Je tam par rutin pro extra logiku nekterych prepinacu.

Kdyby neco, klidne se ptej... akorat ze uz jsem vsechno zapomnel... stavel jsem to pred 9ti lety (uf!).

Rada
Přílohy
(4.25 KiB) Staženo 169 x
By poudera
Díky, za pomoc a podporu, snad to dám dohromady.

Nevím jak se to povedlo, ale z ničeho nic se mi změnil CID u jednoho Displaye, takže teď mám na dvou displejích CID 7 (na COM 1 Active i na COM 1 STANDBY).

Zítra zkusím flashnout přes utilitu FSBUS admin.
By poudera
Takže naflashování CID do karty jsem podle manuálu, který je přiložen  FSBUS CDK zvládnul.

Každopádně už se asi hodinu pokouším zapsat správný řádek do ini souboru, aby se mi na kartu displaye s CID 7 (5x LCD) rozvítila např. hodnota o výšce.

Můj ini soubor vypadá následovně:

' Cockpit Components
'C Name            Type    CID RID FLAGS          P1  P2  P3
'------------------------------------------------------------------
C, CDAltitude,    DISPLAY, 7, 0,  LEADZERO,      5,  1,  0

Nic víc tam zapsáno nemám, ale pokus dám "start" ihned to píše chybu synatx at 6,2: Syntax error.

Vůbec netuším co mám špatně.
By Pavel
No, to sis definoval prvek typu C, tzn hardware který máš na stole - ještě musíš mít jedne typ F (který čte proměnnou z FSUIPC) a jednu R (route), která říká, odkud kam má ta hodnota jít. Navíc se většinou dával ještě A (akumulátor), kvůli odezvě - protože je rychlejší kroutítkem na panelu nastavit hodnotu přímo do A, tu obratem vypsat na C (zajistí vhodná R), a pak teprve to zapsat do F, což je poměrně pomalé (zajistí jiná R). Když budeš mít R postavené tak, že z kroutítka budeš psát do F, a z F číst do C, tak sice budeš mít jednodušší kód (ušetříš A), ale je to viditelně zpomalené a nepříjemné (COM port není zrovna rychlost sama).

PB
By Speedbird751
Díky moc za poskytnutí/poskytování pomoci Vláďovi.
FSBUS router, který zmiňuje, je moje vlastní aplikace. V okamžiku stavby se mi FSBUS SW řešení moc nelíbilo, takže jsem to napsal od komunikace po sériové lince po zobrazování znaků celé znovu. A jak to tak chodí, zdrojáky jsou někde v nenávratnu.
Proto tedy nemohu poskytnout konfigurační soubory a ani poskytnout podporu pro FSBUS CDK.
By poudera
Takže jsem vytvořil ini soubor kde na ř.9 a ř.10 načítám hodnoty offsetů z FSky, které by měli představovat aktuální frekvenci na radiu COM1 a to aktivní i standby.

NAME jsem si zvolil sám
ID nevím co to je
OFFSET ten mám snad dobře
TYPE nevím kde se dočtu které jsou jakého typu I16, U16, I32 atd.
MUL nevím co to je
DIV nevím co to je
INTERVAL pokud to chápu dobře, tak se tato proměnná načítá při každém průchodu, pokud tam bude 2 tak pouze při každém druhém průchodu.
PARAM nevím co to je
FLAGS RW by bylo že se z tohoto ofsetu jak čte, tak se může zapisovat, podle mne by stačilo R

Dále jsem vytvořil definici hardware, v mém případě 2 displaye na kartám CID 6 a CID 7, oba o 5ti cifrách a decimal bude ze třetí cifrou zprava

Dále jsem vytvořil akumulátory

A Dále jsem vytvořil routy z F do A a dále z A do C u kterých opět nevím co je DIV, ADD, FLAGS.

Každopádně pokud dám START kompilace, tak to vyhodí ihned chybu na prvním řádku, ř.9.

:(  :(  :(

Dále jsem se chtěl zeptat, zdali je důležité dodržet přesně pozici hodnot na řádku počítáno od leva, a nebo zdali stačí pouze za hodnotou dát čárku a mezeru, a to rovnání "do sloupečků" je pouze pro lepší přehlednost.

