VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jaký hardware je dobrý pro FSku, jaký joystick, grafika, procesor, prodám, koupím...
By okold
Nedovedete mi někdo poradit, jak předělat na berany CH products možnost spouštět mluvení na teamspeaku? Nyní to dělám z klávesnice pomocí CTRL, ale chtěl bych si to dát na berany a z návodu v CH manageru nejsem nejen já chytrý a nejde mi to. Díky za pomoc, bude-li. Okold
By Filip
Ahoj, no konkrétně tyto berany neznám, ale dělá se to tuším u všeho podobně. Zkus si v prográmku, k těm beranům, přiřadit třeba tu klávesu \"Ctrl\" (tu stejnou, jako máš v Teamspeaku) k nějakému tlačítku na těch beranech...
By okold
Ten prográmek je právě ten Chproducts manager a s tím přiřazením právě potřebuju pomoct a to trochu konkrétně, přesto díky. Ale mám prográmek JOYTOKEY, který by to uměl zvládnout taky, ale problém je stejný - at se snažím to naštelovat jak se snažím, nejde mi to. Potřeboval bych aspoň heslovitou pomoc při postupu, Díky všem
By Kučera
Ahojky,
sehnal jsem pedály CH products ovšem připojení klasika gameport nemám ovladače, pokud prosím někdo muže poradit nebo poslat ovladače díky. Na webu výrobce jsem nic nenašel.
By Kučera
Prodám pedály CH products připojení bohužel gameport, jelikož používám pákový ovladač Force feedback 2 od Microsoftu s připojením na USB ,nedaří se mi je zprovoznit.
Jsou funkční v perfektním stavu. Cena 400 + poštovné 80 Kč.
By Pavel Muroň
Zvukové karty sounblaster měly gameport skoro standartně. Viděl bych to na PC bazar.
By amalka
[quote="Pavel Muroň"]Zvukové karty sounblaster měly gameport skoro standartně. Viděl bych to na PC bazar.[/quote]

Ano, několik takových tady mám, akorát to má ISA případně PCI slot. Což tedy už také nikde nemám...
By radarada
[quote="Kučera"]Prodám pedály CH products připojení bohužel gameport, jelikož používám pákový ovladač Force feedback 2 od Microsoftu s připojením na USB ,nedaří se mi je zprovoznit.
Jsou funkční v perfektním stavu. Cena 400 + poštovné 80 Kč.[/quote]

Hi, tak nakonec do toho nejdu, doslo mi, ze si valstne nepolepsim, protoze jsem na tom se svymi soucasnymi pedaly v podstate stejne - tj. je to stary analog... chtel jsem neco lepsiho ;)

Ale treba se nam podari rozchodit nejak ty Tve... tedy za predpokladu, ze mas funkcni ten game port - pokud ho mas v kompu, je potreba zjistit, jestli neni zakazany v BIOSu, pokud ho mas na nejake karte, tak jestli je na ni povolen apod. Zadne specialni ovladace na to nejsou potreba, default windowsi staci.

Moje soucasne pedaly jsou dar PavlaS, kteremu nefungovaly - byly s urvanym kabelem, vzal jsem si je, kabel pridelal, koupil USB/Game port za 2 stovky, 1 odpor za korunu a jedu... Kabel mam teda jen jeden a rovnou do pocitace, nemam k tomu uz zadny dalsi joystick za tim, proto je tam potreba ten odpor (pro 1 osu staci 1 - nema to brzdy). Zapojeno to mam takto:

Obrázek

Jak velky je ten Tvuj odpor, co tam mas?
...ten problem ale vidim asi vic v aktivaci toho gameportu...

Rada