VACC-CZ Fórum se přesunulo na Discord

Toto fórum již není aktivní, protože jsme naši komunitu přesunuli na modernější a interaktivnější platformu Discord. Fórum ale zůstává dostupné jako cenný archiv plný historie VACC-CZ, užitečných rad a informací. Chcete-li se připojit na náš Discord server, postupujte následovně:

1. Navštivte stránku VATSIM Community Hub na adrese https://community.vatsim.net/.
2. Přihlaste se ke svému VATSIM účtu.
3. Vyberte server "VACC Czechia" a připojte se.

Těšíme se na vás na Discordu!

VACC-CZ Forum Has Moved to Discord

This forum is no longer active as we’ve moved our community to the more interactive and modern platform, Discord. However, the forum remains accessible as a valuable archive of VACC-CZ history, helpful tips, and information. To join us on Discord, follow these steps:

1. Visit the VATSIM Community Hub at https://community.vatsim.net/.
2. Log in with your VATSIM account.
3. Select the "VACC Czechia" server and join.

We look forward to seeing you on Discord!
Jaký hardware je dobrý pro FSku, jaký joystick, grafika, procesor, prodám, koupím...
By radarada
Ahojte,
rozhodl jsem se udelat si radost ve forme pedalu... ale netroufam si uplne vybrat... poradite?
Saitek? CH products? ...neco jineho?
...a kde je pak nejlepe (nejlevneji) koupit...?
Diky!

Rada
By vojav
Co jsem pochytil zkušenosti tak CH, Saitek i z vlastní zkušenosti = ee
By anhista
[quote="Vojtěch Javorský"]
[/quote]
Co je špatnýho na saitek pedálech?
By vojav
[quote="Matyáš Svoboda"]
[/quote]
[/quote]
Zdálo se mi jako moc nekvalitní materiál.... CH vypadaj mnohem mohutněji... to vypovídá o použitelnosti...
By Datum13
[quote="Matyáš Svoboda"]
[/quote]
[/quote]
Zdálo se mi jako moc nekvalitní materiál.... CH vypadaj mnohem mohutněji... to vypovídá o použitelnosti...
[/quote]

no budes se divit Vojto ale v tomhle pripade si se moc netrefil. Prave ze Saitek je o nejakej  ten level vys nez CH prod.

CH prod. je jenom plast kde Saitek pouziva jiz metal, podstatne vetsi odolnost oproti CH prod. Nesmis koukat na to jak se ti to zda  na prvni pohled ale jak dlouho to vydrzi;)

Osobne mam http://www.saitek.com/uk/prod/compedals.html a nemuzu si je vynachvalit, ale neni to az tak lacine....bohuzel.  kvalita=cena
By radarada
Saitek ma tech pedalu kolik:
- Saitek Pro Flight Rudder Pedals
- Saitek Cessna Pro Flight Rudder Pedals
- Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals
A mozna i nejake dalsi. Neni mi uplne jasny rozdil mezi nimi (priznam se, ze jsem to ani nijak zvlast nezkoumal).

Ale zrovna ty combat mi prijdou takove krehke... maji vubec difereniani brzdy?

Rada
By Jindřich
Rado, jestli netrváš na nových, prodám Ti svoje Saitek Pro Flight, protože už je tak nějak nepotřebuju... Nejsou ani nějak extra používané a fungují 100%.
By Datum13
[quote="Radomír Věncek"]
Saitek ma tech pedalu kolik:
- Saitek Pro Flight Rudder Pedals
- Saitek Cessna Pro Flight Rudder Pedals
- Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals
A mozna i nejake dalsi. Neni mi uplne jasny rozdil mezi nimi (priznam se, ze jsem to ani nijak zvlast nezkoumal).

Ale zrovna ty combat mi prijdou takove krehke... maji vubec difereniani brzdy?

Rada
[/quote]

mozna ze na prvni pohled prijdou krehke ale v realu opravdu pomerne bytelne ;)
a pokud se nemylim tak vsechny Saitek pedaly maji diferencialni brzdy;)

oni mozna ze vypadaj na obrazku jako nic moc ale to co je v sede barve je metal a ne plast. Pokud vim tak Pro Cesna uz je take v metalove verzi,  Pro Flight Rudder je jeste asi v plastu.
Naposledy upravil(a) Datum13 dne 29 pro 2014, 01:26, celkem upraveno 1 x.
By Datum13
tak jako tak, urcite bych sel do Saiteku nez do CH, vice moznosti tuningu ;)