'FSBUS INI file

'
' FlightSim
'  Name        ID  Offset  Type Mul Div    Interval Param Flags
'-------------------------------------------------------------------------

F, FSCom1active,  0,  0x034E, I32, 0,      0, 1,      0,  RW
F, FSCom1standby, 0,  0x311A, I32, 0,      0, 1,      0,  RW

' Cockpit Components
'C Name            Type    CID RID FLAGS        P1  P2  P3

C, CDCom1active,  DISPLAY,  6, 0,  ,            0,  5,  3
C, CDCom1standby,  DISPLAY,  7, 0,  ,            0,  5,  3

'ACCUMULATOR - MCP
'-------------------------------------------------------------------------------
'A NAME                MIN            MAX          FLAGS
'-------------------------------------------------------------------------------

A, ACom1active          180000,        136975,
A, ACom1standby        180000,        136975,

' Routings
'R  [Name]    Source      Destination, Mul, Div, Add,  Flags
'-----------------------------------------------------------

R,  ,        FSCom1active,  ACom1active,    1,  1,  0,
R,  ,        SFCom1standby, ACom1standby,    1,  1,  0,

R,  ,        ACom1active,    CDCom1active,  1,  1,  0,
R,  ,        ACom1standby,  CDCom1standby,  1,  1,  0,
By Pavel
A píše to u té chyby nějaké detaily? Nemám teď po ruce žádný hardware abych to měl na čem testovat...

Co vzít kus toho kódu co jsem posílal v té ukázce, nebo co sem dával radek (například autopilot altitude je velmi easy) a zkusit to jen tak cvičně poslat do tvého HW (jen změnit CID/RID), na pokus jestli to chodí? A pak z toho postupně vyvíjet vlastní kód a průběžně kontrolovat, jestli to jde zkompilovat.

PB
By poudera
Ano, tak jak navrhuješ jsem to dělal a nic.

Každopádně u všech vzorových kódů co jsi mi poslal tak to na prvním řádku F vyhodí následující

Syntax at 9,2: Synatx error [F, FSCom1active,  0,  0x034E, I32, 0,      0, 1,      0,  RW]

Což je divné, chtěl jsem jít tou cestou úpravy kódu.
By poudera
První vítězství, prosím koukněte na to někdo ze zkušených. Popisky jak co pracuje jsou přímo v níže uvedeném *.ini souboru a jeho ZIP přikládám.

Podařilo se mi přenést hodnotu z F na C přes A. Pokud napíšu R která směřuje z F na C funguje to.

Dále u pokusu o zobrazení a ovládání hodnoty Course, to fugnuje jenom částečně:

Z F do A následně do C displaye ano.
Z C Rotery do A ano a násleně iíhned do C displaye,
ale bohužel v F se hodnota nemění, tudíž na display v FSc zůstane stejná hodnota, až do kliku myší
na obrazovce a poté se ihned aktualizuje i na display konzole.

=============================================

'FSBUS INI file
'
' FlightSim
'  Name            ID  Offset  Type Mul Div    Interval Param Flags
'-------------------------------------------------------------------------

'Načtení ofsetu z FSky pro udaj SQUAWK
F, FSxpndr,              0, 0x0354, BCD4T, 1,      1, 1,      0,  RW,

'Načtení ofsetu z FSky pro údaje RADIO COMM 1
F, FSCom1active,      0, 0x034e, BCD4T, 1,      1, 1,      0,  RW,
F, FSCom1standby,  0, 0x311a, BCD4T, 1,      1, 1,      0,  RW,

'Načtení ofsetu z FSky pro údaje RADIO COMM 2
F, FSCom2active,    0, 0x3118, BCD4T, 1,      1, 1,      0,  RW,
F, FSCom2standby,    0, 0x311c, BCD4T, 1,      1, 1,      0,  RW,

'Načtení ofsetu z FSky pro údaje RADIO VHF NAV 1 a NAV 2
F, FSNav1,          0, 0x0350, BCD4T, 1,      1, 1,      0,  RW,
F, FSNav2,          0, 0x0352, BCD4T, 1,      1, 1,      0,  RW,

' Cockpit Components
'C Name            Type    CID RID FLAGS        P1  P2  P3

'Definice displaye SQUAWK
C, CDxpndr,        DISPLAY  14, 0,  LEADZERO,      5,  1,  0,

'Definice displaye RADIO COMM 1
C, CDCom1active,  DISPLAY,  6, 0,          ,      5,  1,  3,
C, CDCom1standby,  DISPLAY,  7, 0,          ,      5,  1,  3,

'Definice displaye RADIO COMM 2
C, CDCom2active,  DISPLAY,  8, 0,  LEADZERO,      5,  1,  3,
C, CDCom2standby,  DISPLAY,  9, 0,  LEADZERO,      5,  1,  3,

'Definice displaye RADIO VHF NAV 1 a NAV 2
C, CDNav1,        DISPLAY, 10, 0,  LEADZERO,      5,  1,  3,
C, CDNav2,        DISPLAY, 11, 0,  LEADZERO,      5,  1,  3,

