VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jaký hardware je dobrý pro FSku, jaký joystick, grafika, procesor, prodám, koupím...
By IL62
Koupil jsem nový PC s Windows 7 a teď váhám, zda mám nainstalovat FS9, nebo FSX, bez ohledu na výkon počítače. Pouze vzhledem k OS.
By pberit
Hi !

FS2004 na w7 no problem(32 i 64bit, u mě je stabilnější 64bit), u FSX ještě vychytávám a je toho víc, jinak pokud je pc hardwarově na koni, tak vizuální dojmy z FSX jsou velmi příjemný, zvláště co se týče VFR CR ... Doporučuju mít instalováno postupně oboje, nejdřív 2004, a pak si hrát s FSX.

PB
By IL62
Tak jsem se rozhodl pro FS9. Vypadá to dobře a šlape perfektně. Ale nějak se mi nedaří přidat textury letadel. Např. TVS pro B 737-800 PMDG. V XP to šlo bez problému. Je v tom nějaká finta?
By IL62
Problem castecne vyresen. Prestoze jsem jediny uzivatel PC s pravy admina, musim pokazde specialne FS spoustet znovu jako spravce. Pak se mi pri volbe letadla zobrazi vsechny livery. Pokud kliknu rovnou na zastupce FS, nabidnou se mi pouze barvy PMDG.
By Lapak
[quote="IL62"]Tak jsem se rozhodl pro FS9. Vypadá to dobře a šlape perfektně. Ale nějak se mi nedaří přidat textury letadel. Např. TVS pro B 737-800 PMDG. V XP to šlo bez problému. Je v tom nějaká finta?[/quote]

Pokud to máš i s posledníma updatama (to PMDG), tak po klasickým přidáni livery do texture adresáře je v tom adresáři s letadlem ještě Run_Me_After_Installing_A_Livery.bat, ten je potřeba spustit. Víc najdeš v readme k těm pmdg updatům...
By IL62
Vcera zhruba po hodinovem letu EDDH - LKPR tesne pred pristanim najednou konec. Obsahla zprava o tom, ze se jedna pravdepodobne o nedostatek pameti a radami, jak uvolnit misto na disku a FS bude ukoncen. Letel jsem offline a pocitac mam pomerne novy a krome FS temer nic jineho. HDD 1000 GB a pamet 4 MB.
Byla to nejaka chybka, nebo se jedna o vetsi problem?
By Lapak
[quote="IL62"]Vcera zhruba po hodinovem letu EDDH - LKPR tesne pred pristanim najednou konec. Obsahla zprava o tom, ze se jedna pravdepodobne o nedostatek pameti a radami, jak uvolnit misto na disku a FS bude ukoncen. Letel jsem offline a pocitac mam pomerne novy a krome FS temer nic jineho. HDD 1000 GB a pamet 4 MB.
Byla to nejaka chybka, nebo se jedna o vetsi problem?[/quote]

Zkus zvětšit stránkovací soubor
http://windows.microsoft.com/cs-CZ/wind ... ual-memory
By mipeba
nějaká vadná scenerie, ale v kombinaci s něčím dalším
měl jsem nějaké scenérie a létal Wilco Airbus, vše 100% funkční, zkusil jsem jiné letadlo a začalo mi to na jednom místě padat, vyhodil jsem tu scenérku a přestalo to, vrátil jsem ji zpět a zase to padlo, a vzal jsem zpět i Airbus a vše opět funkční, takže hledej