VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jaký hardware je dobrý pro FSku, jaký joystick, grafika, procesor, prodám, koupím...
By poudera
Tak jen tak letmo pomocí soft. zkouším monitorovat data na portu, a packety které přes COM3 prochází vypadají stějně ať jsou vyvolané virtuální točítkem v FSce nebo ROTARRY knoflíkem na konzoli. Vždy "jde "sada" 5ti hexa dvojciferných čísel, z níž první  a poslední dvě  jsou stejné k příslušné funkci (např. zvýšení course o 1) a druhá a třetí dvojciferná hexahodnota se mění.

Resp. pokud je změna hodnoty course o +1 vyvolyná FSkou, jde pouze 5ti hexa pack 1x a pokud je to vyvolané ROTARRY jde nejprve 5ti hexa pack z konzole do portu dovnitř a se zpožděním několika ms opačným směrem . To má ale logiku, každiopádně packet odeslaný FSkou je stejný jako packet vyvolaný ROTARRY.

No, ale to už je mimo mé znalosti.  :(
Naposledy upravil(a) poudera dne 22 dub 2015, 16:26, celkem upraveno 1 x.
By poudera
První úspěch:

Na standartním addonu FSky B737, resp. jakémkoliv mi funguje vyčítání hodnot offsetu jejich přenos do konzole i nazpět.

Tedy pouze údaje z displejů autopilota, jako jsou kurz, výška, vertikální rychlost apod.
Údaje z radií jdou přenášet pouze přímo z FSky do konzole,bez akumulátoru.

Prosba:

Nemáte někdo rozchozen FSBUS s PMDG ? Když použiju offsety pro PMDG funguje pouze načítání  :(
By Pavel
Gratulace, v čem byl háček?

Odkud jsi ty offsety pro PMDG bral? Jeslti se bavíme o PMDG v FSX (NGX + 777), jsou v souboru Offset Mapping for PMDG 737NGX.pdf dodávaném spolu s FSUIPC pouze offsety určené ke čtení.

Zapisování je možné přes PMDG SDK (C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\PMDG\PMDG 737 NGX\SDK), nicméně ta představuje vývoj vlastní aplikace v C++ (jelikož se ovládá přes eventy v Simconnectu, nikoliv v FSUIPC), právě kvůli zápisu.

Další možností je přes FSBUS emulovat klávesové zkratky, a ty potom namapovat v FMCčku v letadle k jednotlivým funkcím (např pootočením otočného koderu v FSBUSu se stiskle klávesa a, klávesou a se zvýší heading v letadle o jednu, a FSBUS si následně přečte offset z PMDG aby zjistil, kolik ten heading v letadle vlastně je, a ten zobrazí.

PB
Naposledy upravil(a) Pavel dne 26 dub 2015, 19:13, celkem upraveno 1 x.
By radarada
[quote="Vladimír Poudera"]
Prosba:

Nemáte někdo rozchozen FSBUS s PMDG ? Když použiju offsety pro PMDG funguje pouze načítání  :(
[/quote]

To co jsem Ti posilal o par prispevku nize je prave funkcni na PMDG (ale jen MCP panel). Je to ale pro FS9 a klasicke stare PMDG 737NG.
Tzn. pro svuj ucel musis akorat premapovat ovladaci prvky na vlastni konfiguraci FSBUSu.

Rada
By poudera
[quote="Radomír Věncek"]
[quote="Vladimír Poudera"]
Prosba:

[/quote]

To co jsem Ti posilal o par prispevku nize je prave funkcni na PMDG (ale jen MCP panel). Je to ale pro FS9 a klasicke stare PMDG 737NG.
Tzn. pro svuj ucel musis akorat premapovat ovladaci prvky na vlastni konfiguraci FSBUSu.

Rada
[/quote]

JJ, díky z toho jsem vycházel, ale jak píšu s mým PMDG 737 NG SP1D zápis zpět do PMDG nefunguje.