'ACCUMULATOR - MCP
'A NAME                MIN            MAX          FLAGS

'Definice akumulátorů

A, ACom1active,          180000,        136975,    ,
A, ACom1standby,        180000,        136975,    ,

A, ACom2active,          180000,        136975,    ,
A, ACom2standby,        180000,        136975,    ,

A, ANav1      ,          108000,        117000,    ,
A, ANav2      ,        108000,        117000,    ,

' Routings
'R  [Name]    Source        Destination,  Mul, Div, Add,  Flags
'-----------------------------------------------------------

'S těmito routy displaye ukazují správně ale cesta je z F do C přímo

R,  RFCxpndr,  FSxpndr,      CDxpndr,        1,  1,  0,

R,  RFCCom1a,  FSCom1active,  CDCom1active,    1,  1,  0,
R,  RFCCom1s,  FSCom1standby  CDCom1standby,  1,  1,  0,

R,  RFCCom2a,  FSCom2active,  CDCom2active,    1,  1,  0,
R,  RFCCom2s,  FSCom2standby, CDCom2standby,  1,  1,  0,

R,  RFCNav1,  FSNav1,        CDNav1,          1,  1,  0,
R,  RFCNav2,  FSNav2,        CDNav2,          1,  1,  0,

'S těmito routy všechny displaye ukazují hodnoty z A max (136.97, resp. 117.00)
'a nekopírují to co je v FSce.

'R,  RFACom1a,  FSCom1active,  ACom1active,    1,  1,  0,
'R,  RFACom1s,  FSCom1standby, ACom1standby,    1,  1,  0,
'R,  RACCom1a,  ACom1active,  CDCom1active,    1,  1,  0,
'R,  RACCom1s,  ACom1standby,  CDCom1standby,  1,  1,  0,

'R,  RFACom2a,  FSCom2active,  ACom2active,    1,  1,  0,
'R,  RFACom2s,  FSCom2standby, ACom2standby,    1,  1,  0,
'R,  RACCom2a,  ACom2active,  CDCom2active,    1,  1,  0,
'R,  RACCom2s,  ACom2standby,  CDCom2standby,  1,  1,  0,

'R,  RFANav1,  FSNav1,        ANav1,          1,  1,  0,
'R,  RFANav2,  FSNav2,        ANav2,          1,  1,  0,
'R,  RACNav1,  ANav1,        CDNav1,          1,  1,  0,
'R,  RACNav2,  ANav2,        CDNav2,          1,  1,  0,

'====================================================================

'Část kódu, od PB, rep. RV, který u mne funguje, ale je částečně:

'Zobrazuje hodnotu F z FSky na Display C konzole
'Funguje ROTARY a mění hodbotu v A a tu ihned zobrazuje na display C
'Bohužel však nezapisuje změněnou hodnotu do F a tudiž i když se
'při točení točítkem ROTARY otáčí, hodnota v FSce se nemění.

F, FCourse,      0,  0x0c4e, I16, 1,  1,    5,      0,    RW

C, CDCourse,      DISPLAY, 12,  0,  LEADZERO,    3,  3,  0
C, CRCourse,      ROTARY,  31, 37,  ,            0,  0

A, ACourse,            1,            360,          WRAPAROUND

R, ,          FCourse,    ACourse,    1,  1,  0,
R, ,          CRCourse,  ACourse,    -1,  1,  0,    ADDVAL
R, ,          ACourse,    CDCourse,    1,  1,  0,
R, ,          ACourse,    FCourse,    1,  1,  0,

'===================================================================
Přílohy
(1.31 KiB) Staženo 167 x
Naposledy upravil(a) poudera dne 12 dub 2015, 09:12, celkem upraveno 1 x.
By poudera
Tak nevím, nevíte někdo jestli se musí provést nějaké konfigurace v FSUIPC, resp. WideFS /zkouším mít fsbuscdk na druhém PC, ale ani na PC s FSkou to nejde/.

Mám standartní instalaci FSky a mám placenou, registrovanou verzi FSUIPC, každopádně mi nejde změnit jedinou hodnotu v FSce, aby se například pomocí spínač rozsvítili světla a ani nejde zapsat jedinou hodnotu, která by se přenesla do autopilota. Např. HDG. Načítání hodnot z FSky funguje /fekvence radií, nebo kurz, výška/.

