[quote="Pavel Brodský"]
.... sice když ucpu větrák polštářem tak to topí jako kráva, ale ničemu to nevadí a lenovo které je obecně na chlazení v pohodě si s tím poradí. Je to co člověk to názor, ale já bych pod notes chladící podložku nedal

......[/quote]
PB, já dělám v IT hw opravy notebooků a co mi tam lidé občas přinesou to bys zíral. Shodně jako ty tvrdí, že používají notebook v peřině a že to ten notes utáhne a tak podobně. Nedávno mi tam přinesli notebook, který ten člověk provozoval v posteli a ten že topí, hučí a větrák řve jako kráva (shodou okolností zrovna IBM/Lenovo). Rozeberu, dostanu se k větráčku, vyndám větrák,
chuchvalec tmavě šedý hmoty prachu vyčistím větrák, vnitřek usazení větráku, chladící mřížky (zlatej kompresor), uložím větrák odzkouším a notebook, zavřu, pohoda kafe. A každému uživateli to říkám pořád. Pokud používám notebook v prostředí kde je plno prachu ( peřina je v tomhle směru pro notebook echt prašný prostředí) tak je polohovací podložka nutnost. Minimálně udržím větrák notebooku dál od zdroje prachu, než když ho do toho přímo položím. Takže vážně, smysl to má, pokud jsi "postelovej" uživatel výpočetní techniky :-)))) . A Prokope, jak už jsem jednou psal, volba dobrá, ale pokud můžeš, kup si stlačený vzduch (prodávaj, nestojí tolik) a baj voko jednou za měsíc mu pořádně profoukni větrání, uvidíš co za bordel z toho bude lítat.