VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jaký hardware je dobrý pro FSku, jaký joystick, grafika, procesor, prodám, koupím...
By JAV
Neměl byste někdo kritický komentář nebo doporučení k následující sestavě pro cca FSX a pod.:

CPU: Intel Core i5-4460
MB: GIGABYTE GA-H97-HD3 - Intel H97
GPU: GIGABYTE GTX 760 Ultra Durable VGA 2GB
RAM: Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3 1600
Power: Seasonic SS-500ET-F3 500W, OEM
DVD: Samsung SH-118BB, černá Bulk
CPU Cooler: Gelid Solution Tranquillo - revize 3
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB  +  SSD 1/2TB
Case: Corsair Carbide Serie SPEC-03 Oranžová LED
Microsoft Windows 8.1 ENG 32/64bit
Dell UltraSharp U2412M - LED monitor 24"
PremiumCord napájecí 230V k počítači - 2m

Díky
By JKol
Ahoj, já bych trošku odbočil
V dnešní době (řekněme si to na rovinu) podělané optimalizace ani tak moc nezáleží na HW, ale spíše na podporujícím SW. Letos jsem do FS investoval poměrně nemalé množství peněz a z toho něco putovalo právě na optimalizaci, kde jsem kupoval FSX Booster 2013, který v kombinaci  s Fiber Accelerazetorem nemá chybu.
FSX booster umožňuje nastavit vše od vykreslování textur až po vzdálenosti a počty stromečků co se kolem letadla objeví, kdežto Fiber Accelerator eliminuje základní a hrubou vadu FSX, fsx.cfg. Ten pracuje pouze v jednom módu a to že buďto má člověk krásnou krajinku v letové hladině a na letišti se mu to příšerně seká, protože mu to vykresluje stromečky 80NM daleko, nebo si neužije ten výhled, ale zase jede na dobré FPS. No a Fiber Accelerator přepisuje fsx.cfg a pracuje ve třech modech: Letiště, TMA, cruise.
V módu letiště eliminuje všechny věci daleko kam stejně nevidíte a udělá z toho hezkých několik FPS navíc. V módu TMA je to takový kompromis kdy to vykresluje krajinu, ale zároveň to je limitovaný určitým výkonem, aby pořád byly ještě nějaké FPS no a v módu cruise se to deaktivuje a FSX si vyrábí krajinky podle sebe (módy si každý může nastavit jak chce podle výšky AGL).
S těmahle dvěma výbornýma fichčurkama + DX10 on se lítá úplně jinak, než na defalutní fsx.cfg (je teda ještě třeba podotknout že mnou zmíněná konfigurace funguje hodně špatně i na JMho LKPR, proto jsem s ní na dobro skoncoval :D )
no toť moje doporučení k tvojí sestavě :)
JV

Co se týče HDD, mám nově : http://falcon-rokycany.ekatalog.biz/zbo ... 53:52  SSHD 1TB a musim říct že oproti normálním diskům je to hodně znát v načítání dat jak při spuštění systémů win7 tak v FSX.

Dále bych doporučil nadupanější CPU.
Grafika nemá chybu, dobrá volba.
RAM mam to samé, taktéž bez problému.
Jestli se zabýváš taktováním, určitě bych doporučil extra chlazení na RAM, CPU i celkový větrání bedny.

Já mam 3x větrák vstupní, 2x výstupní + 1x jde přes zdroj, dále 1x(rychlejší) na CPU, 1x RAM a 1x GPU
CPU taktováno z 2,8Ghz na 3,6Ghz.
GPU + 25%
RAM + 15%

Samozřejmě bych mohl bezpečně navyšovat, protože mi teplota na komponentech nepřesáhne 40°C.
Prozatím je to ovšem zbytečné. :)
[quote="Matyáš Svoboda"]
Souhlasím s MZ nejlépe nějakou Haswell i7 a s vhodným chlazením taktnout na 4 Ghz. Pak to pošlape jak hodinky! :)
[/quote]
Tak tohle je velkej mýtus ;)
[quote="Vojtěch Javorský"]
[quote="Matyáš Svoboda"]
Souhlasím s MZ nejlépe nějakou Haswell i7 a s vhodným chlazením taktnout na 4 Ghz. Pak to pošlape jak hodinky! :)
[/quote]
Tak tohle je velkej mýtus ;)
[/quote]
Zalez... -_-
[quote="Matyáš Svoboda"]
Zalez... -_-
[/quote]
:P Ne fakt, jak hodinky ti to nepošlape ;) Jak psal Jakub, chce to softwarovou optimalizaci. O šlapání jak hodinky se bavíme u 4.5Ghz+
[quote="Matyáš Svoboda"]
Zalez... -_-
[/quote]
:P Ne fakt, jak hodinky ti to nepošlape ;) Jak psal Jakub, chce to softwarovou optimalizaci. O šlapání jak hodinky se bavíme u 4.5Ghz+
[/quote]
Softwarová optimalizace je vhodná ale pokud máš popelnici (tím samozřejmě nemyslím že i5 je něco špatného, to vůbec ne :) ) tak ti to hodí jen pár fps.
Co jsem tu napsal o i7 mám potvrzené a ne jen že jsem to někde slyšel.
[quote="Matyáš Svoboda"]
[quote="Matyáš Svoboda"]
Zalez... -_-
[/quote]
[/quote]
Softwarová optimalizace je vhodná ale pokud máš popelnici (tím samozřejmě nemyslím že i5 je něco špatného, to vůbec ne :) ) tak ti to hodí jen pár fps.
[/quote]
Ano, ale taktovat na 4.5+ (dobře 4.2,3 taky stačí)...  Až pak máš 25FPS+ na vymaxovaný
[quote="Matyáš Svoboda"]
[quote="Matyáš Svoboda"]
Zalez... -_-
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Ano, ale taktovat na 4.5+ (dobře 4.2,3 taky stačí)...  Až pak máš 25FPS+ na vymaxovaný
[/quote]
Příští týden dodám screeny...
By JKol
Little dvojčata, mám v notesu i7 3,2 Ghz (v podstatě 8mijadro) a at nastavim jakoukoli affinitu doda to max 3 FPS, neb si to pořád bere max výkon srovnatelný s výkonem 1 jádra
Dokud se nevyrobí poradně optimalizovaná FSka, nejlepším a hlavně nejlevnějším resenim je investice do software!