To vypadá, že mám problém  :'(
By poudera
Windows 7 64bit HOME ZC
FSX Acceleration pack
FSUIPC pay verze

Dále spuštěn script s výše naloadovaným ini souborem ve FSBUSCDI

Hodnoty z FS se přes FSUIPC načtou  a uloží do akumulátoru A definovaným v FSBUSCDI a následně zobrazí na display konzole C na bázi FSBUS.

Dále i dokážu měnit pomocí ROTARY tutéž hodnotu v akumulátoru FSBUSCDI a okamžit opět přenášet na display konzole. Točím točítkem na konzoli a display konzole se hodnota přičítá nebo odčítá jak má. Takže komunikace mezi FSBUSCDI a konzolí je OK. Definice prvků konzole C musí bý také v pořádku.

Ale zpětně se hodnota uložená v akumulátoru A do FSky přes FSUIPC už nezapíše.

část ini souboru:

ř.1      F, FCourse,      0,  0x0c4e, I16, 1,  1,    5,      0,    RW
ř.2      C, CDCourse,      DISPLAY, 12,  0,  LEADZERO,    3,  3,  0
ř.3      C, CRCourse,      ROTARY,  31, 37,  ,            0,  0
ř.4      A, ACourse,            1,            360,          WRAPAROUND
ř.5      R, ,          FCourse,    ACourse,    1,  1,  0,
ř.6      R, ,          CRCourse,  ACourse,    -1,  1,  0,    ADDVAL
ř.7      R, ,          ACourse,    CDCourse,    1,  1,  0,
ř.8      R, ,          ACourse,    FCourse,    1,  1,  0,

A právě ten ř.8 je ten který už neproběhne a do FSky se nic nezapíše, na display ve VC se hodnota nezmění. ř.1 až ř.7 jsou OK a fungují jak mají.

Díky za radu.
By Pavel
No to si mákne, předělávat to celé na arduino - ten FSBUS má vlastní attiny na displeje, pochybuju, že na to budou knihovny pro arduino, a tak vůbec :D Má to funkčně zapojené, tak bych to nepředělával, to bude práce na půl roku...

PB
By poudera
OK, arduino bude asi další krok, ale koupil jsem jak se píše v tomhle vlákně od PZ hotovou konzoli, ale soft, který si sám napsal bohužel už na W7 nejede. Je to moje první seznámení s ext. hardwarem, a docela jsem uvítal mít funkční alespoň jednu část řetězu hardware - software. No ještě mi k tomu nabalil další téměř hotové desky i součástky, tak proč to nevyužít. Uvidíme, snad se to časem zlomí. Momentálně se chystám prověřit novou instalací na další PC, zdali není problém s uživatelskými právy ve Windows u adresáře, kde je FSka. I když jsem je ručně nastavil. Cosi o tom píšou v manuálu na FSUIPC. Mám FSku v Program Files. I když mi budou někteří oponovat, že je to špatně, tato instalace mi na rozdíl od jiných běží 100% stabilně. Ale zase kdyby to byla špatné práva práva k adresářů, neběžel by mi ani ext. weather a dalí věci.
By Pavel
Hele já mám FSX také v program files, FSBUS provozuju na stejné mašině kde FSku, to vše na Win7 64bit a běhá to - nastavení FSBUSu byl trochu boj, ale CDK mi chodí naprosto stabilně - na to přijdeš...

Přemýšlím, jeslti by se někde dalo zalogovat, co do toho FSUIPC offsetu posíláš - ono ty offsety jsou obecně trošku tricky (co se jejich typu týče), takže to může být jen nějaký blbý formát té hodnoty.... Napadlo mě zkusit odposlouchávat sériový port (přes nějakou appku), abys viděl, co se tam snaží CDK zapsat, a pak to porovnat s tím, co ten offset očekává (s tím Pete Dowson na FSUIPC fóru určitě poradí)...

PB
By poudera
NJ, ale Pavle tahle část ini je od tebe, resp. od RV, takže si logicky říkám, že když to jde u Tebe,  tak by v  tom chyba být neměla. Jo díky za to info, že máš FSku v program files, ušetřil jsi mi jeden večer. A ještě k tomu sériovému portu. Odposlouchávat by se určitě dalo, ale říkám si proč. Pokud by bylo něco špatně nešla by cesta z C ROTTARY do A a následně do C DISPLAY, nebo myslíš že tam by to chodilo, když by byla ta informace nějak "zkomolená". A z F offset do A následně do C ROTTARY to taky jde.

Zajímavější by bylo, zdali FSka neumí někde vytvářet nějaké LOG, abychom věděli zdali je na ní vůbec něco posíláno. A jak.

No ale jdu najít něco na poslouchání toho portu :-)