Každopádně ty v kódu načítáš klasické offsety FSky. Např u HEADING mohu použít jako offset FSky i offset uvedený v PMDG ... pdf, které jak píše PB jsou jenom read.

A jak píšeš, tak jsem přemapoval ovládací prvky, CID a RID a ještě jsem upravil některé hodnoty aby se správně 3 ciferné hodnoty zobrazovaly na displaye o 5 ti segmentech.

V podstatě já MCP v tuto chvíli nepotřebuji, pouze jsem tvůj funkční kód použil pro učení se FSBUS. Takže read z FSky do konzole  jde u default addon i můj PMDG, ale write pouze u default addon.

Fuknguje to i přes akumulátor A.

Ale načíst z FSky nebo PMDG offsety s frekvencemi radií jde a do konzole zapsat pouze přímou routou z F do C. Pokud to ženu přes akumulátor, tak se na displeji objeví hodnota A max.

Ale moje konzole od PZ jsou rádia s rotary a switch key /active-stby/ a nějaké přepínač na light, ale nějak jsem si říkal, naučím se MCP a podle toho udělám COM NAV ADF.
By radarada
Zrovna radia by PMDG nejak zvlast resit nemelo, radia by mely fungovat s defaultem stejne jako s jakymkoli extra add-onem, offsety se pokud si pamatuju dobre, berou standardni FSkove vzdy.

Rada

PS: Sorry, ale bohuzel mam jen takoveto obecne rady, nemam sanci se do toho ponorit vice, fakt jsem to uz uplne zapomnel.
By poudera
[quote="Pavel Brodský"]
Gratulace, v čem byl háček?

PB
[/quote]

Háček byl u technika simulátoru. Tedy u mne. Zopakoval jsem zkoušku s default addon a ejhle, ono to najednou fungovalo. Asi když jsem naposledy zkoušel default addon jsem měl ještě špatně něco v ini files.
By poudera
[quote="Radomír Věncek"]
Zrovna radia by PMDG nejak zvlast resit nemelo, radia by mely fungovat s defaultem stejne jako s jakymkoli extra add-onem, offsety se pokud si pamatuju dobre, berou standardni FSkove vzdy.

Rada

PS: Sorry, ale bohuzel mam jen takoveto obecne rady, nemam sanci se do toho ponorit vice, fakt jsem to uz uplne zapomnel.
[/quote]

Vyzkouším naroutovat rottary z konzole přímo na standartní ofset fsky pro radio, zdali se bude hodnota měnit. Já chtěl využít ten akumulátor, aby to nebylo přes rs232 pomalé, proto mi nejde do palice že přímá routa z FSky na display konzole funguje a přes akumulátor ne. Nuž, někde bude asi chyba.

V.
By poudera
[quote="Lukáš Vítek"]
Ahoj, ja mam (měl jsem) kód fungující na rádia a odpovidac v PMDG NGX, pokusím se ho zitra najít a pošlu ti ho.
[/quote]

JJ Super, někde jsem četl příspěvek, kde jsi to řešil. Díky moc předem.
By Laky911
Ahoj, tak jsem hledal a konečně to našel. Tady to máš: http://uloz.to/xiRkTJZa/com-rar Projdi si to, nastav na vlastní HW. Enkodéry fungují pomocí klávesových zkratek , které co si tak pamatuji nastavíš ve FSUIPC k příslušné funkci. Kdybys něco nevěděl, tak napiš soukromou zprávu :)

Lukáš
By poudera
[quote="Lukáš Vítek"]
Ahoj, tak jsem hledal a konečně to našel. Tady to máš: http://uloz.to/xiRkTJZa/com-rar Projdi si to, nastav na vlastní HW. Enkodéry fungují pomocí klávesových zkratek , které co si tak pamatuji nastavíš ve FSUIPC k příslušné funkci. Kdybys něco nevěděl, tak napiš soukromou zprávu :)

Lukáš
[/quote]

Díky moc, zítra odjíždím na potápění, ale hned po víkendu to kouknu.

Díky. Vláďa.