Rado budes moct vyzkouset na RWY4U pokud do te doby nezakoupis jine :D
By Jakub Jiřička
[quote="Jindřich Machalínek"]
Rado, jestli netrváš na nových, prodám Ti svoje Saitek Pro Flight, protože už je tak nějak nepotřebuju... Nejsou ani nějak extra používané a fungují 100%.
[/quote]
pokud by je nechtel Rada tak jse 2. zajemce :D
po tom litani s DC9 ( obecne vzdycky kdyz jsem nekde na simu ) si rikam ze bych si mel aspon berany, plyny a pedaly poridit, akorat jsem na toto: http://www.tsbohemia.cz/saitek-pro-flig ... 79102.html slysel dost velkou kritiku
By Araneus
Mám pedály Saitek. Bytelné sice jsou, ale o nějaké jemnosti pohybu nemůže být ani řeč. Uprostřed mají děsnou vůli a celkově je chod takový trhaný. U airlinerů je to asi fuk, ale třeba na lítání s vrtulníkama jsem s tím hodně nespokojená. Nejsou vysloveně špatné, ale měla jsem možnost vyzkoušet o hodně lepší za stejnou cenu a podruhé bych do Saiteků nešla. Jednak nějaké malovýrobně produkované pedály české výroby byly k dispozici na vyzkoušení na R4y v Brně ale ty jsem nestihla vyzkoušet. A dál ještě kdosi jiný v ČR vyrábí pedály. Ty má koupené kamarád právě na vrtulníky. Stály ho stejně jako mne Saiteky a musím říct, že se Saiteky můžou jít zahrabat. Je to celokovová konstrukce, ohromně bytelné s jemným chodem. Zkusím zjistit, jestli se ty pedály ještě vyrábějí a za kolik.
By poudera
Oslov autora pedálů, na které přidávám odkaz, zdali ještě nevyrábí. Já, je mám od něj už rok, jsou celokovové, ložiska, fungují naprosto senzačně, nemají klasické potenciometry, ale bezkontaktní snímače polohy  a elektronika umožňuje připojit ještě mnoho dalších tlačítek. Samozřejmě po úpravě mírně zdatného elektronika. Stály okolo 3k.

http://forum.virtualfighters.cz/viewtopic.php?t=2194

Klidně si je přijeď vyzkoušet :-)
Naposledy upravil(a) poudera dne 29 pro 2014, 12:10, celkem upraveno 1 x.
By Pavel
Jo, to jsou ty Happyho pedály co jsme měli na Runway4you v Brně zapůjčené, jestli jsi je tam, Radku, zkoušel. Mechanicky bez výhrad, nicméně vzhledově se mi teda těžce nelíbí :-) Ale zas kdo by koukal pod stůl, žejo.

PB
By poudera
Ty s kobercem nic moc, ale ty co mají nášlapy opatřeny fólií s imitací podestového plechu vypadají dobře. Ale jde přeci o funkci, ne ?  :)
By Araneus
Jinak tady je přehled pedálů. Jsou tam i ty od Happyho a cenově jsou nastejno jako Saiteky. Všechno ostatní je už trochu jiná cenová kategorie - 5000+

http://www.virtualnipilot.cz/pedaly/

A tady je recenze a obrázky Happyho pedálů, včetně varianty bez koberce:

http://www.flightsim.cz/forum_prispevek ... 20&style=2

Ten kamarád, co má pedály ještě od jiného českého výrobce je momentálně pryč. Když tak zjistím později.
By radarada
Ahojte,
v tuhle chvili jsem kyvl na JMho nabidku, takze beru jeho Saitek. Ale je fakt, ze nejake domaci, navic nepotenciometricke jemne pedaly mne docela lakaji, ta vule je naprd, otazka je, jestli se to da (mechanicky) nejak vylepsit...
Rad bych to prave i na ty vrtulniky...

Rada
By martintlolka
Nedávno jsem si koupil pedály od Happyho. Jsou super.
Kvality zpracování mi potvrdil i jeden strojař a jeden elktrotechnik :-)
Jsou bytelné a mají plynulý chod. Za ty peníze určitě stojí.
By LEON
Nebyl Petro ten další český výrobce pedálů BigJoe? Pokud ano, tak ten už s výrobou pedálů vloni skončil. Jediní dva čeští výrobci pedálů, které znám, že v současné době pedály stále prodávají, jsou Happy a MíPa. Pokud máš ještě jiný odkaz, sem s ním :-)
By Araneus
Tak to netuším :) O nabídce pedálů už jsem ztratila přehled. Další odkazy bohužel nemám.

Ale tady ten seznam, co jsem uváděla obsahuje 4 odkazy na české výrobce http://www.virtualnipilot.cz/pedaly/. U BigJoe dokonce je poznámka, že odkaz už nefunguje. Odkaz na čtvrtého z výrobců (JoskaPilot) stále funguje, takže by mohl vyrábět. Ale vzhledově se to s Happym nebo MíPou nedá srovnat.